Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Zapečené vepřové maso se zeleninou

Zapečené vepřové maso se zeleninou

Potřebujeme:

Jakékoliv vepřové maso nakrájené na plátky – kotlety, krkovičku, řízky....

1 vejce rozmíchané s troškou mléka

Sůl a pepř

Hladkou mouku

Jakoukoliv zeleninu – brokolice, květák, hrášek, mrkev, pórek, cibule, česnek, žampióny....

½ l smetany

2-3 plechovky rajčat nebo asi 3/4kg jakýchkoliv rajčat nakrájených na kousky – čerstvá, sterilizovaná, mražená

Postup:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve vejci s mlékem a v hladké mouce a velice rychle opečeme z obou stran na pánvi.

Maso přendáme do zapékací misky, obložíme nakrájenou zeleninou, osolíme a opepříme a zalijeme směsí smetany a rajcat.

Zapékáme při 200 stupních asi 45 minut.

Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami a zeleným salátem.

Linda


4.9.2014   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené vepřové maso se zeleninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Anahir
Anahir - 6.9.2014 20:42

sharon: zkus tipnoutsmajlik - 64

 
sharon
sharon - 6.9.2014 18:41

Anahir: netuším, možná i s tou nádobou.....smajlik - 20

 
Anahir
Anahir - 5.9.2014 15:19

sharon: no co myslíš?

 
sharon
sharon - 5.9.2014 14:53

Anahir: a jí to pak někdo ?

 
Anahir
Anahir - 5.9.2014 11:14

jj, mám ráda jídla, kdy se všechno nahází do jedné nádoby, zasype, polije atd. zapne a jde se od tohosmajlik - 68

 
choc_ivi
choc_ivi - 4.9.2014 13:36

vidím, že v dánsku rvou smetanu úplně všude smajlik - 42
ale tohle by mohlo být dobré, někdy zkusím smajlik - 47

 
sharon
sharon - 4.9.2014 13:13

no nevím, já asi raději maso zvlášť a mísu zeleninovýho čerstvýho salátu....k masu snad jen cibuli a česnek.....a upečený pod alobalem současně s bramborem, s tímhle bych asi neuspěla i když ten můj doma sní všechno....smajlik - 68smajlik - 26

 
janulka57
janulka57 - 4.9.2014 11:15

smajlik - 47super recept-určitě vyzkouším smajlik - 47smajlik - 61

 
Jarča*
Jarča* - 4.9.2014 10:50

to si říká o vyzkoušenísmajlik - 47 Akorát nevím, jestli to při tolika rajčatech nebude připomínat rajskou, kterou u nás doma nemají rádismajlik - 26

 
dadka
dadka - 4.9.2014 10:42

Rychlé, jednoduché a určitě dobré. I když smažený květák mám ráda, tak ten a brokolici bych asi vynechala.

 
evropka
evropka - 4.9.2014 8:40

to mě baví...akorát ten květák bych vynechala

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 4.9.2014 6:40

Tak to by mohlo být moc dobré a i variabilní, zeleninu jakou má kdo rád.smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.