Chrousti
Potřebujete: 200 g pískového cukru, 2 vejce, 200 g mletých ořechů, tuk na vymazání plechu, liskové oříšky na ozdobu
Postup: Utřeme cukr s vejci, přidáme mleté oříšky a promícháme. Tukem vymastíme plech a tvoříme na něj ze vzniklé hmoty lžičkou malé hromádky nebo můžeme těstem naplnit sáček s ozdobným nástavcem a na plech stříkat malé kopečky. Na každý kopeček dáme jeden lískový oříšek a vmáčkneme dovnitř.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 130 stupňů po dobu 20 minut.
Doba na rozležení je asi 3 týdny.
Recept je z knihy Bezlepková kuchařka, Lenka Fridrichová, Grada Publishing 2002
4.12.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Chrousti
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: sehnala jsem letos za dobrou cenu vyloupané za 95,-
Tím chci jen říct, že TÉMĚŘ KAŽDÉ bezlepkové cukroví je prostě drahé, stejně tak jako každá bezlepková surovina, ať už těstoviny, mouka nebo normální chleba....
babkatapka: spousta lidí má domácí ořechy, navíc kilo bezlepkové mouky pod 50 kč nejde...
mouka ne, to chápu, to zahustí ořechy, ale 20 dkg ořechů???? Při dnešní ceně????
orinka: nenene, to se zahustí těma ořechama
Tam vážně není ani deko mouky? Ani té bezlepkové?