Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Bramborový makovec

Bramborový makovec

Potřebujete:

  • 500 g brambor
    200 g krupice
    300 ml mléka
    2 žloutky
    300 g krupicového cukru
    400 g mletého máku
    sůl
    1 a půl kypřícího prášku do pečiva
    1 lžičkou nastrouhané citrónové kůry
    1 lžičku mleté skořice
    ¼ lžičky mletého hřebíčku
    4 bílky
    tuk a hrubou moukou na vymazání plechu
    pikantní marmeládu na potření hotového moučníku

 

Postup:

Brambory pečlivě omyjte, uvařte doměkka a oloupejte. Po vychladnutí je nastrouhejte na jemném struhadle.  Krupici nasypte do mísy, zalijte vařícím mlékem, přiklopte a nechte nabobtnat. Pak do ní vmíchejte žloutky s cukrem a třete, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte brambory, mák, špetku soli, kypřící prášek, citrónovou kůru a kořením a vše dobře promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Hotové těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný pekáč a pečete asi 45 minut v troubě na 170 stupňů. Po vychladnutí moučník vodorovně překrojte, namažte marmeládou a přiklopte horním dílem. Dejte do chladu odležet. Před podáváním ho můžete ozdobit ovocem a pocukrovat moučkovým cukrem.

Redakce


3.11.2015   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborový makovec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 4.11.2015 1:28

To může být moc dobré, jenže manžela po kypřícím prášku pálí žáha.
Doma mamimka dělávala bramborové tašky s povidlama a šulánky, sypalo se to hustě mákem s cukrem a polívalo sádlem. Byla to dobrotka.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 3.11.2015 13:55

mak je vnodny pri ridnuti kosti, dobry pro vlasy a nehty+++,ma hodne vapniku a horciku

 
Linda
Linda - 3.11.2015 10:03

To by mohlo byt dobry smajlik - 57, ale sama pro sebe se s celym pekacem pect nebudu smajlik - 66 a viking mak neji smajlik - 26

 
orinka
orinka - 3.11.2015 9:14

sharon: v Krkonošské kuchařce jsem našla recept podobný tomuto.
100 g krupice, 1 žloutek, 2 bílky, 200 g ml. máku, skořice, citr. kůra, několik ml. hřebíčků, 250 g vařených brambor, 1 prášek do pečiva. Krupici polijeme v míse horkým mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme žloutek, cukr, třeme, pak strouhané brambory, mák, koření, nakonec sníh + prášek. Peče se ve formě, vysypané strouhanku. Druhý den prožíznout a promazat marmeládou. Podle všeho půjde o hrubou krupici, ale určitě nic nezkazíš ani dětskou.

 
sharon
sharon - 3.11.2015 8:36

krupice dětské nebo hrubé ???smajlik - 26 blbá otázka, vím.......

 
orinka
orinka - 3.11.2015 7:43

Brambory a mák jdou dobře k sobě, tohle vypadá na dobrý moučník.smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.