Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Thajské kuřecí "Larb Gai"

Thajské pálivé mleté kuřecí
Ingredience: 1/2 kg mletého kuřecího masa, 2 polévkové lžíce nasekané šalotky, 2 polévkové lžíce jarní cibule, 1/4 šálku nasekaných mátových lístků, 3 lžíce uvařené rýže nebo kuskusu (osmažené na lžíci másla), 2 lžíce chilli pasty, 3 lžíce citronové šťávy, 2–3 lžíce rybí nebo sojové omáčky.

Obloha: Servírujeme s porcí čerstvého zelí, zdobíme petrželkou, salátovou okurkou a zelenými fazolkami. Jako příloha se hodí jasmínová nebo bílá rýže.

Postup: Na pánev dáme maso, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a mícháme, dokud maso není hotové. Směs dáme do mísy a přidáme zbývající suroviny. Podle chuti můžeme přidat víc chilli pasty nebo rybí (sojové) omáčky. Jestli nedůvěřujete mletému masu, můžete použit kuřecí, které nasekáte na drobné kousky a povaříte, a dále postupujete podle receptu.

Tento pokrm je další z tradičních thajských jídel a lze jej najít i v Laosu.V Evropě se v jídelním lístku nachází pod názvem "thajský kuřecí salát".


Recept nám zaslala čtenářka hancze.

 

Marie Poštová


8.2.2007   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Thajské kuřecí "Larb Gai"

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78338.
Archiv anket.