Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Vanilkové rohlíčky, linecké s marmeládou, pracny, vosí hnízda, perníčky, kokosové kuličky… V mnoha domácnostech je právě v těchto dnech cítit vůně vanilky a my pečeme oblíbené vánoční cukroví. V každé rodině dávají přednost jinému, které je jasným favoritem a nesmí o Vánočních svátcích chybět.

U nás doma pečeme každoročně klasické linecké s marmeládou, linecké slepované vanilkovým krémem s čokoládou a mandlí, kokosové cukroví a všelijaké nepečené druhy, mezi nimiž rozhodně nesmí chybět vosí hnízda.

A jak je to u vás? Které vánoční cukroví je ve vaší rodině to nej nej, a i kdyby se vám stokrát nechtělo, upéct ho je pro vás téměř vlasteneckou povinností? Podělte se o svůj oblíbený recept s ostatními čtenářkami a vyhrajte knížku Cheesecakes od naší přední cukrářky Mirky van Gils Slavíkové.

 

Posílejte nám své oblíbené recepty

Vyberte ze svého tradičního rodinného vánočního pečení jeden recept, ten, který u vás nesmí chybět, a pošlete nám jej – nejlépe i s fotografií – na redakce@stastnezeny.cz.  Do předmětu zprávy uveďte heslo „Vánoční cukroví“. Nezapomeňte uvést váš nick, pod kterým jste na magazínu registrovaná.vánoční cukroví

 

Recept musí obsahovat:

1. Přesný soupis potřebných ingrediencí

2. Jasný postup přípravy

3. Fotografii – není podmínkou, ale pokud bude přiložena, tím lépe

4. Pozor! Každá čtenářka může zaslat pouze jeden recept

 

Své oblíbené vánoční recepty posílejte do středeční půlnoci, v následujících dnech je postupně vydáme na magazínu. Ze zveřejněných receptů pak bude jedna čtenářka vylosována a vyhraje výše zmíněnou knížku.

Tak do toho, milé čtenářky, pojďme si vzájemně dělat chutě a inspirovat se. Inspirace totiž není při pečení vánočního cukroví nikdy dost.

Příjemné adventní období a co nejméně spálených plechů s cukrovím vám přeje

Meryl


7.12.2010   Rubrika: Tradice a lidové obyčeje   |   Komentářů 45   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-46
lidule
lidule - 12.12.2010 14:35

Tak u nás vede Ořechový řez se žloutkovou polevou.Ten musí být každý rok.Někdo ho peče jako jarní řezy na Velikonoce,ale u nás musí být na Vánocesmajlik - 6414 dkg mlet.cukr.14 dkg másla.14 dkg mlet.ořechů.7dkg polohr.mouky.3 bílky ušlehat a utřeme máslo s cukrem do pěny a přidat zbytek.Dáme péct do růžova.Pak si utřeme 3 žloutky a 14 dkg mlet.cukru.Třu dost dlouho až napění a pak na horký řez naleju a rozetřu.Nikdy se nestalo že by nám něco bylo ze syrových žloutků.Tím že je to na horkém a vychladá tak myslím že to stačí.Během vychladání to ještě trošku rozetírám aby byla stejnoměrná vrstva.Pak to pocákám tenkým pramínkem čokolády a nakrájím na čtverečky a ještě napříč na trojúhelníky.smajlik - 54

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 11.12.2010 18:09




sarmyn, toto je recept jak to dělám já. Byl tu otištěn. Jen jsem tam nenapsala, že ty švestky si napíchnu na špejly a namočím v čokoládě. Mám raději hořkou.

Potřebujete: sušené švestky, rum, spařené a oloupané mandle, čokoládu na vaření

Postup: Sušené švestky narovnáme do sklenice, zalijeme rumem a necháme macerovat asi tři dny. Pak do každé švestky zastrčíme mandli a obalíme v dobré čokoládě. Vkládáme do papírových košíčků.

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 9.12.2010 12:11

Latimeria: já dělám univerzální těsto a náplň přispůsobím - babičce slepím dia marmeládou nebo čokoládou, mám slepím něčím sladkým.
200g hladké mouky
160g másla
80g mletých mandlí/ořechů
1/2 balíčku vanilkového cukru
špetka prášku do pečiva
Do 2. dne odležet, pak z toho vykrajuju kdeco a slepuju.

A co odpalované těsto, to se dá naplnit např. nesladkým pudinkem, slanou pomazánkou, ...

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:35

Kozoroh18: Ja vim ze to vyzirani krabic je to nejlepsi v predvanocnim obdobi, my jsme to s tatkou mamce delali taky.smajlik - 68 Ja pecu hrozne rada, tudiz mi to nevadi. Jsem rada ze chutna.
Hodne se toho u nas taky rozda, protoze nektere kamosky moc nepecou, udelam jim talir naseho cukrovi, je to casti jejich vanocniho darku.

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:30

Lizbet: Diky za recept, zkusim to taky s visnema, ty uz jsou v rumu nalozene od leta.

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:28

TULI: Asi jo, ja je jeste nechytla. Barak zavrenej, spajz betonovej, no proste zahada smajlik - 68

 
sarmyn
sarmyn - 8.12.2010 9:16

Lizbet: tak to musí být bomba....to zkusímsmajlik - 47

 
Also
Also - 7.12.2010 22:24

Kadla: nejde...píše mi to,že adresa je špatně,nebo neúplná...smajlik - 71

 
Kadla
Kadla - 7.12.2010 20:22

Also: Nejde ti to poslat na adresu redakce@stastnezeny.cz?
To je divné, ta adresa je normálně funkční...

 
tornado-lou
tornado-lou - 7.12.2010 19:20

Lizbet: nene, zadnych 24h. cim dyl, tim lip. smajlik - 42

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 7.12.2010 19:16

YXH - ten je mazanej, chodí v noci. Dej mu tam pastičku. To vyžírání krabic patří k předvánočnímu času.

 
Also
Also - 7.12.2010 19:00

Tak jsem aktivně napsala recept a chtěla jsem poslat,ale nějak mi to nejde odeslat...zkoušela jsem zvýrazněnou adresu i jiné a nic...??!!!smajlik - 66smajlik - 76
Tak jaká adresa je ta pravá??!!smajlik - 71

 
Almega
Almega - 7.12.2010 18:17

Já letos asi pečivo ani jíst nebudu....od jara jsem shazovala pracně kila a teď se mi nechce se bleskově vyžrat....Cukroví miluju a snědla bych ho kdykoliv,cokoliv,klidně kila...Vzpomínám si ,jak jsem kdysi přistihla sousedku,jak v březnu vyhazuje do popelnice vánoční cukroví,asi tak 10 kilo!!!Bylo mi docela líto té práce a toho,že třeba včas nepřišla a nenabídla...u nás nikdy nezbylo.....

 
TULI
TULI - 7.12.2010 17:24

YXH: smajlik - 34smajlik - 47smajlik - 5 kradou a zerou ti to v noci ????

 
Lizbet
Lizbet - 7.12.2010 16:24

Není to můj recept, ale celá velká rodina jej miluje. Bohužel, není pro děti.
Sušené švestky namočit na 24 hodin do rumu. Celé mandle vložit do švestky /jako pecku/ vložit do papírového košíčku a zalít rotpuštěnou čokoládou. Toto má úspěch i u těch, kteří tvrdí, že nejsou na sladké.smajlik - 4

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-46
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 148385.
Archiv anket.