Pirožky s houbami
Potřebujeme: půl litru kysaného mléka či kefíru, 2 vejce, 2 lžíce oleje, půl prášku do pečiva, špetka soli, cca 200g hladké mouky, 500g sušených či čerstvých hub, cibule, máslo, sůl.
Postup: Nejprve vypracujeme z kefíru, vajec, prášku do pečiva, soli a mouky hladké těsto. Mouku přisypáváme do tekutých surovin, musíme vypracovat těsto tak, aby se nelepilo na ruce, bylo hladké a vláčné. Mezitím si připravíme houbovou náplň do pirožků: povaříme sušené houby, nebo podusíme čerstvé na cibulce, osolíme, můžeme i umlít. Z těsta válíme malé placičky, náplň dáme dovnitř a okraje dobře slepíme, aby náplň netekla ven. Na oleji pak opékáme po obou stranách do růžova.
29.8.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pirožky s houbami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.r1911: Ne, v Polsku nejsem...jsem v Kanade. Ve meste kde ziju je velika ukrajinska populace, uz od prvnich osadniku nekdy z osmnacteho stoleti....a tak se tady pirohy proste ujaly jako "kanadske" jidlo. Je to docela sranda, protoze to tu prodavaji i cinani v bufetech jakozto mistni specialitu.
Alice.: Myslíš Polsko? Taky jsem je tam tak jedla.
Tady jsou populární pirohy s tvarohovo-sýrovou náplní. Nesmaží se ale, vaří se. Pak se podávají s kysanou smetanou, slaninou a opečenou cibulkou.