Mrkvovo kokosový sambal
Ingredience: rostlinný olej, 1 lžička drcených hořčičných semínek, 1/2 šálku strouhaného kokosu, 2 menší karotky (nastrouhané), 2 lžíce citronové šťávy, 1/3 šálku sultánek.
Postup: Trochu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme kokos a míchame, dokud kokos lehce nezhnědne. V misce pak smícháme kokosový základ se zbytkem surovin a dáme vychladit. Nejvhodnejší použití sambalu je jako příloha k rýži a masovým nebo zeleninovým směsím, ale také ke slaným palačinkám.
Originál příloha: indický chléb naan.
Za recept děkujeme čtenářce hancze.
24.6.2006 Rubrika: Exotická jídla | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5