Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-101
novaklen13
novaklen13 - 31.1.2023 14:52

Já si myslím, že základ je prostě kvalitní vybavení. Já například začala s pečením cukroví na zakázku a na to člověk potřebuje spotřebiče, které prostě něco vydrží. Právě proto jsem pár měsíců zpět investovala do profi hnětače těsta z https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/ Byla to drahá sranda, ale je vidět, že něco vydrží.

 
valiska44
valiska44 - 28.4.2020 2:08

Podle mého názoru docela zajímavé tipy. To já třeba před Vánoci zjistila, že doma mám strašně málo formiček na pečení. Všechny, co jsem měla se totiž bohužel asi poztrácely během stěhování. Nezbylo mi tedy nic jiného, než nakoupit nové. Velmi pěkné se mi povedlo sehnat tady odtud: https://www.emako.cz/silikonove-formy/

 
sharon
sharon - 7.12.2009 14:09

MilcaC: tak tohle vyzkouším....řezy se žloutkovou polevousmajlik - 57

 
mamoch
mamoch - 6.12.2009 14:23

Naše nejoblíbenější pudingové rohlíčky.
50 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru,35 dkg Hery,3 celá vejce,5 vanilkových pudingů,1 balíček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva. Uděláme těsto a na nastříkáme na plech rohlíčky- nebo jiné tvary. Slepujemě čímkoli a máčíme polovinou v čokoládě. Jsou měkké hned, dají se péci klidně těsně před Vánoci. Mňam- nepečeme nic jiného.

 
MilcaC
MilcaC - 6.12.2009 11:21

a na plech ořechový řez se žloutkovou polevou:

25 dkg másla
25 dkg ml. cukru
12 dkg hl. mouky
25 dkg mletých ořechů
5 bílků

poleva 5 žloutků, 20 dkg cukru

Máslo s cukrem dlouho míchat, přidat ořechy a po umíchání mouku. Pak vařechou přimíchat sníh z 5 bílků.
Péct na 150 stupńů asi 25 min
na horké rozetřít polevu ze žloutků a cukru a vrátit do vypnuté trouby na cca 10 minut

Krájíme na malé kostky

 
MilcaC
MilcaC - 6.12.2009 11:17

a k pečení vaječný koňak smajlik - 64:

8 žloutků, 30 dkg mletého cukru a 1 vanilkový cukr utřeme do hladké pěny

šlehačku a 1/2 l mléka uvařit

po vychladnutí smíchat a přidat kondenzované slazené mléko a 1/2 l rumu

 
MilcaC
MilcaC - 6.12.2009 11:15

Nejoblíbenější jsou u nás úlky:
28 dkg cukru moučka
28 dkg ořechů
bílek
můžete přidat trochu kakaa

Vypracujeme těsto, vytlačujeme do formičky úlku (nebo nových vosích úlů), plníme krémem a stavíme na dětské piškoty

 
parabolka
parabolka - 5.12.2009 19:11

místo podmašťování mám spray, je to moc fajn

 
sharon
sharon - 5.12.2009 10:01

pozor na zdobení perníčků kdy si sníh dáte do mikrotenového sáčku propíchnete dírku a zdobíte, už se mi stalo, že sáček rupnul ve švu a všechen sníh mi kydnul na perníčky.......smajlik - 99

 
sharon
sharon - 5.12.2009 9:59

já bych se už bez pečícího papíru taky neobešla, ale pozor není papír jako papír, už jsem koupila i nastříhaný na velikost plechu a stál za prd, pečivo se i na něm přichytávalo........smajlik - 48

 
sharon
sharon - 5.12.2009 9:56

Pracny pečené z tatranek:
- - - - - - - - - - - - - - - - --
300g hl.mouky,4 tatranky, 250G ztuženého rostl.tuku,100g moučkového cukru.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Tatranky nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami v těsto.Necháme hodinu odležet a poté vtlačujeme do formiček a upečeme.Hotové buď pocukrujeme nebo zdobíme polevou.

 
sharon
sharon - 4.12.2009 19:15

talířismajlik - 76 dílkysmajlik - 76

 
sharon
sharon - 4.12.2009 19:14

do vánoční hovězí knedlíčkové polévky patří i domácí nudličky :
rozšlehám v hlubokém talířy dvě vajíčka, přisypávám polohrubou mouku až je těsto tužší přendám na pomoučený vál a vyhnětu ....rozdělím na 4 díky a z každého vyválím tenkou placku kterou nechám osušit na rozprostřeném balícím papíru na stole......potom dám placky na sebe, pokrájím na pásy cca 3-4cm a zešikma pokrájím nudle která pořádně usuším , uskladním do krabice. Zavářím rovnou do polévky.....dnes jsem válela 6 placek.....ufsmajlik - 9

 
forte
forte - 4.12.2009 6:37

Maličká historka
Měla jsem fofr,pekla vánoční cukroví,hostila malou neteř,starala se o 3děti a poslouchala hudrování manžela,který poletoval kolem našeho domečku a předstíral,že taky pracuje.V tom blázinci jsem si otevřela okno kuchyně(přízemí),aby mi upečené plechy rychleji chladly.Jen jsem se otočila od hotových kousků,už tam byla kočka a snažila se ochutnávat.Honem jsem plechy přesunula na parapet okna.Bohužel jsem si nevšimla,že pod oknem je ohnutý manžel-jak se narovnal,všechny plechy schodil.Byla jsem na mrtvici,jen děti byly nadšené a sbíraly si popadané cukroví z tatínkových zad.

 
sharon
sharon - 3.12.2009 13:05

BEZLEPKOVÉ MEDVĚDÍ TLAPKY
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
350g kukuřičné mouky,150g másla,120g strouhaných vlašských ořechů,50g karobové mouky,hřebíček a skořice podle chuti.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
dobře vyhnětené těsto nechte v chladu asi den odpočinout.Poté vyválejte a vykrajujte tvary a upečte.

 
sharon
sharon - 2.12.2009 12:12

Vylehčené kokosové řezy:
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
30ghladké mouky,200g kokosu,40g hery,150g cukru moučka,špetka soli,3 žloutky,1lžíce rumu,sníh ze 4 bílků.
.........................................................................
Heru se solí, žloutky cukrem a rumem ušlehejte do podoby pěny,přidejte kokos a sníh s moukou.
Těsto rozetřete na plech a upečte.
Poté je překrojte na polovinu, potřete džemem a slepte, nakrájejte na malé kostičky, každý kousek ozdobte čoko.polevou a posypte kokosem.

 
Oska
Oska - 2.12.2009 9:03

za sebe musím prohlásit, že od té doby, co byl vynalezen pečící papír, se mi peče výrazně lehčeji, pochválen buď jeho vynálezce smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

doporučuji péct cukroví až těsně před vánoci, jinak vám ho rodina do vánoc ještě sežere a budete muset péct znovu smajlik - 20smajlik - 20

 
Cinderella
Cinderella - 2.12.2009 8:52

poradit asi neporadím, protože jsem v podstatě začínající cukrářka, ale mám jasno v tom, že místo cukroví udělám smajlik - 43 kýbl tiramisu, je to rychlé, nepečené a má to nesrovnatelně větší úspěch než piplat se s malinkatým cukrovím smajlik - 42 no a ušetřený čas můžeme věnovat sami sobě smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 44

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:38

ROZINKY jenž chcete naložit do rumu, nejprve zpařte horkou vodou, potom je naložte do rumu a vše nechte projít asi minutu mikrovlnou troubou.
Výsledek bude potom nesrovnatelně lepšísmajlik - 45

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:35

ZAPÉKANÉ LÍSKOVÉ OŘÍŠKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25dkg hlad.mouky,3dkg cukru moučka,20dkg měkkého másla (Hery) ,1 žloutek, lískové oříšky.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vypracuj těsto a nechej krátce odležet.
Těstem pak obal jádra oříšků a dej péct.
Po upečení je obal v cukru s vanilkou.smajlik - 46

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-101
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.