Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Potřebujete: 1/2 kg telecí kýty, 1/4 kuřete, kousek šunky, pikantní klobásu, jelito, slaninu, morkovou kost, nudle, 1/4 kg cizrny, 4 brambory, mrkev, 3/4 kg zelí, česnek, mletou papriku.

Postup: Do hrnce s dostatečným množstvím studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a kuře. Když se voda vaří, přidáme cizrnu (oblíbená je i čočka nebo hrách), kterou jsme na noc namočili. Na mírném ohni vaříme tři hodiny a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer. Osolíme a dovaříme. V dalším hrnci uvaříme nastrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s česnekem nasekaným nadrobno a s lžičkou mleté papriky. Vývar z masa a cizrny přelijeme do další nádoby. Když se začne vařit, přidáme nudle a uvaříme polévku. Cocido je tzv. jídlo o třech chodech: Nejprve se jí polévka, potom cizrna s brambory a zeleninou a nakonec maso z vývaru.

Marie Poštová


22.8.2007   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Madridský kotlík aneb Cocido madrileňo

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Libushe+3
Libushe+3 - 22.8.2007 16:35

Tak takovy narez tucneho mixu by nase rodina nerozchodilasmajlik - 68Teda spise strevasmajlik - 68
obrázek - 0025.gif

 
LenkaT
LenkaT - 22.8.2007 11:57

Ota: dobrá, díky, vařit to ale stejně nebudu, neláká mě to

 
Ota
Ota - 22.8.2007 11:41

LenkaT.: tak odpověď je tady ... pokrájené jelítko s pokrájenou klobásou , masem a cizrnou je videt tady

http://www.flickr.com/photos/justinmetz/985102680/

takze asi spis nakrajet a prihodit s brambory nakonec

 
Ota
Ota - 22.8.2007 11:36

LenkaT.: myslím, že se má přihodit s brambory a zeleninou na konec a nechat rozvařit ....

 
LenkaT
LenkaT - 22.8.2007 11:21

Asi jsem slepá, ale co s tím jelitem? smajlik - 26

 
Ota
Ota - 22.8.2007 10:23

osobně mě na tom vadí nejvíc to jelito a klobás ... protože takovou kvalitu uzenin prostě nemáme a místo toho tam nasypat kroupy,mouku, koření, sůl a hromadu odřezků vyjde asi tak na stejno jako tam prsknout "českou uzeninu"

 
Ota
Ota - 22.8.2007 10:20

Ale no tak holky .... pěna se přece nesbírá 3 hodiny kontinuelně, místo telecí kýty můžeme použít přiměřeně levnější hovězí a klidně řeknu, že kousek krůty by udělal stejnou službu smajlik - 42

 
Aja
Aja - 22.8.2007 9:47

smajlik - 76

 
dorotamáchalová
dorotamáchalová - 22.8.2007 6:44

smajlik - 76to by mě ta polévka vyšla víc než nedělní oběd! navíc je to hrozně pracný a stát u plotny 3 hodiny?smajlik - 55smajlik - 66a ještě kvůli polévcesmajlik - 11

 
jasmine
jasmine - 22.8.2007 0:05

a dost peněz,pěkně drahý ne děkujismajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.