Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo
.jpg)
Potřebujete: 1/2 kg telecí kýty, 1/4 kuřete, kousek šunky, pikantní klobásu, jelito, slaninu, morkovou kost, nudle, 1/4 kg cizrny, 4 brambory, mrkev, 3/4 kg zelí, česnek, mletou papriku.
Postup: Do hrnce s dostatečným množstvím studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a kuře. Když se voda vaří, přidáme cizrnu (oblíbená je i čočka nebo hrách), kterou jsme na noc namočili. Na mírném ohni vaříme tři hodiny a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer. Osolíme a dovaříme. V dalším hrnci uvaříme nastrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s česnekem nasekaným nadrobno a s lžičkou mleté papriky. Vývar z masa a cizrny přelijeme do další nádoby. Když se začne vařit, přidáme nudle a uvaříme polévku. Cocido je tzv. jídlo o třech chodech: Nejprve se jí polévka, potom cizrna s brambory a zeleninou a nakonec maso z vývaru.
22.8.2007 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Tak takovy narez tucneho mixu by nase rodina nerozchodilaTeda spise streva

Ota: dobrá, díky, vařit to ale stejně nebudu, neláká mě to
.jpg)
LenkaT.: tak odpověď je tady ... pokrájené jelítko s pokrájenou klobásou , masem a cizrnou je videt tady
http://www.flickr.com/photos/justinmetz/985102680/
takze asi spis nakrajet a prihodit s brambory nakonec
.jpg)
LenkaT.: myslím, že se má přihodit s brambory a zeleninou na konec a nechat rozvařit ....

Asi jsem slepá, ale co s tím jelitem?
.jpg)
osobně mě na tom vadí nejvíc to jelito a klobás ... protože takovou kvalitu uzenin prostě nemáme a místo toho tam nasypat kroupy,mouku, koření, sůl a hromadu odřezků vyjde asi tak na stejno jako tam prsknout "českou uzeninu"
.jpg)
Ale no tak holky .... pěna se přece nesbírá 3 hodiny kontinuelně, místo telecí kýty můžeme použít přiměřeně levnější hovězí a klidně řeknu, že kousek krůty by udělal stejnou službu
.gif)

to by mě ta polévka vyšla víc než nedělní oběd! navíc je to hrozně pracný a stát u plotny 3 hodiny?
a ještě kvůli polévce

a dost peněz,pěkně drahý ne děkuji