Singapurské nudle
Ingredience: 400 g dlouhých vlasových nudlí (vermicelli), 4 stroužky česneku (nadrobno nasekat), 2 čajové lžičky strouhaného zázvoru (možno nahradit sušeným), 60 ml (1/4 šálku) ústřicové omáčky, 60 ml sojové omáčky (nemáme-li ústřicovou, přidáme dalších 30 ml sojové), 250 g kuřecích prsíček (nakrájíme na tenké proužky), 2 polévkové lžíce oleje, 2 celerové natě, 1 dlouhá mrkev (společně s celerovou natí nakrájíme podélně na uzounké proužky), 3 jarní cibulky (příčně nakrájet), 1,5 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sezamového oleje (lze nahradit karotenovým či olivovým), 65 g sojových klíčků.
Postup: Vlasové nudle namočíme na 30 minut (nebo dokud nezměknou) do studené vody, přecedíme a necháme okapat. V misce dobře promícháme česnek, zázvor, lžičku ústřicové omáčky a dvě lžičky omáčky sojové. Přidáme kuřecí maso, dobře ho ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut. Na pánvi (nejlépe wok, jinak cokoliv teflonového) rozpálíme olej a kuře zprudka osmažíme. Přidáme celer, mrkev, polovinu jarní cibulky a 2–3 minuty smažíme s kuřetem za občasného míchání. Přidáme okapané nudle a dobře promícháme (nejlépe dvěma vidličkami) s osmaženou směsí tak, aby vše bylo rovnoměrné a nudle se prohřály. Přidáme zbývající omáčky, jarní cibulku, sojové klíčky, promícháme a můžeme servírovat.
(6 porcí, 1003 kJ/porce, příprava 10 minut + namáčení nudlí a marináda)
Recept nám z velké dálky poslala čtenářka hancze.
30.5.2006 Rubrika: Exotická jídla | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5