Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Poleva na zdobení perníčků

Poleva na zdobení perníčků

Potřebujete: 180 g moučkového cukru, 1 bílek, pár kapek citronové šťávy

Postup: polevu jen lehce promíchejte.

Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se "rozpíjela" a pevnou rovnou čáru byste nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká-li příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citronové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.

Recept na polevu jsme převzali z knihy Perníčky, výroba a zdobení od Miluše Pokorné, Computer Press, Brno 2006

Lenka Moučková


18.12.2008   Rubrika:   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Poleva na zdobení perníčků

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Křeček
Křeček - 4.12.2009 7:55

Gabbi + Peta: smajlik - 60 nádhera smajlik - 47

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 30.11.2009 20:17

obrázek - DSC06924.JPG
Křeček: jo slehat vareckou - 20 minut - malem mi upadla rukasmajlik - 68
a tady je vysledek:)

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:29

smajlik - 63 dnes musím s vnučkou upéct aspoň plech, už mi vytřela vykrajovátka, ačkoliv byla čistá, ale aspoň měla zaměstnání a pocit zodpovědnostismajlik - 33

 
Křeček
Křeček - 30.11.2009 14:08

No nevím, když se to jenom zamíchá, tak je z toho tuhá cukrová hmota
Já tedy šlehám - sice v ruce vařečkou - ale ruka mi může upadnout smajlik - 68

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 30.11.2009 1:02

Ono to fakt funguje. Jinak ja pridavam lzici maizeny nebo solamylu a davam 200 gramu cukru - 3x ho presivam a tak mi tech 20 gramu zustane v nadobe. Jinak jeste radi precedit bilek pres silonku.

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 29.11.2009 1:01

Takze jakoby sleham v ruce??? Boooze ja to vzdycky slehalasmajlik - 76

 
Haninka
Haninka - 27.11.2009 8:42

Dana NJ: Gabbi + Peta: ano, opravdu jenom zamícháte bílek s cukrem, až je to hladký smajlik - 68

 
Dana NJ
Dana NJ - 27.11.2009 2:24

Gabbi + Peta: tak jsme dute jako bambus asi obe dve - take jsem to moc nepochopila. smajlik - 71

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 26.11.2009 5:30

Jsem asi duta jak bambus, ale ten bilek se nevyslehava - to fakt jenom zamicham bilek s cukrem?

 
mariena
mariena - 18.12.2008 13:21

Dávám na jedem bílek 14 - 15 deka prosátého moučkového cukru,jednu lžičku solamylu a jednu lžičku citronové šťávy.Na zdobení perníčků třu pěkně ručně asi 20 minut,na polevu na cukroví stačí tak deset minut.smajlik - 31

 
sharon
sharon - 18.12.2008 8:38

dělám ji taky tak, a vždycky krásně ztuhne.....smajlik - 52

 
Bridgetj
Bridgetj - 18.12.2008 7:09

Já dělám citronovou a rumovou. Tam místo bílku přijdou 4 lžíce horké vody.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.