Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var
Založila b+h poslat vzkaz
Pro vsechny kucharky a kuchare, kteri si chteji zjednodusit zivot varenim... a pritom uvarit chutne pro milovane cleny rodiny a pratele...

ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-211
Princezninamarticka
Princezninamarticka - 24.2.2020 10:19

To není problém, můžete koupit veškeré nádobí z titanu, které je přímo na indukční desku https://www.zgastro.cz/4-indukcni-titanove-nadobi

 
Karaskovajana
Karaskovajana - 23.2.2020 11:33

Aha, já ale musím sehnat nádobí na indukční desku, aby jí to v nové kuchyni fungovalo.

 
Princezninamarticka
Princezninamarticka - 22.2.2020 18:47

Tak kvalitní nádobí je z nerezu, mědi nebo titanu, já jsem se vydala cestou titanového nádobí, se kterým jsem opravdu spokojená, hlavně s pánvičkou a napařovacím hrnce, u pánvičky se dá smažit na malé vrstvě oleje, takže zdravě a vaření v páře je samo o sobě zdravou formou vaření.

 
Karaskovajana
Karaskovajana - 21.2.2020 7:50

Ahoj holky, chtěla bych dcerce k narozeninám koupit výbavu do kuchyně, protože s přítelem právě dodělávají dům, a budou se tam zanedlouho od nás stěhovat. Já mám hrnce už 30 let, takže nevím podle čeho v dnešní době vybírat kvalitní nádobí. Jaké máte zkušenosti?

 
b+h
b+h - 10.3.2011 2:22

Blanulak: jak se ti vari v pomalem hrnci?

 
Blanulak
Blanulak - 30.12.2010 3:12

Ahoj,

pred mesicem jsem se prestehovala do USA, na vanoce jsem si poridila Crock Pot a dnes poprve pomalim...

Mam jeste nedovybavenou domacnost, nemam koreni a pod, tak je to takova trosku inspirace od vas a trosku inprovizace...

 
sallie
sallie - 6.5.2010 2:49

tak svíčková dle líné sally....

nasypala jsem do hrnce nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno nasekaný pórek, nadrobno nakrájenou slaninu, hovězí, zalila to půl hrnkem vody v které jsem rozmíchala trochu mouky, sůl, nové koření, bobkový list. Nechala čtyři hodiny na high, na konec zamíchala smetanu.

Určitě by se dalo dělat spousta dalších věcí - jako třeba zatáhnout maso na pánvi, nebo předsmahnout zeleninu na másle, nebo nakonec maso vyndat a zeleninu pomixovat ... já na to nemám čas, takže šup s tím do hrnce a otočit knoflíkem.... a je to velmi dobré.

 
Kirkland
Kirkland - 7.3.2010 1:05

sallie: ja delam segedin v hrnci kazdou chvili, je to u nes asi nejoblibenejsi jidlo.
davam stejne ingredience jako b+h, jen papriku rozdelim pul na pul (pul sladke, pul palive)
nic dopredu nepripravuju, maso nakrajim, obalim v mouce, okorenim, pridam zeli a smetanu a promicham.
Delam 3 - 3,5 hodiny na high nebo 5,5 hodin na low.

 
sallie
sallie - 2.3.2010 2:58

jé, vida, segedín.... už jsem zapoměla, tak bude zase nějaká změna doma smajlik - 47

 
b+h
b+h - 2.3.2010 2:16

Segedynsky gulas

1/2 kg veprovyho (v kucharce nepisou jakyho)
50 g sadla (ja davam olivovy olej (ja davam asi 3 velke lzice)
1 cibule drobne nakrajena
1 sacek kyseleho zeli
1 hrnek kysele smetany (sour cream)
30 g hladke mouky (ja davam asi 2 lzice)
sladka mleta paprika
sul
pepr

V jenom hrnci podusime na trose oleje kysele zeli s trochou vlastni stavy (kdyz jsem to delala v kouzelnem hrnci, tak jsem to nedusila ale varila s masem v hrnci) . V druhem hrnci osmazime cibulku, pridame maso, papriku, podlijeme vodou a dusime do mekka...

kdyz jsem to varila v kouzelnem hrnci, tak jsem osmahla cibulku, pak maso + papriku v normalnim hrnci, pak jsem to presunula do kouzelneho hrnce, a na to jsem pridala kysele zeli a nechala varit 2 hodiny na high.

Pak jsem pridala smetanu s rozkvedlanou moukou, soli a peprem a varila na high jeste tri ctvrte hodiny.

Kdybys to nevarila v pomalem hrnci, tak bys povarila smetanu asi 10 - 15 minut na plotne.

a k tomu kynute knedliky smajlik - 57

 
andrea + erik
andrea + erik - 1.3.2010 20:49

b+h: jak delas ten segedin sim simsmajlik - 81, ja ho nikdy nevarila ani normalne

 
andrea + erik
andrea + erik - 27.1.2010 0:35

magie: no vidis me to nenapadlo, ja to varila kdyz tu byl bracha s mamou a tak se to snedlo hned.

 
b+h
b+h - 26.1.2010 3:43

ja dnes koupila v trajdaku cerstvou salsu s black beens a kukurici... nakrajela kureci prsicka na kosticky, minibramburky nakrajela - vse nahazela do kouzelneho hrnce a dala na 3 hodky na high....

uz jsem ochutnavla ale je to svinsky ostre - horela mi "huba" - ale jinak dobry

 
magie
magie - 25.1.2010 20:14

Kure v crock potu / moc dobry, druhy den jsem ze zbytku delala rizoto.
http://www.recipezaar.com/Whole-Chicken-Crock-Pot-Recipe-33671
a s cibuli jsem pod nej dala i mrkev.

Andrej, minestrone jsem vcera delala, ale detem moc nejela. Zkusim to rozmixovat a dat na veceri dnes. Bylo toho teda obr mnozstvi, priste zkusim udelat z pulky.Diky mocsmajlik - 61

 
andrea + erik
andrea + erik - 22.1.2010 19:33

magie: mam este francouzskou cibulacku, hdoim ji sem vecer, u nas jsem polevkova bohuzel jen jasmajlik - 97, ale tuhle sni vsichni, tedy tu minestronesmajlik - 81

 
Dana NJ
Dana NJ - 22.1.2010 2:56

andrea + erik: vyzkousim, ale asi to budu muset pak dat do mixeru, jinak mi to muj syn nesni.

 
magie
magie - 22.1.2010 2:27

Andrej, to zni moc dobre. Pristi tyden to zkusim. Pokud mas jeste dalsi ozkousene recepty na polivky, tak je sem hod. JSme cela rodina polivkova:-)))

 
andrea + erik
andrea + erik - 22.1.2010 2:18

Classic Minestrone

2 cans 14.5 oz each low sodium chicken or vegetable broth
1 can 15 oz red kidney beans, rinsed and drained
1 can 15.5 oz cannelini beans
2 cans 14.5 oz each diced tomatoes
6 carrots thinly sliced
1 bunch scallions, thinly sliced
3/4 tsp dried italien seasoning
1pkg rotini pasta
1 pkg 10 oz frozen spinache, thawed and squeezed dry

vse krom spenatu a testovin se hodi na 6 - 8 hodin na low , tak hodku pred dovareni se prida spenat a na konci testoviny, ja jsem este dosolila a pro dospele pripeprila. Moje deti muzou takove ty huste polevky, tahle jim jela.

 
magie
magie - 11.12.2009 3:36

hm, mně v neděli došla inspirace, tak jsem našla tohle a je to výýýýbornýýý!!!
http://www.recipezaar.com/Crock-Pot-Oniony-Pork-Chops-With-Creamy-Mustard-Sauce-16902

 
sallie
sallie - 10.12.2009 20:03

b+h: vidíš, to je výbornej nápad..... já furt vařím pár jídel dokola, tak zkusíme segedin smajlik - 47, že mě to nenapadlo dřív smajlik - 76

 
b+h
b+h - 10.12.2009 15:51

a ja jsem tudle delala segedynak... veprove maso na cibulce a na oleji rychle osmahla, opeprila, osolila, posypala paprikou... pak malinko podlila a dala do kouzelneho hrnce varit na plno... za 3 hodky jsem do toho prihodila kysele zeli a povarila jeste hodinu... manzel nema rad v tom segedynaku sladkou smetanu, tak jsem nedavala, ale ma se dat s rozkvedlanou hladkou moukou...

servirovala s knedlikem a jen se po tom zaprasilo...

 
sallie
sallie - 8.12.2009 3:18

tak Hroch si přál k večeři kuřecí závitky... ale mě se s tím nechtělo patlat, tak jsem to šupla do hrnce...

kuřecí stehna (vykostěná bez kůží), slanina (nakrájená na kostičky), asi dvě tři lžičky relishe, kousek nakrájené cibule, italian seasoning a rosmary, trošku soli... na konci jsem do toho vmíchala vajíčko (protože mi zbylo od vánočního pečení)... je to vynikající!!!

 
b+h
b+h - 17.11.2009 21:31

sallie: ja jsem mam dnes neco podobneho nalozeneho - 2 kostky veganskeho masoxu s morskou soli a bylinkama rozpustila v trosce vody, do toho prisypala trochu michaneho koreni, trochu sladke papriky, zamichala drceny cesnek a bylinu "cilantro" (koupila jsem ji mrazenou) a cele to nalila do kouzelneho hrnce na maso a brambory, zamichala, aby se to tam ulezelo... za hodinu a pul to dam na 2 hodky varit na plnou paru....

 
b+h
b+h - 4.11.2009 0:18

to zni dobre - yum

 
sallie
sallie - 3.11.2009 2:59

asi by to bylo ještě lepší, kdyby maso v tom bylo chvilku naleželé, ale na to jsem neměla čas.

 
sallie
sallie - 3.11.2009 2:58

jsem dneska koupila dvě vepřové panenky (dohromady 1,7 lb - to je u nás tak šest porcí, něco schovám). V misce jsem si rozmíchala česnek, sůl, kousek másla, mouku, rozmarýn, trochu vegety, zalila vodou (trochu), aby z toho bylo takové řídké těstíčko. Maso jsem v tom "vymáchala", hodila do hrnce, polila maso zbytkem těstíčka a dala vařit... výborné!!!

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.6.2009 0:37

Ja ted slysela misto Trader Joes Obchodnik Josef, to mi taky prislo vtipny smajlik - 68

 
b+h
b+h - 18.6.2009 21:47

gabkakub: na tajmsskveru tolik lidi nenakupujou (na to mnozstvi lidi) - tam malokdo vari - dyk tam je na kazdem bloku 5+ restauraci vsech moznych cenovych skupin... my mame 2 trajdaky (prezdivka podle sally) v okoli asi 15 minut jizdy... ale aj nakupuju vsude... kdyz jedu kolem jakehokoliv obchodu, tak po ceste domu si nakoupim...

 
gabkakub
gabkakub - 18.6.2009 6:00

b+h: trajdak myslis trader joes? smajlik - 34 Byli jsme tam v pondeli a bylo tam vic lidi, nez na Times square smajlik - 20 a rikala pani na pokladne, ze je jediny na Manhattanu. Vy mate nejaky u vas?
A jj, uz jsme doma, bylo to super a jsem moooc rada, ze jsme se sesly smajlik - 81

 
b+h
b+h - 18.6.2009 4:19

RADOST: tys mi nadelala chute - ja delam podobne balkansky hrnec... ale jeste jsem to nedelala v kouzelnem hrnci... smajlik - 57... ja si myslim, ze mas stopro pravdu - kdyz se da vice koreni je to chutnejsi, ani to neni ptreba varit na tucich (i kdyz ja pouzivam obycejne jenom lzici olivoveho oleje) smajlik - 47

 
RADOST
RADOST - 18.6.2009 0:19

Dneska jsem zkusila v pomaláči hlávkové zelí - a super.Musím vařit dietně a bez tuků. Takže jsem dala větší nakrájenou cibuli, nakrouhala asi 700 g zelí,posolila,okmínovala, na chuť dala lžičku cukru (taky zakázaný). Podlila asi 2,5 dcl vody.Vepřovou plec 700 g jsem nakrájela na kostičky, promíchala s lisovaným česnekem,solí a pepřem, dala na zelí. Pomalila jsem 4,5 hodiny. Po dvou a půl hodinách jsem přidala trochu octa a promíchala. Výsledek mě mile překvapil - bez míchání, bez mouky, bez tuků a přesto chutné, ani zahušťovat netřeba. A příště dám všeho koření trochu víc, aby to mělo větší grády. Mám navařeno na zítra a jdu do pelechu, protože mám tendenci chodit stále koštovat smajlik - 105

 
b+h
b+h - 17.6.2009 18:08

Myshka+2: ratatouille je v zavarovaci sklenici v sekci kde jsou ruzne zavarene zeleniny

 
Myshka+2
Myshka+2 - 17.6.2009 6:57

RADOST: ty Vitana omacky si vozim z Cech, jsou moc dobre smajlik - 47, vetsinou to pecu v troube v zapekaci mise, tvuj recept vypada zajimave, vyzkousim pro zmenu smajlik - 47smajlik - 47

b+h: Ratatouille jsem tam myslim videla! Dik za tip!

 
b+h
b+h - 16.6.2009 23:13

v trajdaku je ta konzerva - zeptej se jich tam.

v cesku je take zelenina v konzerve ktera se jsmenuje ratatouille - videla jsem cesky recept na netu a pouzivali tam taky konzervu s ratatouille... ale nebyl to recept na pomaly hrnec

gabi uz jste doma??

 
gabkakub
gabkakub - 16.6.2009 2:55

b+h: jaka je konzerva ratatouille? jako cim by se to pripadne dalo nahradit?

 
b+h
b+h - 13.6.2009 22:38

RADOST: jee ja uz to taky delala se zampiony...

ale tady je vemi rychly a jednoducy recept....

1. zlute bramburky nakrajene na 1/4-tky (ja je jenom dobre omyla a nechala i tu slupku),
2. posolit popeprit popripade dat nejake koreni dle chuti
3. na brambory polozit na olivovem oleji do hneda osmahle (na velkem ohni) kureci prsicka, rozkrojene napul - znovu posolit popeprit popripade dat nejake koreni dle chuti
4. koupit konzervu ratatouille a nakydat to na ty prsicka
5. na nejvyssim stupni varit 2 hodiny (maly hrnec)

muj mlsny manzel to velmi chvalil

 
RADOST
RADOST - 13.6.2009 14:11

Dnes jsem se inspirovala receptem berulky z diskuse o pomalém hrnci na dámě. Její recept je na kuřecí rolády s brokolicí, já brokolici nahradila žampiony. Oběd byl vynikající, tak to také zkuste.
Kuřecí rolády se žampiony a sýrovou omáčkou (z pomalého hrnce):
1 kg kuřecích prsou, nařezat a naklepat plátky na roládu, posolit, popepřit, potřít hořčicí, dát nádivku = anglická slanina,sýr a cokoliv dalšího.Udělat závitky, uložit do pomalého hrnce,posypat nařezanými žampiony,mírně osolit,okořenit drceným kmínem. Přidat zbytky na kostičky nakrájené anglické slaniny.Zalít 2 dcl vody,možno i poklást plátky másla.Pomalit 3 hodiny. Pak zalít omáčkou Vitana Nápady-4 druhy sýra & zapečené kuře (dle návodu s kelímkem 12 % smetany). Pomalit další hodinu. Vynikající, chutě se pěkně prolínají a voní po houbách. Pozor, nepřesolit!
Před
obrázek - PoH_Kureci_rolady_se_zampiony_pred_zmenseny.JPG
po uvaření
obrázek - PoH_Kureci_rolady_se_zampiony_a_syrovou_omackou_zmenseny.JPG

 
b+h
b+h - 27.5.2009 4:27

RADOST: to je skvele - to zni velmi zajimave - az tvuj recept vyzkousim, tak ti dam vedet jak sjem dopadla.. smajlik - 47

 
RADOST
RADOST - 26.5.2009 18:50

Všechny vás zdravím.
Pomalý hrnec mám jen několik dnů, zatím jsem vařila pouze dvakrát. Je to dobrý pomocník pro chvíle, kdy nechci tvrdnout v kuchyni. Jsem ráda, že jsem objevila tuto diskusi a čerpat z ní recepty.
Dneska jsem dělala vepřové v kedlubnách - podle vlastní hlavy. Dvě velké kedlubny jsem nastrouhala na hrubší slzy, cca 70 Dg vepřové plece na kostky, sůl, pepř, trochu cukru, 2 dcl vody. Pomalila jsem 5 hodin, po 2 a 4 hodinách jsem promíchala. Je to chutné, nebylo třeba ani zahušťovat ani přikyselit. A hlavně bez práce a hlídání u sporáku.
Před
obrázek - veprove_plecko_v_kedlubnach_pomaly_hrnec__stastne_zeny.JPG
Po
obrázek - POMh_veprove_plecko_v_kedlubnach_stastne_zeny.JPG

 
b+h
b+h - 11.5.2009 18:28

supeeeeer.... ja ho pouzivam hlavne kdyz mam malo casu na vareni... tj. nemam cas to hlidat... napis cos do neho nahazela a jake to bylo!!

 
kareta
kareta - 9.5.2009 8:27

vydražila jsem si na ebay pomaláč a od té doby máme furt maso. Vyšel i s dopravou na 1600, je na 7,5l a má i 2 nádoby. Je super. K němu jsem koupila časovací zásuvku a můžu i programovat. Jediný problém- anglická zásuvka - byl vyřešen manželem.

 
sallie
sallie - 28.3.2009 1:52

takže nakonec jsem dala do hrnce kousky hovězího na stew, nadrobno nakrájenou slaninu, jednu pixlu sweet relish a zalila to hrnkem, v kterém jsem rozmíchala kousek masoxu, lžičku hořčice a trochu vegety. Dělala jsem to tři hodiny na high, pak jsem jela ke kámošce, tak jsem to stáhla na low na další asi tři hodiny?.... bylo to super, sežrali jsme to s Hrochem sami smajlik - 68

 
ZEN
ZEN - 25.3.2009 17:04

sallie: ja ted dost varim podle tehle receptu,tak treba tam neco najdes.http://www.mamincinyrecepty.cz/

 
sallie
sallie - 25.3.2009 6:18

holky, mám chuť na hovězí, ale ne rajskou, ne corn beef, ne nějaké curry nebo tak.... nějaký nápad???? Myshko, jak děláš tu svojí uho?

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 16.2.2009 1:01

dnes jsem neco delala podle sebe:

kureci prsa
sklenice hotovy omacky od Barilla(s klobasou)
konzerva chick peas
paprika

maso jsem nakrajela na platky oslila a okorenila, korenim na BBQ z whole food.To jsem vlozila do hrnce, zalila tou omackou, slila vodu z chick peas a pridala je, to vse jsem dukladne zamichala a dala na high 3,5hodky, po hodce a pul jsem pridala nakrajenou papriku.Podavala jsem s testovinama a dostala pochvalu jak od navstevy tak od chotesmajlik - 47

 
b+h
b+h - 12.2.2009 3:07

jo a tudle jsem teda replaced muj vyhorely hrnec s malinkatym - na 2 quarts za 11 dolacu... tak jsem si vcera pripravila Myshko ten tvuj recept Chicken Casablanca... je to velmi dobre - akorat priste to udelam trosku jinak... nektere brambory mam trochu krupavejsi, tak bych je dala uplne naspodek (dala jsem normalni - nedala jsem sladke) a mrkev na ne... povarila bych hodku a teprve pak pridala vsechno ostatni.... jinak ja jsem to vse varila asi dve a pul hodiny na "high".... a pouzila jsem susene currants... jo a zapomela jsem dat skorici - grrrrr
ale dobre to bylo to jo....

 
b+h
b+h - 12.2.2009 2:36

tornado-lou: s parnim hrncem nemam zkusenosti, ale jak jsi si uz precetla, tak jedna maminka si ho tu velmi pochvaluje... ja bych na neho potrebovala vetsi kuchyni - nemam ho uz kam dat... ale predpokladam, ze tak jako "kouzelny hrnec" tak i "naparovaci hrnec" (oba klasifikuji jako hrnecku var) bude o velmi zdrave strave....

 
tornado-lou
tornado-lou - 11.2.2009 11:42

nevsimejte si me, jsem pitoma. diskuse o pranim hrnci je tu taky, jen jsem ji prehlidla. nicmene, jestli mate nejakou zkusenost, tak se prosim podelte, budu vdecna za kazdy nazor. smajlik - 46

 
tornado-lou
tornado-lou - 11.2.2009 11:39

ahoj ahoj, vim ze je to diskuse o pomalem hrnci a omlouvam se za off topic, ale potrebovala bych se docela rychle rozhodnout, jestli koupit mamce PARNI HRNEC, zdrave vareni atd. chtela jsem se zeptat. Mate ho nektera? pouzivate nebo se ne nej prasi? ja bych treba rada varila zdrave, ale neni tohle jen spousta reklamy a spousta penez za neco, co je vpodstate paracek nad varici vodou? dekuju za nazory.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 11.2.2009 4:46

A mam tu jeden nenarocny receptik, otiskuju tak, jak jsem prebrala od kamaradky, v plnem zneni ve slovenstine smajlik - 68
Je to takove jidlo pro deti a mladez, zadna zelenina, jen syr, kure, rajcata, Klarka si nalozila dvakrat a to je frfna prvni kategorie!

Chicken Parmesan

2 tbs olive oil
4 skinless boneless chicken brests
1 1/4 cups creshe tomatos (ja som dala cele 2 cans, aby som mala sauce)
2 large cloves garlic, crushed
1 teaspoon sugar
pinch of celery seeds (pridala som dost italian seasoning)
2 tbs dry red wine
1/2 hrnku shredded mozzarella cheese
2 tablespoons grated Parmesan cheese
( syr som nemerala - urcite som tam dala viac)

na oleji "brown" chicken 10minut na "nonstick" panvici ...a potom so vsetkym sup do hrnecku var ...pridaj vsetko okrem syru - var na "low" ...podla knizky 6-8 hours, ale ja som to po 5tich hodinach vypla, lebo sa mi to uz zacinalo zdat suche (asi zalezi aj podla crock-pot) ... na konci posyp kura syrom - nemiesaj a nechaj 15 minut - pokial sa syr neroztopi ...

podavala som to so spagetami (preto som chcela mat viac sauce)... a so spenatom (cerstvym, sparenym) ... tak to podavaju v jednej nasej oblubenej talianskej restike :)

Ja jsem to delala na 3h low a taky to bylo hotove. smajlik - 47





 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-211
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.