Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové kari s lilkem

Bramborové kari s lilkem

Ingredience: 1/2 šálku olivového oleje, 1/2 kg lilku (nadrobno nakrájet), 2 větší brambory (nakrájené na menší kousky), 1/2  lžičky kmínu, 1 lžička hořčičných semínek, 1 cibule nadrobno nakrájená, 2 stroužky česneku – pokrájet, 2 cm zázvoru nebo 1/2 lžičky sušeného, 2 zelené chilli papričky, 2 lžíce kari pasty (k dostání ve velkých supermarketech), plechovka loupaných rajčat, šálek vody, svazeček listového špenátu (nasekat), 1 lžička hnědého cukru, sůl.

Postup: Brambory s lilkem uvaříme dohromady ve velké pánvi a v malém množství vody, dokud lilek nezhnědne. Vyjmeme a dobře osušíme. Do vody v pánvi nasypeme hořčičná semínka a kmín a povaříme. Přidáme česnek, cibuli a zázvor a vaříme, dokud cibule nezměkne. Pak vložíme chilli a kari pastu a vaříme 3 minuty. Přidáme brambory a povaříme do úplného změknutí. Nakonec přijde lilek, špenát a cukr. Směs vaříme ještě 10 minut. Před podáváním lehce přisolíme a přidáme olivový olej.
Hodí se k rýži.

Originál příloha: indický chléb naan

Tento indický recept nám zaslala čtenářka hancze.

 

Marie Poštová


7.7.2006   Rubrika: Exotická jídla   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové kari s lilkem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.