Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Pečená kolena

Pečená kolena

Potřebujete: vepřová kolena (větší, zadní), pivo, dobrou francouzskou hořčici, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, česnek, cibuli (červenou, bílou, žlutou).

Postup: Den předem uvaříme vepřová kolena. Těsně před vařením je nařízneme ke kosti, kam až to půjde. Vepřová kolena uvaříme v osolené vodě s kořením a bobkovým listem, vaříme je přibližně hodinu a půl. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si z hořčice, piva a česneku uděláme kašičku. Kolena do ní naložíme a necháme odpočívat do druhého dne. Cibuli nakrájíme na větší kolečka, naskládáme do pekáčku. Na tuto vrstvu cibule položíme kolena, přijkryjeme alobalem a pečeme při 220 °C za občasného otáčení a polévání pivem doměkka. Podáváme s chlebem a strouhaným křenem s jablky.

Spolu se čtenářkou mankou přejeme dobrou chuť!

Lenka Moučková


28.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 39   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pečená kolena

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-38
orinka
orinka - 29.5.2010 8:02

sharon: však já to najdu, jak si něco umíním...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 28.5.2010 20:19

orinka: to je zhruba naproti kol.....na té straně jak je Drogerie,ale místo čeho si teď neuvědomím......teď si zrovna dávám z toho masíčka co se už nevešlo do paprik, takovej bochánek, chleba a hořčici.....to ti je dobrota, minule jsem nadělala kuliček a v parním hrnci s bramborama, brokolicí a mrkvičkou....no la.ho.da !!!! co ti mám povídat......smajlik - 59smajlik - 47

 
orinka
orinka - 28.5.2010 20:09

sharon: už jen ze zvědavosti tam vlezu, není přece možný, abych přehlídla tak důležitý obchod! A místo čeho to je? Nebyla tam dřív kola? Ta ted přeložili na Horní Lán, to mi udělali "ohromnou radost", já tam chodívala s opravama.

 
sharon
sharon - 28.5.2010 19:58

orinka: fakt tam zajdi....já včera koupila mleté jen vepřové a dnes jsem ho nacpala do paprik, no paráda......já říkám " amerika v noci"......a jsou tam fajn holky a i na jednu položku ti dají super tašku, cenově nevím jak kde co je , já když potřebuju kus flachsy tak jdu a koupím, ze vzduchu se uvařit nedá, můj je žrravej a já taky a navíc mě to baví....masna je po cestě, chodím pak k drobnýmu zboží na MHD......mám důchodcovskou legitku , heč !!!!!

 
orinka
orinka - 28.5.2010 19:39

sharon: a teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, byla jsem minulý týden "ve městě" a nevšimla jsem si, to musí být žhavá novinka, tam se mrknu.

 
orinka
orinka - 28.5.2010 19:37

sharon: to sádlo na vaření stačí, já ho dávám do buchet, na škvarkách z toho si člověk nepochutná, ale musí se to pomlet a nadělat pagáčky. Chodit do práce, prdím na to, je s tím práce. Ovšem, daleko nejlepší sádlo je z bůčku, to je mana nebeská, však francouzské rillons se dělají právě z toho a na víně.smajlik - 57 Máš pravdu, že Impost nemá nejkrásnější zboží, musíš dávat bacha, co ti dávají a vybrat si.

 
orinka
orinka - 28.5.2010 19:35

sharon: a dobře děláš, já si taky zvykla špatné zboží vracet. Stojí mi to za ten vnitřní pocit, že ze mě nikdo vola dělat nebudesmajlik - 58

 
manka
manka - 28.5.2010 19:31

sharon: smajlik - 42smajlik - 42smajlik - 68

 
manka
manka - 28.5.2010 19:30

Eva2: jistě, že dělám, mělas přijet, bylo dost

 
sharon
sharon - 28.5.2010 18:59

orinka: jo a navíc to uzený koleno vařím, a ještě přepeču, tak si myslím, že nic nehrozí.......zato smradutý maso už jsem koupila v tesco a jela s ním přes celý město zpět.....plecko za 200kč a smrdělo, od té doby očuchávám vše v prodejně......i tácek, natrhnu folii a očuchám....

 
sharon
sharon - 28.5.2010 18:57

orinka: teď je nová masna naproti národa , kousek od drogerie...maso CHodura, nakupuju tam, mají čerstvé a dobré, uzené kupuju na náměstí u hampla, ocásky, kolena......a nestalo se mi že by nebylo čerstvý, jinak výsek v Globuse to nemá chybu, v Impost u špitálu jsem byla dvakrát a promiň , ale hrůza....raději si pár kaček (na maso) připlatím, třeba to sádlo na škvaření , levné to by mi nevadilo........já říkám, že nekupuju metráky , tak tak kačka sem kačka tam....hlavně ať je to dobré......

 
orinka
orinka - 28.5.2010 17:14

sharon: já mám právě z těch uzených trošinku obavy. Když koupím syrové a čuchnu k němu, poznám, jestli je OK. U uzeného nepoznám nic. Já chodím kupovat maso do Globusu, ale z finančních důvodů je nejlepší Impost, tam mají všecko velice laciné a nebojím se, že to čerstvé není, mají velký obrat. No, ale tak krásně upravené maso jak v Globuse samozřejmě ne. Ovšem....syrové sádlo 20 korun/kg, v Globuse začíná pětkou. To pak není nad čím uvažovat. Za jedno koleno v G. mám dvě v I. Vykoštění zas tak velká práce není. V poslední době ale dělám často sulc, taky kvůli kolagenu, tak koupím 3 nožky, 1 koleno a mám to do dvou chlebíčkových forem. Za hubičku.

 
sharon
sharon - 28.5.2010 16:00

uzený jsou lepčí......manka: promiň, že držkuju smajlik - 34

 
Boubel
Boubel - 28.5.2010 13:50

Linda: škoda že manka jsem nedala ten recept v zimě. Mohly jsme ti poslat mražený koleno letecky... Ovšem nevím, jestli by to nerozmrzlo smajlik - 55 A nebo zavařený koleno. To bys pak nemusela předvařit, ale dát rovnou do trouby...

 
máša h.
máša h. - 28.5.2010 13:27

Linda: sežeň prase, kolena zužitkuj a zbytek vyhoďsmajlik - 68
manka: smajlik - 58

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-38
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.