Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sádlové koláčky vánoční

Sádlové koláčky vánoční

Potřebujete: 15 dkg sádla,18 dkg cukru moučka,18 dkg hladké mouky, 5 dkg mletých ořechů, lžíci kakaa.

Postup: Zpracujte těsto ze všech surovin a utvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu, uprostřed vytvořte důlek (třeba obráceným koncem vařečky), naskládejte na nevymazaný plech a pečte ve vlažné troubě.

"Toto cukroví dělávám i ze čtyř dávek," píše čtenářka Věra z Oloumouce. Věříme, že jsou výborné a mizí kosmickou rychlostí. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


7.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 37   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sádlové koláčky vánoční

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
sarobrouk
sarobrouk - 16.12.2009 22:44

Libuše Novotná: taky to máme rádi bez ořechů. mňam

 
Eva2
Eva2 - 30.11.2009 21:09

naše oblíbenésmajlik - 47

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:37

Tento předpis mám, kdysi byl v rodině v oblibě, poslední roky děláme jiné druhy, časem se k němu určitě vrátímsmajlik - 99

 
sharon
sharon - 8.11.2008 13:59

Libuše Novotná: s oříškama jsou lepčíííísmajlik - 30

 
Libuše Novotná
Libuše Novotná - 7.11.2008 19:37

Sádláčky (tento název používáme pro výše zmíněné cukroví).Omlouvám se, píši recept několikrát opakovaný u nás doma. 150g sádla,150g cukr moučka,160g hl.mouky,60g kakaa.Z těsta tvoříme malé kuličky-doprostřed zapíchneme! lísk. oříšek nebo půl mandle bez slupky. Dá se tam dát i tuhá zavařenina,ale ta ráda vytéká. Péci v troubě na 70 stupňů, ale hlídat. Cukroví vyběhne velmi rychle. Dá se konzumovat hned, není cítit sádlem, rozplývá se na jazyku.I pro nezkušené. Ani já jsem kdysi nevěřila.

 
sharon
sharon - 7.11.2008 15:42

evica: ty já zase miluju, ale uležené, co se na jazyku rozplývají, stejně jako vanilkové rohlíčky.....smajlik - 47

 
monja
monja - 7.11.2008 14:44

smajlik - 57tohle taky peču - ale bez ořechů a do toho ďolíku dávám bílou čokošku, takže to vypadá jako oko naruby smajlik - 20

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 7.11.2008 13:52

evica: každopádně se mi moc líbí ty fotky a recept a díky za rady, upeču, uvidim,ochutnám a rozhodnusmajlik - 42

 
evča.
evča. - 7.11.2008 13:47

sharon: vím ,co jsou tlapky,a já je nemám rádasmajlik - 66,Šťastná Baronka: já je uležet nenecháám.

 
googlik
googlik - 7.11.2008 13:04

my to taky děláme jen dáváme víc kakaa a do důlku pak po upečení dávám povidla .to se nám nejvíc chutnásmajlik - 57

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 7.11.2008 12:56

sharon: smajlik - 25smajlik - 25smajlik - 25 děkujismajlik - 24

 
sharon
sharon - 7.11.2008 12:39

Šťastná Baronka: stačí tak 14 dní.....pokud vydržísmajlik - 54

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 7.11.2008 12:34

sharon: tak a budu za trubku, jak dlouho odleželý? Já kuchtím už taky pár let, ale ani rodiče ani prarodiče nejsou nikdo Češi, vánoční cukroví se u nás prostě nedělalo, jiný kraj, jiný mravsmajlik - 42
Naučila jsem se sama dle receptu leda rohlíčky,vosí hnízdečka a nějaký drobnůstky ke kafíčku, ale doma jsme to fakt nedělalismajlik - 26

 
sharon
sharon - 7.11.2008 12:30

Šťastná Baronka: lepší je odležené, ale klidně se dá i papat hned, ....a vůbec se toho neboj, každá jsme nějak začínala, až budeš kuchtit skoro 40let,tak ti to ani nepříjde smajlik - 52smajlik - 51

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 7.11.2008 12:20

evica: sharon: smajlik - 25 to jste hodné, díky) Já mám vždy z "nových recepisů" na mňamky strach, že se mi roztečou nebo moc nafouknou...nebo zvtrdnou, jak betonsmajlik - 17

Ještě mám dotaz-je to takové cukroví, co se dá papat hned nebo se to dává odležet jako jiné vánoční cukrovíčko do krabičky ?

 
sharon
sharon - 7.11.2008 12:00

Šťastná Baronka: peču je taky v plynové.....zvolna, a to poznáš,už se tak nelesknou a jdou chytit do prstů......nevím jak ti to jinak popsat.

 
sharon
sharon - 7.11.2008 11:58

evica: pracky, tlapky, ...jsou ale z jíného těsta....mám na ně super recept, jdou krásně vyklopit....smajlik - 58

 
sharon
sharon - 7.11.2008 11:57

tak dámy, důlek je tam jen tak...dávala jsem do něj třeba lískový oříšek, jenže padaly...potvory, jo a kakaa může být klidně víc, ale tak aby šli kouličky koulet........upečené se lepí na prdty, to je pravda, ale jinak jsou výborné.......doporučuju...Věra z ol.smajlik - 58

 
Sára
Sára - 7.11.2008 11:30

evica: jé ty jsou krásné, když jsem je pekla všechny se mi rozjelysmajlik - 85tak jsem z nich udělala salám, ale voněly úžasně...

 
evča.
evča. - 7.11.2008 11:23

sweet: taky říkáme pracky,nebo tlapkysmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.