Sladké tomatové čatní
Ingredience: Dvě 400g plechovky loupaných rajčat, 8 stroužků česneku (najemno nasekat), 5 cm čerstvého zázvoru nebo lžička sušeného, 3/4 šálku (180 ml) bílého octa, 1 a 1/4 šálku práškového cukru, 2 červené chilli papričky (na tenké proužky).
Postup: Dobře promícháme rajčata s česnekem, přidáme ostatní suroviny a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum a za občasného mícháni vaříme cca 30 minut. Necháme zchladit a podáváme k rýži společně s masem či zeleninou.
Tato omáčka se výborně hodí ke grilovaným masům. Můžeme ji také dát do plastových kontejnerků nebo do sklenic a uchovávat na delší dobu v lednici.
Originál příloha: indický chléb naan.
Recept nám zaslala z velké dálky čtenářka hancze. Děkujeme za něj a těšíme se na další!
29.6.2006 Rubrika: Exotická jídla | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5