Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Potřebujete: 25 dkg čokolády na vaření, 15 dkg másla (ne rostlinného tuku!), 20 dkg pískového cukru, 70 ml mléka, 2 lžíce likéru (kokosového, mandlového, griotky nebo rumu...), strouhané mandle či oříšky/kokos

Postup: Do kastrolku vlijte 70 ml mléka a přidejte 20 dkg pískového cukru. Míchejte a přiveďte k bodu varu, odstavte z ohně a vmíchejte máslo. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte rozpustit v sladké mléčné hmotě, neustále míchejte. Nakonec vmíchejte likér. Až je hmota homogenní, vlijte ji do zapékací misky (či pekáčku). A dejte ztuhnout do chladu na 2-3 hodiny. Pak lžičkou vykrajujte hrudky, ze kterých vytvarujete kuličky. Ty obalte v oříšcích. Hotový výrobek uchovávejte v chladu.

 

 

 

 

Lenka Moučková


25.11.2009   Rubrika:   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Likérové kuličky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Doudice
Doudice - 30.11.2009 15:50

tak to by taky šlosmajlik - 68smajlik - 68dlší nenáročné pro nás necukrářkysmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:26

smajlik - 97, a co ta kila potom? Vypadá to mooooooocinky lákavěsmajlik - 94smajlik - 47

 
Eva2
Eva2 - 25.11.2009 21:20

Určitě vyzkouším,jsou tam samé dobré věci.

 
trpajzlik
trpajzlik - 25.11.2009 21:12

ježíš to musí být mňamózní, mám na to chuťsmajlik - 94smajlik - 57smajlik - 5

 
paniinka
paniinka - 25.11.2009 20:16

Linda: Máslo oproti rostlinému tuku zatuhne .

 
Elen
Elen - 25.11.2009 11:32

Linda: je to dozajista proto, aby tam někdo nedal jen rostlinný tuk nebo směs živočišného a rostlinného (jak někdy obchodníci také nazývají onu kostku tuku máslem).

 
Linda
Linda - 25.11.2009 10:46

Blbý dotaz.... proc upozornuje, ze musí být máslo a ne nic jiného? Kde já doprcic sezenu máslo bez soli smajlik - 26

 
Pampeliška
Pampeliška - 25.11.2009 10:44

ještě mě napadlo nahradit třeba polovinu mléka smetanousmajlik - 57

 
Pampeliška
Pampeliška - 25.11.2009 10:42

podle receptu soudím, že to musí být mňamka, já už bych tam ale ten cukr nepřidávala, čokoláda na vaření se mi zdá být dost sladká, ale jinaksmajlik - 57

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 25.11.2009 9:56

smajlik - 5smajlik - 5tý jo, další cukrovíčkosmajlik - 60smajlik - 47

 
Lisa
Lisa - 25.11.2009 7:51

Ještě jedna vychytávka: na vykrajování používám vykrajovátko na brambory, dělá pěkné kuličky. Dá se sehnat v prodejně rybářských potřeb (menší) a v některých prodejnách domácích potřeb.

 
Lisa
Lisa - 25.11.2009 7:49

Tenhle recept znám, je naprosto skvělý. Doporučuji zkusit i verzi s bílou čokoládou!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.