Topinka s kozím sýrem
Potřebujete: 4 plátky chleba, čerstvý (měkký) kozí nebo ovčí sýr, šunku pršut nebo serrano, olivový olej, hlávkový salát (nebo ledový či lollo biondo), cherry rajčata
Postup: Krajíce lehce ogrilujeme a slabě potřeme olivovým olejem. Poté dáme plátek šunky, potřeme sýrem a poklademe rozpůlenými rajčátky. Troubu rozehřejeme na 180 °C a krátce zapečeme. Podáváme s hlávkovým salátem.
Tip:
* Před zapečením můžeme mírně posypat mletým kmínem nebo můžeme strouhnout muškátový oříšek.
* Podáváme jak s pivem, tak s červeným vínem.
* Čerstvý sýr můžete zaměnit za plátek vyzrálejšího sýra - chuť bude pikantnější.
2.3.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Topinka s kozím sýrem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Elen: jsem smradomilný jedlík nevadí mě skoro nic , ale kozí sýry mě prostě tak nelákají ......
Krom toho v Česku jsou poněkud finančně náročné
Ota: pokud jsou roztíratelné, tak to jde. ale takový cabichou je celkem síla...
Jé , to by mohlo být dobrý.
obecně vzato některým lidem bych doporučil jakýkoliv jiný sýr než kozí ...
Kozí sýry jsou spíš pro silné nátury ......
Tak to bych si dala klidně hned teď!