Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Domácí pekárna - vyzkoušené recepty

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / Domácí pekárna - vyzkoušené recepty
Založila

aldoska

poslat vzkaz
PROSÍM PŘISPĚVATELKY, ABY SEM VKLÁDALY POUZE RECEPTY A ODKAZY NA NĚ!!!!

Pro diskusi, fotky nesouvisející s receptem, dotazy a rady je určena diskuse
DOMÁCÍ PEKÁRNY.

VŠECHNY PŘÍSPĚVKY KROMĚ RECEPTŮ BUDOU SMAZÁNY.


Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-104
5miki
5miki - 9.5.2017 10:29

Magdi RoŠkot., máš vzkaz na 111adelka a i na 1adelka od Mirky Kon. Praha Chodov Majersk. ulice

 
patrikak
patrikak - 26.9.2016 13:56

Já ráda pecu psenicno-zitny
800 g žitné mouky chlebové, 200 g pšeničné mouky chlebové
5 g kmínu, 25 g soli, 25 g droždí, 30 ml octa, 800 ml vlažné vody
žitná mouka na vysypání forem

Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.

Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

Je to podle receptu z babicciny volby, takze pouzívám i tu jejich mouku, aby bylo vse podle receptu.

 
1234-5
1234-5 - 10.11.2013 15:00

smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76 šmankote - omlouvám se, to není můj receptík, ale někde jsem ho obšlehla a protože se mi zdál zajímavý, tak jsem ho sem dala ...smajlik - 81smajlik - 81

 
Marol
Marol - 10.11.2013 10:04

Celozrnné kaiserky
1/4 l mléka,10 dkg majonéze, 25 dkg hladké mouky, 20 dkg celozrnné mouky, 1/2 kostky kvasnic, špetka cukru, 10 dkg semínek - lněné semínko, sezam, slunečnice, 2 lžičky soli.
Před pečením jsem potřela vajíčkem a posypala hrubou solí a semínky.

Chleba s bramborem
3 dl vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce sádla, 3 malé uvařené strouhané brambory, 50 dkg hladké mouky, 10 dkg žitné chlebové mouky, půl kostky droždí, špetka cukru.
Dáme do pekárny a 5 minut před koncem míchání přidáme 1 lžičku kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. 15 minut necháme kynout v pekárně a pak dáme do ošatky 15 minut kynout. Pak překlopíme na plech s pečícím papírem. Chleba potřeme teplou vodou a posypeme kmínem. Necháme ještě 30 minut kynout a pak upečeme s hrnkem vody.
40 minut na 180° C Potřeme vodou a dáme na 5 minut horký vzduch. Opakujeme ještě 2x po 5 minutách.

Kmínový chleba
325 ml vody, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu,
35 dkg hladké mouky, 15 dkg celozrnné žitné mouky, půl kostky droždí,
1 lžička cukru.
Postup stejný. Když nemáš ošatku, tak udělej šišku a hned dej na plech.

 
1234-5
1234-5 - 11.10.2013 13:37

CHLEBA - snad může i do pekárny
40 dkg hladké mouky,10 dkg žitné chlebové hladké,10 dkg žitné celozrnné.1 lžička soli,1 1/2lžičky cukru.Potom dávám 2 pol.lžíce ovesných vloček,2 pol.lžíce pšeničných otrub,1 pol.lžíci pšeničných klíčků a 1 1/2 pol.lžíce semínek( já mám namíchané,slunečnicové,lněné,dýňové a konopné) ještě přidávám 1 pol.lžíci sojové vločky ( vše kupuji v Orlici) jo a ještě trochu kmínu,ale to nemá každý rád.Všechno zamíchám pěkně dohromady přidám rozdrobené kvasnice cca 1/2 balíčku nebo 3/4 balíčku sušených,zaleji vlažnou vodou /podle oka/ a přidám 1 pol.lžíci octa a 2 pol.lžíce oleje.Klasicky zadělat. Po prvním vykynutí těsto ještě jednou promíchám(vařečkou stačí) a ještě jednou nechám kynout. Na plech si dám pečicí papír, udělám veku,kterou asi 4x naříznu šikmo a ještě trochu nechám na plechu kynout.Troubu předehřeji na 220 st. a na dno dám kastrolek s vodou.Peču 1/4 hodiny,potom ještě 1/2 hodiny na 180st.Vyndám na mřížku a povlažím studenou vodou a nechám pod utěrkou vychladnout.
Zdá se to složité ,ale když to umíš nazpaměť ,tak to je brnkačka.Tak to zkus,snad to bude dobré.Ty přísady můžeš dát jakékoliv,dle fantazie,ale já už jsem tak zvyklá.

=

 
Ivi
Ivi - 11.4.2013 22:40

1234-5: No, když máš potřebu to tu zaspamovat, mě je to jedno. Já si můžu zkopírovat recepty, co mě zajímají a vyřadit si to z oblíbených. Dělej co užnáš za vhodné. A zeptat se můžeš vzkazem, odpovědět vzkazem jde taky.

 
1234-5
1234-5 - 11.4.2013 22:26

Ivi: a jak ti mám třeba odpovědět na toto jinde ... a to je to samý, jako otázka na chleba ...

 
Ivi
Ivi - 11.4.2013 22:16

1234-5: Možná, když se podíváš, tak uvidíš, že tu jsou jen recepty. Tak, aby se dobře hledalo. Bez povídání. Povídat se může na vaření nebo na pečení. smajlik - 26

 
1234-5
1234-5 - 11.4.2013 21:50

Ivi: letos 6 příspěvků a jinak 3 roky klid ... asi tryzna ...

 
1234-5
1234-5 - 11.4.2013 21:45

Ivi: je to k tématu, tak to se nemůžeme ani zeptat, či co ? smajlik - 99smajlik - 99smajlik - 99smajlik - 99smajlik - 99

 
Ivi
Ivi - 11.4.2013 17:43

1234-5: anitech: Tady nikdo nemůže upravovat a mazat, je to bývale auditko aldošky, tak prosím diskutujte někde jinde. Ať to tu není zaplevelené. smajlik - 54

 
anitech
anitech - 11.4.2013 17:19

1234-5: tenhle obrázek jsem drze ukradla od aldošky, ale peču ten samý a vypadá stejně

 
anitech
anitech - 11.4.2013 17:18

1234-5:peču normálně v jenském skle

obrázek - chleb__k_1_.jpg

 
1234-5
1234-5 - 11.4.2013 14:05

Marol: to nehňácáš na "těstě" nebo si to kynutí jen hlídáš ?? a když nemám ošatku, tak co použít ? třeba oválnou zapíkací misku ?

 
Marol
Marol - 10.4.2013 22:53

r1911 - smajlik - 31
Můj nejlepší chleba
3 dl vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce sádla, 3 malé uvařené strouhané brambory, 1/2 kg hladké mouky, 10 dkg žitné chlebové mouky, 1/2 kostky droždí, špetka cukru.
Dáme do pekárny a 5 minut před koncem míchání přidáme 1 lžičku kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. 15 minut necháme kynout v pekárně a pak dáme do ošatky na 15 minut kynout. Pak překlopíme na plech s pečicím papírem. Chleba potřeme teplou vodou a posypeme kmínem. Necháme ještě 30 minut kynout a pak upečeme s hrnkem vody.
40 minut na 180° C. Potřeme vodou a dáme na 5 minut horký vzduch. Opakujeme ještě 2x po 5 minutách.

 
Marol
Marol - 29.3.2013 14:53

Můj nejlepší chleba
3 dl vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce sádla, 3 malé uvařené strouhané brambory, ½ kg hladké mouky, 10 dkg žitné chlebové mouky, ½ kostky droždí, špetka cukru.
Dáme do pekárny a 5 minut před koncem míchání přidáme 1 lžičku kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. 15 minut necháme kynout v pekárně a pak dáme do ošatky na 15 minut kynout. Pak překlopíme na plech s pečicím papírem. Chleba potřeme teplou vodou a posypeme kmínem. Necháme ještě 30 minut kynout a pak upečeme s hrnkem vody.
40 minut na 180° C Potřeme vodou a dáme na 5 minut horký vzduch. Opakujeme ještě 2x po 5 minutách.
obrázek - kminovy_s_bramborem.jpg

 
babkatapka
babkatapka - 23.2.2010 17:40

Pletýnky s olejem

250 ml mléka
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 vejce
500 g hladké mouky
1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
před pečením potřu osoleným mlékem.

 
evča.
evča. - 23.2.2010 15:43

Akorát ještě k těm rohlíkům.příště dám miň cukrusmajlik - 57

 
evča.
evča. - 23.2.2010 15:39

Chlebové rohlíky

400 mlmléka
100ml vody
4 lžičky cukru
2 lžičky soli
480 g žitné celozrnné mouky
20 g hl.mouky,já jsem ještě při míchání přisypávala,
droždí
Až těsto nakyne, děláme koule a potom váleček,který spirálovitě zakroutíme.Moc se to sice nedaří,těsto se dost lepilo,ale musí se podsypávat moukou.
Ale výsledek stojí za to.
Potíráme slanou vodou sypeme kmínem sezame, apod.
Pečeme na 220 stupňu do růžovaobrázek - celozrnne_upecene.jpg

 
babkatapka
babkatapka - 6.1.2010 16:38

mazanec
275 ml mléka
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, ořechy, mandle, program základní.

 
maxik
maxik - 27.9.2009 11:28

koblihy v troubě:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7000

hamburgerové bulky:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4278
dodržuju prosbu z Dámy nekopírovat recepty


 
Čárina
Čárina - 9.9.2009 21:15

Švestkový džem
700 g zralých švestek vypeckovaných, pokrájených
350 g želírovacího cukru
3 PL citronové šťávy
2 PL rumu
Program marmeláda

 
evča.
evča. - 20.11.2008 22:11

Rýžová kaše z Dámy dělaná v domácí pekárně

1 l mléka
200 g rýže
špetku soli
trochu cukru,nebo medu
trochu skořice
máslo
dát na program marmeláda,nádobu zakrýt alobalemobrázek - PB200248.JPG

 
babkatapka
babkatapka - 23.9.2008 13:45

Božský perník od zindule:
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový puding
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu.
Napřed všechno tekuté, pak ostatní,po zapípání,jsem přidala ořechy, kand.ovoce, suš, švestky, program koláče, bez nahřívání a nechala jsem celou dobu až do zapípání.

 
1234-5
1234-5 - 30.8.2008 13:41

evica: ten je podobný mýmu:
400ml vody
1 lžička octa
2 lžíce oleje
30dk hl.mouky
15 dk chlebové
10 dk nějaké tmavé
2 lžičky soli
droždí cca 1/4
a na něj cukr
2 lžíce drc. kmínu
dle chuti semínka a taky nám chutná nejvíc

 
evča.
evča. - 30.8.2008 9:31

Dobrý chlebík z Mimibazaru:
200ml mléka
150ml vody
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce octa
1 lžíce oleje
150 žitné
360 hl .mouky
5 celozrnné
droždí.

obrázek - P8290474(1).JPG

 
...
... - 20.8.2008 13:17

TĚSTO NA TAŽENÝ ZÁVIN
(míchané v pekárně na program Dort asi 20 minut)

700 g hladké mouky
6 lžic oleje
250 - 270 ml teplého mléka
2 vejce
1 lžíce octa
sůl

POZOR, VELKÁ DÁVKA - množství je na fotce

obrázek - strudl(6).jpgobrázek - strudl1.jpg

 
r1911
r1911 - 25.7.2008 9:52

Ještě dodatek ke knedlíkům: Knedlíky zhruba v polovině vaření otočit. Pokud budete dělat knedlíky z menšího množství (jako např. my z polovičního), pak stačí vařit kratší dobu.

 
r1911
r1911 - 22.7.2008 19:28

HOUSKOVÉ KNEDLÍKY
1/4 l mléka
1 celé vajíčko
1/2 kg hrubé mouky
1 zarovnaná lžička soli
1 lžička sušeného droždí
1 houska (starší nakrájená na kostky, přidat až po pípnutí nebo po 10 minutách)
Zpracované těsto vyndat z pekárny, (může být trošku řidší, tak se nelekněte), rozdělit na 6 kousků a vytvarovat šišky knedlíků, které necháme odpočinout (stačí než se začne vařit voda) a vaříme 25 minut. My děláme z polovičního množství, ale je třeba "půlit" vajíčko.
obrázek - knedliky(1).jpg

a tady už jsou na talíři, k nim segedinský guláš
obrázek - seged..jpg

 
babkatapka
babkatapka - 20.7.2008 11:06

Rychlochleba zvaný opičák

350 ml vody
1,5 lžičky polotučného mléka (nebo 2 lžíce sušené bramborové kaše, dá tomu krásnou vůni)
1/2 kostky čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
510g mouky (lze různě míchat)
2,5 lžičky semínek (co doma zrovna je)
můžeme přidat čerstvé bylinky, provensálské koření, cibulku, ...
tekutinu dáme vlažnou, droždí drobíme přímo do vody (mléka)!!!
Kdo nemá sušené mléko tak místo 350 ml vody a 1,5 lžíce sušeného mléka dá rovnou 350 ml mléka
Program Rychlý (Quick)

 
Čárina
Čárina - 15.7.2008 17:58




Meruňkové kynuté knedlíky
Suroviny:
250 ml vlažného mléka
špetka soli
trochu cukru
2 lžíce Solamylu + 50ml mléka nebo 2 vejce
1 lžíce rozehřátého másla
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo půlka čerstvého droždí


Postup:
vykrajovat lžící kousky, prsty těsto roztáhnout, naplnit, zabalit a dát do vroucí osolené vody vařit 12min. V půlce knedlíky otočit. Po vytažení knedle propíchat, aby se nesrazily!!!


Nastavení pekárny: Program Těsto

 
babkatapka
babkatapka - 6.7.2008 13:56

Pudingová bábovka do pekárny
4 vejce
4 vanilkové pudinkové prášky (dala jsem čokoládový)
1 sklenka (200 ml) oleje
1 sklenka (200 ml) cukru
1 prášek do pečiva
Program Rychlý (nebo Těsto pokud máme pekárnu bez předehřevu), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit.

 
anitech
anitech - 5.6.2008 19:38

Čárina: nejlepšejší je jahodová s banány

 
Čárina
Čárina - 5.6.2008 19:09

Jahodový džem s kiwi
400 g čerstvých nebo mražených jahod(rozmražených)
200 g zralých kiwi oloupaných a nakrájených na plátky
350 g želírovacího cukru
3 lžíce šťávy z citronu

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby
Program marmeláda džem

 
...
... - 4.5.2008 15:11

obrázek - chleb__k(1).jpg

Chleba z této dávky má skoro 1,5 kg.

 
...
... - 4.5.2008 15:03

OKATÝ CHLEBA (bez hnětení, bez pekárny)

původní recept http://www.cuketka.cz/?p=788

Moje úprava:
1 hrnek žitné chlebové mouky
3 hrnky běžné hladké mouky
necelé 1/2 lžičky sušeného droždí
1 lžíce kmínu
1 lžička octa
2 čajové lžičky soli (ne úplně zarovnané, s mírným kopečkem :-))) )
VŠECHNO NASYPAT DO VĚTŠÍ MÍSY A DOBŘE PROMÍCHAT NASUCHO
2 hrnky studené vody
NALÍT DO MOUKY A PROMÍCHAT - vznikne řídké těsto

Těsto přikrýt utěrkou a nechat kynout při pokojové teplotě 15 - 18 hodin. Pak ještě promíchat a vyklopit na plochu (použila jsem dřevěné prkno) posypanou celozrnnou moukou nebo šrotem. Těsto pomoučenýma rukama vytáhnout do čtyř stran, rohy založit nahoru. Takto vytvarovaný bochík či veku přikrýt utěrkou.

Troubu rozpálíme na 230 stupňů a vložíme do ní prázdnou nádobu (velký nerezový hrnec, pekáč...) a necháme rozpálit 30 minut. Do horké nádoby pak překlopíme těsto. (Protože je řídké a špatně se s ním manipuluje, udělala jsem to tak, že jsem horkou nádobu vyndala z trouby, překlopila ji na těsto, i s prknem jsem ji obrátila dnem dolů a těsto samo spadlo do nádoby).

Nádobu přikryjeme poklicí a pečeme na 230 stupňů 30 minut. Pak sundáme poklici a dopékáme ještě 20 minut.

Chleba se nepřichytí, krásně se vyklopí.

 
babkatapka
babkatapka - 29.4.2008 10:11


Opravený recept na Croissanky!!!
Suroviny:
Na těsto:
140 ml mléka
1 vejce
350g polohrubé mouky
75g cukru
špetka soli
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Na tukový bochánek:
300g másla (dala jsem Stelu)
150g polohrubé mouky

Postup:
Suroviny na těsto dáme do pekárny na program Těsto. Stačí jedno kynutí 30 minut.

Máslo dobře prohněteme s moukou-chvilku jsem nechala zapracovat v pekárně a pak jsem dodělala ručně. A dáme do lednice než těsto vykyne.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučené ploše obdélník, dáme na něj na jednu polovinu tukový bochánek z lednice a druhou polovinou překryjeme. Znovu vyválíme obdélník, strany přeložíme ke středu a dáme na 10minut do mrazáku. Zopakujeme ještě dvakrát (celkem 30 minut chlazení v mrazáku)a dáme na 15minut do lednice. Opatrně rozválíme na dvě kola a rozdělíme na osminky. K hornímu okraji dáme trochu náplně a zamotáme jako rohlík, špičku jemně potahujeme. Potřeme bílkem nebo vajíčkem a dáme péct do rozehřáté trouby na elektr. trouba 200°C/15minut, plynová stup.3/15minut.

 
lidule
lidule - 28.4.2008 20:45

babkatapka: Jehlička: taky se na ně chystám,jen mi někdo poraďte.Já na vše pečení kupuji polohr.mouku speciál.Teď jsme byla na nákup a neměli,pečete taky z normální obyč polohr.mouky?Já nevím jaké je těsto z ní,jsme byla pořád zvyklá na ten speciál.smajlik - 26

 
Jehlička
Jehlička - 27.4.2008 17:20

Croissanty...recept najdete zde : http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3989
obrázek - Croassanty_c.518.jpg
obrázek - Croissanty_s_Nivou_c.518(1).jpg
První jsou plněné vanilk.krémem a nutelou.
Druhé jsou plněné Nivou.

 
Jehlička
Jehlička - 20.4.2008 17:21

Kmínovo-česnekový chleba.
350ml vlaž.vody,
1 lžička cukru,
2 lžič.suš.mléka,
2 lžičky soli,2 lžičky kmínu,
2 lžičky suš.česneku,
2 lžičky suš.br.kaše,
2-3 lžičky semínek,
1 lžíce octa,
2 lžíce oleje,
360g hl.mouky,
150g chlebové mouky,
50g celozrné mouky,
1/4 kostky čerst.droždí.
Program základní,stř.kůrka.
(Při pečení v el.troubě jsem dala 1/2 kostky droždí,pekla jsem na 180°C asi 40 min.)
Místo česneku se můžou dát do těsta bylinky,nebo najemno nakr.syrová cibule.
obrázek - Kminovy_chleba_s_cesnekem..jpg

 
verca
verca - 15.4.2008 15:26

HOUSKY (ROHLÍKY) SE SOLAMYLEM:
250 ml mléka (nebo vody)
2 vejce
3 lžíce oleje
1 lžička soli
500g hladké mouky
2 lžíce Solamylu
špetka cukru
1/2 kostky čerstvého droždí
Vše dát do pekárny zadělat a vykynout,potom vyndat,udělat housky,nebo rohlíky.Ještě necháme chvíli na plechu dokynout,potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat mákem,sezamem...Pečeme na 200°C.
obrázek - Housky_se_Solamylem_mala_fotka.jpg

 
Bety
Bety - 10.4.2008 11:11

Já mám od Megery ale nevím, od koho získala ona, je moc dobrý:

DOMÁCÍ CHLÉB 1,30 kg
====================
Navážím si 1/2 kg hl.pšeničné mouky + 30-40 dkg míchané mouky (chlebová, žitná, špaldová atd) jakou kdo má.

Z tohoto množství odeberu 10 dkg smíchané mouky na kvásek + 2 dl vody + 1 KL instant.droždí nebo 1/8 čerstvého droždí = smícháme a necháme do druhého dne přikryté na teplém místě.

Druhý den dám do pekárny :
400 ml vody + kvásek + 2-3 KL soli + namíchanou mouku do které přidáme ještě 2 PL sušené bramborové kaše + semínka, kmín, fenykl. Navrch rozdrobím 1/2 kostky čerstvého droždí a posypu 1KL cukru.
Program: Těsto
Těsto nechám propracovat a vykynout v pekárně. Během kynutá ho 2x srazím a nechám znovu kynout. Pak vyndám na vál, vytvaruji bochník dám na plech s pečícím papírem. Povrch 3x naříznu a nechám ještě asi 20 minut kynout. Pak peču na 180 st. asi po 20 min. ještě trochu zmírním a chléb shora přikryji pečícím papírem. Během pečení je dobré mít v troubě hrneček s horkou vodou a také asi 2x potírám vodou. Zkoušíme špejlí, zda je chléb upečený. Po vyndání z trouby povrch horkého chleba potřu sádlem.
Je moc dobrý a chuť se skutečně blíží ke kupovanému chlebu.

Udělat ½ množství – pekla jsem to ve skleněné pečící misce vyložené pečícím papírem
obrázek - ch1(6).JPG
obrázek - ch2(6).JPG

 
babkatapka
babkatapka - 8.4.2008 14:53

Škvarky z pekárny
1 kg syrového sádla nakrájíme na kostičky, vložíme do pekárny a zapneme program marmeláda, necháme projít 2x celý program a před koncem přidáme 2 lžíce mléka, aby škvarečky byly červené.

 
Ivi
Ivi - 5.4.2008 21:19

TOASTOVY CHLEBA

330 ml mléka
60 ml rostlinného oleje
500 g pšeničné mouky hladke
10 g solamylu
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo asi 1/4 čerstvého droždí

obrázek - toastovy_chleba.jpg

 
verca
verca - 2.4.2008 19:01

PŘEVALOVANÉ KOLÁČKY:
Tukové těsto:
120g hladké mouky
250g másla
Rychle zpracujeme
Kynuté těsto:
1/8 l mléka (při zadělávání ještě trochu mléka přidat podle vlhkosti mouky,těsto má být vláčné)
2 žloutky
40g sádla
2 lžíce oleje
2 lžíce rumu
40g cukru
špetka soli
360g polohrubé mouky výběrové
3/4 kostky droždí
Těsto dobře propracujeme (hněteme 20 minut) Já jsem dala zadělat a zkynout do pekárny.
Necháme vykynout,pak rozválíme položíme na něj tukové těsto,strany přeložíme k sobě a plát srolujeme.Necháme odpočinout,než si připravíme tvarohovou náplň.
Tvarohová náplň:
1kg tvarohu (dát postupně do plátna a vyždímat,nebo zabalit polovinu do plátna a novin,dát do lednice přes noc odvodnit)
rozinky dle chuti (nejlepší je dát přes noc nasáknout do rumu)
2 vanilkové cukry
trochu cukru krystal
strouhaná citronová kůra
1vejce
1žloutek
Vše zpracujeme v hustou hmotu
Těsto opatrně rozválíme na tenčí plát,nakrájíme čtverečky,na každý dáme kuličku tvarohové náplně,uzavřeme a dáme na pečící papír na plech,potřeme rozšlehaným vejcem,uděláme uprostřed malý důlek,dáme do něj trošku povidel a navrch trochu žmolenky.Upečeme do zlatova.Prochladlé pocukrujeme trochou cukru s vanilkovým cukrem.
obrázek - Prevalovane_kolacky_mala_fotka.jpg

 
evča.
evča. - 30.3.2008 19:26

Knedlík z domácí pekárny.Dáma č. 001:
250 ml mléka
1 lž.soli
1 lž. cukru
1 vejce 500 g hr, mouky
3 hrsti rohlíků
1 lžička droždí,nebo 1/4 kostky čerstvého.
Vaříme 20 minut.

 
Jehlička
Jehlička - 26.3.2008 23:29

Pizza.
250ml vlaž.vody
500g hl.mouky
1 lžička soli
5 lžic oleje
1/2 kostky droždí
PROGRAM TĚSTO.
Pak jsem udělala 3 kulaté pizzy(nebo 1 velkou na celý plech),naplnila a 20 minut pekla na 170°C na horkovzduch.
obrázek - Pizza(9).jpg

 
Jehlička
Jehlička - 21.3.2008 21:41


UNIVERZÁLNÍ KYNUTÉ TĚSTO.
Suroviny:
300 ml vlažného mléka
1/2 lžičky soli
100 ml oleje
3 lžičky kryst.cukru
300g polohrubé mouky
300g hladké mouky
1/2 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Postup:
Těsto lze použít jak na cokoliv kynutého-plněné rohlíčky,pizza,koláč...

Nastavení pekárny: Program Těsto

obrázek - rohliky1.jpgobrázek - Pizza1.jpg

 
Čárina
Čárina - 19.3.2008 17:53

nemám odzkušené, ale asi to půjde smajlik - 58

Ovocná rýžová kaše z pekárny

Ingredience: 1 l mléka, 200 g rýže, 2 lžíce pískového cukru 1 lžička skořice, 2 lžíce másla, ovoce dle chuti a zásob, kakao na posypání


Postup přípravy: Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud se nám zdá příliš husté, dolijeme trochu mléka nebo smetany. Program necháme dojít až do konce.
Já jsem dnes dala 4 jablíčka a dva banány, na talíři polila máslem a posypala grankem.


 
Čárina
Čárina - 18.3.2008 13:14

Jidáši pečení podle starodávných zvyků ve středu:

200 ml mléka
65 g rozpuštěného tuku(máslo,hera,sádlo)
2 vejce
400 g hl mouky
250 g polohrubé
50 g cukr krupice
1 vanilkový
2 kl sušených kvasnic
100 g mandlí, ořechů
špetka soli,citr. kůra,
Program: TĚSTO
Z vykynutého těsta tvarujeme různé uzlíky, houstičky, preclíčky.
Upéct při 150 st. horkovzduchem, ještě horké potřít svařeným:
40 g másla, 2 pl medu,a rumu.
Po zaschnutí hodně cukrovat.

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-104
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.