Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Vážené čtenářky, před časem jsem s vámi řešila šaty na svatbu. Teď řeším jiný problém, se kterým si nějak nevím moc rady. Na otázky, co chceme jako svatební dar, jsme odpovídali, že nejlepší bude osobní účast na naší svatbě. Pokud na nás dále naléhali, tak jsme vtipně dodávali, že bychom preferovali peníze než jelena z porcelánu. Tchýně nám peníze se slovy, že jich moc nemá, dát nechtěla, ale chtěla nás něčím obdarovat. Nakonec jsme od ní dostali tzv. pomalý hrnec.

Nechci tu rozebírat, že dávání nevhodných dárků je vyhazování peněz, což by měli vědět především lidé, kteří říkají, že jich moc nemají. Chci ten dárek brát pozitivně, že nám chtěla udělat radost. Od pátku, kdy jsme dárek vybalili, jsme rozhovory na téma vaření a pomalý hrnec strávili spoustu času, až moc, řekla bych. Nepatřím mezi ty pisatelky, které tu minulý týden zavrhovaly vaření, vařím docela ráda. A to i ty večeře. Vyznávám názor, že příprava jídla, minimálně v pracovní dny, by neměla zabrat víc času, než po který to jídlo konzumujeme.

pomalý hrnecZávěrem mé studie ohledně vaření a „vařících zvyků“ jsem došla k závěru, že mezi mé nejoblíbenější kuchyňské pomůcky patří především pánve, které v kombinaci s pokličkou používám na smažení, vaření i dušení. Dokonce, když sundám rukojeť, tak je používám i jako formy na koláče, ale to už je jiná kapitola. Zvláštní místo v mé kuchyni zastává grilovací pánev (mňam) a velká pánev elektrická (mňam mňam, měla bych v ní zas někdy udělat paellu). Jako vyznavačka rychlé přípravy jídla mám v oblibě na vaření jak vývarů, tak krémových polévek, tlakový hrnec, především ten rychlohrnec, který umí „vyrobit“ vyšší tlak, a tak je v něm jídlo ještě rychleji hotové, než v těch papiňákách první generace.

A do toho teď ten pomalý hrnec. Vydedukovala jsem si, že do hrnce vše naházíme, on to začne pomalinku ohřívat a po několika hodinách se uvede do varu. Pak se v tom to jídlo vaří. Moc se mi nezdá představa, že se mi v hrnci bude louhovat maso i se zeleninou. A už vůbec ne v létě. Přijde mi to dost na štíru se zásadami zdravého vaření. Máte někdo doma pomalý hrnec? A jaké máte nejoblíbenější pomocníky při vaření?

Romana


15.9.2010   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 89   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
Hanouskova
Hanouskova - 10.11.2023 6:57

Já ano, je stovky receptů, které se dají v pomalém hrnci připravit. Dají se v tom udělat opravdu velmi dobré pokrmy. Já jsem si vybrala terakotový pomalý hrnce, ve kterém se vaří snadno https://www.domo-elektro.cz/p/jata-jt-jeol2145-digitalni-pomaly-hrnec-terakotovy a má objem 5 litrů, takže v něm najednou třeba vývaru uděláte hodně.

 
Neherova
Neherova - 9.11.2023 20:32

Já pořád přemýšlím o to, že bych si pomalý hrnec pořídila. Vaříte v tom hodně? Dívala jsem se, že je na to spousta receptů, a že by vaření v tom mělo být celkem jednoduché?

 
dadka
dadka - 16.9.2010 10:07

YXH: 15.50
Čočku nenamáčím, ta je hotová hned!! Ale fazole, ty jsou mrchy tvrdý.

 
dadka
dadka - 16.9.2010 10:05

Huráááá!!!! Ota je zpět!No konečně, chyběl jsi nám.smajlik - 5

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 17:51

Jeste jsem chtela podotknout, ze se Romane ten hrnec bude hodit az prijde mimino a zacne pro nej delat ruzne polivcicku a tak. K nezaplaceni.

 
Juana
Juana - 15.9.2010 17:31

Stanik: no jasněsmajlik - 16 já jen četla, ten den jsem měla moc práce a nestíhala jsem ještě přispívatsmajlik - 16

 
Stanik
Stanik - 15.9.2010 16:41

Juana: Myslis, tech co pranyrovali Zuzku a do nebe Mirečka vynášely?smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
Stanik
Stanik - 15.9.2010 16:40

majucha: fritak jsme tehdy podedily.. pote co jsem jeho zapnutim na stedry vece rvyhodila hlavni jistic na chodbe a manzel tam musel jen v ruicniku, neb byl zrovna ve vane... fritak letel.. to asi tak sedm let a vubec mi nechybi... panev poslouzi stejne dobre a hranolky se od doby proste delaji v torbe aspon s mene tukemsmajlik - 54

 
Juana
Juana - 15.9.2010 16:05

Kassy: pekárna je můj oblíbený spotřebič, ale hlavně na přípravu těsta, díky tomu peču mnohem častěji, než bez ní. Mám už druhou, protože první po 14 letech umřela sešlostí věkem smajlik - 16 Díky ní dělám i kynuté knedlíky,dřív jsem je dělávala jedině z pytlíku, a taky ovocné kynuté - ty jsem zas dělávala jen tvarohové a kynuté jsou opravdu o hodně levnější. Jak říkám - ta investice se určitě vyplatila, protože dělám spoustu levných jídel, ke kterým bych se bez toho pomocníka nedokopala.

 
Kassy
Kassy - 15.9.2010 15:52

Ota: Sláva smajlik - 32, bez tebe tu byla chvílemi nuda smajlik - 16

Jinak článek názorně ukazuje, proč je dobré pořídit si seznam svatebních darů, i když v našich krajích se to zatím moc nenosí.

Já osobně v kuchyni nejčastěji používám velkou pánev a teflonový hrnec. Naopak prakticky nepoužívám papiňák. S každou novou věcí se člověk nejdřív musí seznámit a vyzkoušet všechny možnosti, které nabízí, a pak si najde svůj způsob využití. Když jsem před třemi lety dostala od rodičů k vánocům domácí pekárnu, taky jsem nebyla nadšená (taky ve 22 dárek pro hospodyňku, zatímco sestra dostala mp3 přehravač, kdo by se divil, že jsem nejevila nadšení smajlik - 16). Ale párkrát jsem ji zkusila a dneska na ni nedám dopustit. Můžu si bez práce upéct chleba, jaký mi chutná a vím, co v něm je, umíchá mi a nechá vykynout těsto na buchtu nebo na pizzu, přitom to fakt stojí asi 2 minuty času... Super věc.

 
YXH
YXH - 15.9.2010 15:50

Moje dcera ho ma a nemuze si ho vynachvalit. Maso je mekounke a vsechno ma bezva chut. Perfektni jsou zebirka, a taky fazole a cocka nemusi se predem namacet. Co se tyce spotreby energie, nektere maji nizkou spotrebu. Taky zalezi na tom, jestli varis pro dva nebo pro vic lidi.
Noreen:ten napad se skvakry a marmeladou je bezva. Asi si hrnec pujcim na povidla. Dikysmajlik - 47

 
Juana
Juana - 15.9.2010 15:38

Friťák ani nemám, ale odšťavovač po letech používal manžel letos na naše jabka, všechny padančata sesbíral, vykrájel, odšťavil a nechal zkvasit na cidersmajlik - 68 Vypadá to hnusně, ale není to vůbec špatný

hele kdoví, jestli tu Ota nebyl v ilegalitě převlečený za některou z těch dokalých superžensmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 15:11

Stanik: mně se takhle doma válí friťák smajlik - 34

 
Stanik
Stanik - 15.9.2010 14:48

Linda: no asi tak... taky bych nevdela co s tim.. btw. my dostali ke svatbe odstavnovac... je to devet let... a porad je nevybaleny v krabicismajlik - 72smajlik - 34

 
Stanik
Stanik - 15.9.2010 14:47

Ota: PEGG: Ota musi byt v sedmem nebi.. kdyz vidi, jak nam chybelsmajlik - 33smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.