Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r 1911.

Také se vám občas stává, že se zaseknete na několika druzích jídel, točíte je stále dokola a rodina už se začíná bouřit: „No mami, zase špagety?“ Není divu, jíst musíme denně, ale kdo má mít v tom neustálém shonu pořád buňky na vymýšlení nových, neotřelých pokrmů, které by nezruinovaly peněženku a nezabraly moc času?

Naše čtenářky si hojně radí a sdělují své tipy v diskusi Vaření. Když tam člověk zavítá, okamžitě se může inspirovat. Jednou z nejaktivnějších návštěvnic diskuse je Radka, kterou znáte pod nickem r1911. Její recepty a fotografie jsou všeobecně oblíbené a čtenářkami využívané. Není divu. Jak jsem zjistila, šéfkuchařem u nich doma je Radčin přítel Tomáš, pro kterého je vaření nejen profesním údělem, ale především zálibou: „Jsme normální dvojice ze středních Čech s abnormální chutí k jídlu. Jídlo si opravdu užíváme. radka a tomášKdykoliv, kdekoliv a v libovolném množství. Pracuji jako kuchař, takže trochu nemoc z povolání, a Radka je referentka. A jestli láska prochází žaludkem? Alespoň u nás to platí, protože jsme spolu ´projedli´ už 12 let."  Tomáš zkrátka vaří rád, skvěle a nápaditě. I z obyčejných ingrediencí dokáže vykouzlit pokrm, nad nímž chuťové i zrakové buňky zaplesají.

 

Vaříme s r1911

Proto jsem gurmánskou dvojici požádala, zda by vám tak trochu nepomohla v nekonečnémkuchyn vymýšlení, „co proboha dneska budu dělat k večeři!?“  Jelikož jídlo je jejich velký koníček, postavili se k tomu zodpovědně. Vařili, fotili, kombinovali...

Celý tento týden vám tedy budeme nabízet recepty z jejich kuchyně (mimochodem velmi krásné, útulné kuchyně, jak vidíte na fotografii).

A na co se můžete těšit? Každý všední den to budou tři tipy na večeři, která se dá v klidu připravit i po příchodu z práce. Stačí si vybrat. Vše samozřejmě doplníme fotografiemi. V pátek vám předvedeme kompletní víkendové menu včetně dezertu a večeře, a to jak na sobotu, tak na neděli.

Dnes je pondělí, takže začínáme. Množství jednotlivých surovin přizpůsobte vlastním potřebám, citu a zkušenostem. Tak vybírejte, přejeme vám dobrou chuť.

 

Kuřecí stehýnka na medu

Potřebujete: Kuřecí stehna, med, sojovou omáčku, grilovací koření, sůl.

V misce rozmícháme med, sojovou omáčku a grilovací koření s trochou vody. Nasolená stehýnka marinujeme (nejlépe den předem) a pečeme na 180° C asi 60 minut. Během pečení přeléváme výpekem.

Příloha: Pečivo a křen, různě upravené brambory, čerstvá zelenina.

recept1

 

Zapečené brambory s fazolemi

Potřebujete: Větší brambory, fazole, cibuli, sterilovanou kukuřici, sůl, pepř, sýr.

Brambory uvaříme vcelku a ve slupce. Rozkrojíme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na cibulce osmahneme uvařené fazole (lze nahradit sterilovanými). Přidáme kukuřici a vydlabané vnitřky brambor. Vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou směsí plníme brambory, zasypeme sýrem a pečeme v troubě na 180° C dozlatova.

Tip: Podáváme na orestovaných plátcích slaniny, posypané čerstvým pórkem. 

recept3

recept2
 

Smažené rolky

Potřebujete: Plátky uzeného masa, trvanlivý salám, sýr, vejce, hladkou mouku, strouhanku.

Na plátek uzeného masa klademe salám a hranolek sýra. Vše zarolujeme a obalíme v trojobalu. Smažíme v oleji.

Tip: Můžeme spíchnout párátkem, aby se rolka nerozbalila.

Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

recept4

recept5
recept6
recept7

 

Zítra se můžete těšit na další recepty od r1911. Závěrem bych chtěla tvůrcům našeho gurmánského seriálu moc poděkovat. S jeho přípravou si skutečně vyhráli a výsledek rozhodně stojí za to.

Meryl a r1911


12.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 12.11.2007 21:49

r1911: Obcas je treba i trochu toho nezdraveho:).
Ja jsem tehotna takze mi to trosku tucnejsi chutna daleko vic.

 
r1911
r1911 - 12.11.2007 21:08

Ahoj všichni, uznávám, že zrovna extra zdravé pokrmy jsme nevybrali... Prosím, kdo toužíte po zdravé stravě, raději snad tento týden ani nenakukujte. smajlik - 58Dali jsme do receptů to, co nás napadlo a to, co nám chutná. smajlik - 68smajlik - 54 Případně pak někdy připravíme pokrmy zdravé. smajlik - 58

 
babkatapka
babkatapka - 12.11.2007 20:49

samé dobroty, budu sledovat, to kuře dělávám, to je mňamka!!!
Díky za inspirace a recepty!!!!obrázek - ku3(22).gif

 
Elí
Elí - 12.11.2007 18:24

taky nakukuju

 
Meander
Meander - 12.11.2007 15:34

Mno, asi zůstanu u svého způsobu přípravy a vizuální úpravy pokrmů. Tohle je jak doporučená výživná strava přelomu 70 a 80 let. smajlik - 26

 
E=mc2
E=mc2 - 12.11.2007 14:54

Vzhledm k mému věku je už vaření spíše mým koníčkem, než nutností. Osobně se řídím několika pravidly a) bez cibule a česneku to těžce, b) uvařit dobře a chutně z mála je velké umění!, c) pokud vás to baví- fajn, pokud vás to nebaví netrapte se, každý jsme nějaký smajlik - 93

 
Ota
Ota - 12.11.2007 14:17

kareta: občas zasmahnu ale neni to potřeba protože tahle šťáva s pivem se zahustuje skoro sama. Když mám zelí víc klidně ho dám do pekáče i se štávou.

Krušovice jsme proexperimotovali jako nejlepší z dostupných, na pití je trochu moc sladký ale právě to se hodí na pečení ..

A vůbec nepotřebuješ bůček nebo slaninu....

Někdo dává ještě cibulu, česnek ( na vymazání zevnitř) , sádlo ,olej nebo máslo.
Moje zkušenost je že kuře nepotřebuje nic, má vlastního tuku akorát....

 
kareta
kareta - 12.11.2007 13:25

Ota: tyjo, to musí být dobrý- já dělala kuře NA zelí, ale něco mi na tom pořád nesedělo, takhle asi tak nevyschne, že? A co po upečení, ještě ho upravuješ, zasmažuješ, zahušťuješ?

 
Ota
Ota - 12.11.2007 13:23

tyrkys: to dělám zelí dám dovnitř,pytel kmínu a láhev černých krušovic na to .... a bramborový ( a teď si nabehnu se zdrobnělinkou) knedliček k tomůůůůů...smajlik - 81

 
kareta
kareta - 12.11.2007 13:20

Určitě by mi to chutnalo, ale když já nerada smažím a tohle je na mě pracné...Možná tak to kuře, to jsem taky dělávala, mělo hezkou kůrkusmajlik - 47

 
tyrkys
tyrkys - 12.11.2007 13:17

Ota: máma občas dělá "kuře ala kachna". Peče kuře okmínované s bůčkem a ono fakt chutná jinak. Já pod to jednou dala ještě kysané zelí a bylo to úžasnýsmajlik - 57

 
Ota
Ota - 12.11.2007 13:13

tyrkys: to zní dobře ....

někdy se kuře naopak nechá použít jako podkladový materiál - tuhle jsem na netu četl, že někdo ho dává pod kachnu už rovnou naporcovaný na díly a první den servíruje kachnu a druhý den to kuře nasáklý tou kachnou smajlik - 33
Já bych to pojmenoval Kachna na kuřeti ale v originále se tenkrát jmenovalo jinak cosi jako "Jihočeský dvoupták" už se nepamatuju přesne......

 
Aja
Aja - 12.11.2007 13:10

No to je aspoň nááápad!smajlik - 60

 
Ota
Ota - 12.11.2007 13:09

habaděj: to jsem byl já ... no zelené fazole jsou na seznamu potravin prospívajících žlučníku ...

 
tyrkys
tyrkys - 12.11.2007 12:49

Ota: já běžně peču kuře na mražené zelenině, se spoustou cibule a česneku a většinou chillismajlik - 68 - potom je z toho luxusní přílohasmajlik - 64 (Nejlépe se lžící bílého jogurtu navrch).

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78335.
Archiv anket.