Nadýchaný cheesecake
Potřebujete: 10 dkg cukru, 50 dkg sýru ricotta, 5 vajec "L", 1 citron, citronovou kůru
Postup: Do mísy dejte sýr ricotta, cukr, celá vejce. Vymíchejte do hladkého krému. Přidejte lžičku citronové kůry a 4 cl (panáka) citronové šťávy. Znovu promíchejte. Menší formu s vyšším okrajem vymažte a vysypejte moukou. Hmotu do ní rovnoměrně rozprostřete. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte asi 45 minut.
Tip: podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, nebo s rozdušeným ovocem (jablečný kompot) či pikantní marmeládou rozmíchanou s trochou horké vody jako omáčkou.
7.9.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nadýchaný cheesecake
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: určitě by ti chutnal - když je dobře udělanej, je to báseň - já ho dělávám z lučiny, určitě bys ho našla tady v receptech, jednou jsem ho posílala, je to fakt dobrotka
monja: nic takovýho jsem nikdy nepekla a asi ani nejedla...usuzuju jen podle toho, že tam není mouka.....
sharon: klasickej čískejk se taky peče tak dlouho a hlavně se nesmí otevírat trouba, jinak si to kecne
vypadá to zajímavě, ale nemá se to spíš postavit do pekáčku s vodou? takhle asi experimentovat nebudu ....možná ke své škodě
péct 45 min. ? , není to moc ?
viděla jsem něco takového v zahraničí, ale sama jsem to ještě nepekla)
Linda: taky mi tam chybí nějaký základ....
Pecený cheesecake a bez testa / susenek ... to jsem jeste nezkousela, ale proc ne. Kdyz se nad tím zamyslím mohlo by to být dobrý, tisknu si a az bude cas budu experimentovat.