Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Potřebujete: 1/2 kg telecí kýty, 1/4 kuřete, kousek šunky, pikantní klobásu, jelito, slaninu, morkovou kost, nudle, 1/4 kg cizrny, 4 brambory, mrkev, 3/4 kg zelí, česnek, mletou papriku.

Postup: Do hrnce s dostatečným množstvím studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a kuře. Když se voda vaří, přidáme cizrnu (oblíbená je i čočka nebo hrách), kterou jsme na noc namočili. Na mírném ohni vaříme tři hodiny a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer. Osolíme a dovaříme. V dalším hrnci uvaříme nastrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s česnekem nasekaným nadrobno a s lžičkou mleté papriky. Vývar z masa a cizrny přelijeme do další nádoby. Když se začne vařit, přidáme nudle a uvaříme polévku. Cocido je tzv. jídlo o třech chodech: Nejprve se jí polévka, potom cizrna s brambory a zeleninou a nakonec maso z vývaru.

Marie Poštová


22.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Libushe+3
Libushe+3 - 22.8.2007 16:35

Tak takovy narez tucneho mixu by nase rodina nerozchodilasmajlik - 68Teda spise strevasmajlik - 68
obrázek - 0025.gif

 
LenkaT
LenkaT - 22.8.2007 11:57

Ota: dobrá, díky, vařit to ale stejně nebudu, neláká mě to

 
Ota
Ota - 22.8.2007 11:41

LenkaT.: tak odpověď je tady ... pokrájené jelítko s pokrájenou klobásou , masem a cizrnou je videt tady

http://www.flickr.com/photos/justinmetz/985102680/

takze asi spis nakrajet a prihodit s brambory nakonec

 
Ota
Ota - 22.8.2007 11:36

LenkaT.: myslím, že se má přihodit s brambory a zeleninou na konec a nechat rozvařit ....

 
LenkaT
LenkaT - 22.8.2007 11:21

Asi jsem slepá, ale co s tím jelitem? smajlik - 26

 
Ota
Ota - 22.8.2007 10:23

osobně mě na tom vadí nejvíc to jelito a klobás ... protože takovou kvalitu uzenin prostě nemáme a místo toho tam nasypat kroupy,mouku, koření, sůl a hromadu odřezků vyjde asi tak na stejno jako tam prsknout "českou uzeninu"

 
Ota
Ota - 22.8.2007 10:20

Ale no tak holky .... pěna se přece nesbírá 3 hodiny kontinuelně, místo telecí kýty můžeme použít přiměřeně levnější hovězí a klidně řeknu, že kousek krůty by udělal stejnou službu smajlik - 42

 
Aja
Aja - 22.8.2007 9:47

smajlik - 76

 
dorotamáchalová
dorotamáchalová - 22.8.2007 6:44

smajlik - 76to by mě ta polévka vyšla víc než nedělní oběd! navíc je to hrozně pracný a stát u plotny 3 hodiny?smajlik - 55smajlik - 66a ještě kvůli polévcesmajlik - 11

 
jasmine
jasmine - 22.8.2007 0:05

a dost peněz,pěkně drahý ne děkujismajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 115371.
Archiv anket.