Vánoční vinná klobása
![Vánoční vinná klobása](data/USR_040_DEFAULT/recept(386).jpg)
Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení
Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
"Usmažená klobása je výborná i za studena," dodává kominice. Děkujeme za vánoční recept.
4.12.2009 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční vinná klobása
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.![Jana+1](data/USR_001_STD_IMAGES/nic.gif)
jj, u nás bývá na štědrovečerní večeři kapr, řízky a vinná klobása nemůže chybět. Samozřejmě s br. salátem. Už teď se ba to těším. Jenom ta příprava...
![batum](data/USR_001_USR_IMAGES/ky(2).jpg)
Taky ji dělám,ale v trojobalu používám hrubou mouku místo hladké,peču ve fritéze, pak do ubrousku okapat.Moc dobrá.
![magic11](data/USR_001_STD_IMAGES/kure2.gif)
super tip, manžel ji miluje a děti si jako aleternativu dají taky, samozřejmě k řízečkům a kapříčkovi.
![Libushe+3](data/USR_001_USR_IMAGES/soleil020(1).gif)
![Markýza](data/USR_001_USR_IMAGES/ikonka_s_kytkama(1).jpg)
taky ji děláme - teda na Štědrý den jako další žrádýlko na výběr k tradičnímu kaprovi a kuřecím i vepřovým řízkům - nemáme toho moc, spíš pro pestrost a výběr a hlavně aby zbylo i na druhý den, ať nemusím vařit, a obaluju ji jen v hladké mouce nebo dětské krupici
ale je to mňamka
![♥Mamina6♥](data/USR_001_USR_IMAGES/Angelina_Jolie24.jpg)
Taky ju máme, ale na Siolvestra a na Nový rok.....a přesně tímto způsobem, jiným ani nedělám, jen je u nás spotřeba 3 kilana 2 dny
![trpajzlik](data/USR_001_USR_IMAGES/trpajzlik(3).gif)
rozmarýna: Haninka: bezva nápady, určitě to vyzkouším, aspoň bude změna
vinná klobása,vymačkaná ze střívka ,je dobrá i do masové rolády,nebo jako náplň,když se dělají plněné řízky.
A hlavně to - narozdíl smažení na pánvičce - neprská a neznečistí okolí sporáku
V rámci úspory kalorií ji stočím do šneků, křížem propíchnu špejlema a dám na plech vyložený pečícím papírem a do trouby na gril. Chuťově je stejná jako upečená na pánvičce. S bramborovou kaší...mňam, máme ji tak dvakrát do měsíce, ale na vánoce ne.
![Elen](data/USR_001_USR_IMAGES/2003.gif)
Hanča: mne by ta smetanová taky lákala, ale všude vidím jen vinnou
![DANDYNA1](data/USR_001_STD_IMAGES/kocka2.gif)
Hanča: ahoj já taky ráda klobásku pečenou ale nikdy mě nenapadlo dát ji horké vody aby na pánvičce nepraskala děkuji za radu
![Hanča](data/USR_001_USR_IMAGES/101450.jpg)
já mám raději smetanovou a před pečením ji namáčím v horké vodě, aby nepraskla, smaženou máme na štědrý den pro děti, den před tím je k obědu pečená v troubě
![žirafkaa](data/USR_001_USR_IMAGES/4258(2).gif)
Už jsem jí letos zkoušela smažit a vynikající
Vždycky jsme jí jen zamotaly do šneků a někdy obalily jen v mouce,taky to není špatný
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
To jsem ještě nejedla, ale vypadá to lákavě, určitě zkusím
![janie](data/USR_001_USR_IMAGES/zelva(5).gif)
Vinnou klobásu kupuji ,obaluji v listovém těstě nebo upeču jen tak
![jita;-)](data/USR_001_USR_IMAGES/JITA_ikonka_60.jpg)
U nas nesmi vinna klobasa na stedrovecernim stole chybet.
Minulou nedeli jsme jiz testovali, mnam.
Ale smazim ji samotnou, jen stocenou do sneku. O obalovani slysim prvne a nejak nevidim duvod ji jeste obalovat, predstava tuku, ktery nasakne do te strouhanky
...
![Lubar](data/USR_001_USR_IMAGES/PtakproSZ(2).gif)
Vinnou klobásu mám moc ráda, ale studená mi teda většinou už moc nejede.
S manželem jsme se právě včera dohodli, že letos jí zkusíme do vánočního menu zařadit a uvidíme, jak se to osvědčí.
ono je to proto tolik dobrý, že je to mastný, tuk je nositelem chuti a tady je ho požehnaně. Dělá se to z tučného vepřového a přidává se bílé víno, je to velice delikatesně jemné.
![Almega](data/USR_001_STD_IMAGES/zirafa.gif)
Jo!! mňam,kdybych jí tak teď doma měla k obědu...