Bramborové kari s lilkem
Ingredience: 1/2 šálku olivového oleje, 1/2 kg lilku (nadrobno nakrájet), 2 větší brambory (nakrájené na menší kousky), 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička hořčičných semínek, 1 cibule nadrobno nakrájená, 2 stroužky česneku – pokrájet, 2 cm zázvoru nebo 1/2 lžičky sušeného, 2 zelené chilli papričky, 2 lžíce kari pasty (k dostání ve velkých supermarketech), plechovka loupaných rajčat, šálek vody, svazeček listového špenátu (nasekat), 1 lžička hnědého cukru, sůl.
Postup: Brambory s lilkem uvaříme dohromady ve velké pánvi a v malém množství vody, dokud lilek nezhnědne. Vyjmeme a dobře osušíme. Do vody v pánvi nasypeme hořčičná semínka a kmín a povaříme. Přidáme česnek, cibuli a zázvor a vaříme, dokud cibule nezměkne. Pak vložíme chilli a kari pastu a vaříme 3 minuty. Přidáme brambory a povaříme do úplného změknutí. Nakonec přijde lilek, špenát a cukr. Směs vaříme ještě 10 minut. Před podáváním lehce přisolíme a přidáme olivový olej.
Hodí se k rýži.
Originál příloha: indický chléb naan
Tento indický recept nám zaslala čtenářka hancze.
7.7.2006 Rubrika: Exotická jídla | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5