Rychlý rokfórový koláč
Potřebujete: Křehké těsto, 3 zralé hrušky, 15 dkg plísňového sýra (nejlépe pravého rokfóru), vyloupané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, vejce, pepř.
Postup: V míse rozmíchejte vidličkou smetanu s rokfórem, až se spojí. Přidejte jedno vejce a nakrájené vlašské ořechy. Podle chuti přidejte pepř, nesolte.
Do koláčové nízké formy rozprostřete křehké těsto, rozetřete na něj většinu rokfórové hmoty. Hrušky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, ty klaďte blízko sebe na směs. Rozetřete zbývající rokfórovou směs. Doba pečení je necelou půlhodinu, doporučujeme troubu předehřát na 190 stupňů Celsia.
Tip: Na křehké těsto nasypte strouhanku – vsákne šťávu z hrušek.
Recept zaslala čtenářka s nickem kykyna. Děkujeme.
24.10.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rychlý rokfórový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.catcat: dobré to bude, mně se tam zdají zajímavé ty hrušky!!! Možná to taky zkusím.
s doplněním orinky se mi to jeví jako úúúúžasný recept
orinka: díky, už jsem si to uložila
r1911: křehké těsto jsem onehdy vnucovala v receptu na brokolicový koláč - jestli můžu, připomenu, protože je to snadné. 1 a půl hrnku polohrubé mouky smíchat s práškem do pečiva, osolit, přidat 6 lžic nebo cca 10-15 dkg másla a může být jedno celé vejce. Přikápnout vodu, jen tolik, aby to šlo zpracovat do tvárného těsta, asi jako měkká plastelína. To je celé. Jasně, že jsou recepty dražší, těsto mastnější, ale tohle spolehlivě naskočí a není tvrdé, chutná dobře.
hrušky, sýr a a ořechy úžasná kombinace
Jaké křehké těsto použít?