Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Potřebujeme:

Na 8 žemlí:

25g droždí

1 lžička soli (může být i více)

1 lžička cukru

1 dl mléka

2,5 dl vody

1,5 PL oleje

150g celozrnné mouky (žitné, ječné, grahamové – prostě co máme doma)

350g hladké mouky

Asi hrst semínek – já dávam lněné a sezamové půl na půl

Na coleslaw salát:

Asi půl hlávky menšího bílého zelí

5-6 mrkví

1 cibuli

100g majonézy

200g zakysanky nebo bílého jogurtu (nebo jiný mléčný výrobek, který bežně používáte na dressinky)

Asi 3 PL citrónové šťávy

1PL cukru nebo 1 lžičku medu

Sůl

Pepř

1 lžičku obyčejné nebo dijonské hořčice

Postup:hamburger

Žemle:

Všechny ingredience na housky smícháne dohromady a vypracujeme lehce lepivé těsto (nebo to za nás udělá domácí pekárna). Pokud máme čas můžeme nechat 30 minut kynout, ale nemusíme. Těsto si rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a z každého vypracujeme asi 3cm vysokou placku o průměru asi 10cm.

Placky dáme na plech s pečícím papírem, zapneme troubu na 225 stupňů a než se nám trouba vyhřeje na požadovanou teplotu necháme kynout.

Pečeme asi 15 minut uprostřed trouby.

Coleslaw salát:

Majonézu, zakysanku, citrónovou šťávu, sůl, pepř, cukr a hořčici smícháme dohromady a vytvoříme lehce nakyslý dressing – dochuťte si to podle své chuti, množství je pouze přibližné, protože každé zelí a mrkev jsou jinak sladké.

Mrkev a zelí nastrouháme jako na okurkový salát (já strouhám i cibuli) a vmícháme do marinády.

Doporučuji udělat salát předem a nechat ho před podáváním pár hodin uležet v ledničce.

Čerstvě upečené žemle rozřízneme, naplníme pomalu upečeným vepřovým masem z minulého receptu, na něj navršíme coleslaw salát a přiklopíme druhou polovinou žemle.

Linda


23.6.2014   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou – Domácí hamburger

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-19
Anahir
Anahir - 26.6.2014 22:00

tyjo, špičatý zelí jsem taky ještě neviděla.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 25.6.2014 11:50

ja ho videla u nas v obchode, tak priste koupim

 
Linda
Linda - 25.6.2014 9:41

Milda3: tak cerveny zase neznam ja, tady je jenom v bilym provedeni.... podivam se ti jesti nekde nebudou mit zbytky seminek, az pojedu nakupovat do mesta. Ted uz je davno po seminkove sezone, ale treba na ne nekde padnu a muzes to pristi rok vyzkouset .... u nas se jmenuje spidskaal, kdyby jsi nasel neco na googlu treba by ti to i prelozil

 
Milda3
Milda3 - 25.6.2014 9:03

Linda: tak mě to zajímalo a dal jsem si do gůglu špičaté zelí a zjistil jsem že se u nás pěstuje okolo Vysoké n.J pod označením Vysocké zelí,sestra tam byla na operaci se zápěstím a jezdila tam na kontroly a slyšela jak mají dobré zelí ve Sklenařicích,tam tam koupila dva kyblíky bílého a dva kyblíky červeného kysaného zelí a tak nám po kyblíku dala,bylo moc dobré obojí,ale to jsem nevěděl že je to z toho špičatého zelí,to jsem se dočetl až teď na jejich stránkách,tak že nevědomky jsem ho v kyselé podobě už jedl

http://www.vysockezeli.cz/

obrázek - portrait.1.1276636424.jpg

 
Světlonoska
Světlonoska - 24.6.2014 20:47

.smajlik - 94smajlik - 92smajlik - 47

 
Milda3
Milda3 - 24.6.2014 19:24

Linda: to budu rád,dík smajlik - 61

 
Linda
Linda - 24.6.2014 15:10

Milda3: a je dobry, krehky, rychle mekne a neni ostry jako hlavkovy .... poslu ti seminka (pokud je nekde potkam smajlik - 58)

 
Milda3
Milda3 - 24.6.2014 13:41

Linda: jsem dost starej,leccos jsem už viděl,jak se říká i koně blejt,ale takovéto zelí vidím na tý fotce poprvé a vypadá hezky

 
Linda
Linda - 24.6.2014 11:23

mariena: je dobry, chutove spis k letnimu hlavkovemu, nema tu cpavou chut, dobry na chroupani jen tak

 
mariena
mariena - 24.6.2014 11:15

Linda: Já tohle zelí ještě u nás nevidělasmajlik - 26

 
evropka
evropka - 23.6.2014 20:08

obrázek - 82_2_.gif

 
Yarka
Yarka - 23.6.2014 15:24

Ano, na obrazku je spicate zeli - je krehke a stavnate. Ja ho chroupu syrove. Na coleslaw salat je perfektni, protoze normalni zeli se po nastrouhani musi hodne promackavat aby zkrehlo.

 
Linda
Linda - 23.6.2014 13:20

Milda3: ne, ale z tohodle ho delaobrázek - spidsk_l.jpg

 
Milda3
Milda3 - 23.6.2014 13:13

Linda: jestli to kámoška nedělá z čínského zelí

 
Linda
Linda - 23.6.2014 9:09

orinka: muzes pouzit jakekoliv zeli - rane, podzimni (zimni nebo jak se jmenuje), kamoska ho dela z takoveho spicateho zeli, netusim jak se jmenuj cesky (z jedny strany je spicka a z druhy je kulaty, byva mensi nez hlavkovy, asi tak do kila)..... a muzes ho strouhat, nebo krouhat/krajet rucne nozem nebo hodit do kuchynskeho robotu nastrouhat - jak je libo, sama si rozhodnes jestli ho chces na jemno nebo na hrubo

Jo a nekdo do salatu jeste pridava nastrouhane jablko - ja jablka nemuzu a tak me ani nenapadlo ho do receptu napsat smajlik - 16

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-19
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.