Zapomeňte na loupání brambor, s bramborovými přílohami Lagris to zvládnete bez práce!
Neodmyslitelnou součástí české a slovenské „klasiky“ jsou bramborové přílohy. Ne vždy je ale jejich příprava jednoduchá a rychlá, a proto určitě oceníte novinku - kvalitní polotovary na přípravu bramborových příloh od Lagris.
Česká kuchyně se bez brambor prostě neobejde – oblíbená bramborová kaše s řízkem, bramborové knedlíky jako příloha k pečeným masům a drůbeži, halušky jako u nás zdomácnělé jídlo ze Slovenska… Variací bramborových příloh a jídel je nespočet.
Ne vždy však máme čas a chuť pouštět se do jejich relativně složité a zdlouhavé přípravy a roli hrají také zkušenosti daného kuchaře. V tu chvíli oceníme kvalitní základ pro přípravu nejoblíbenějších jídel a příloh z brambor od Lagris ve formě, která ušetří čas i práci a zároveň zaručí perfektní výsledek.
Lagris nabízí pět druhů vysoce kvalitních sypkých směsí pro přípravu bramborových příloh k široké škále použití: bramborová kaše, bramborová kaše s mlékem, bramborové těsto, bramborové knedlíky, halušky. Nová receptura s vysokým podílem bramborových vloček z pečlivě vybraných a kvalitních brambor zajistí snadné a rychlé zpracování se skvělým výsledkem.
Všechny bramborové přílohy Lagris jsou baleny ve speciální bariérové folii, která je zárukou vynikající chuti a vůně finálního pokrmu po celou dobu trvanlivosti výrobku.
Z Lagris výrobků snadno a rychle připravíte jak bramborové přílohy, tak hlavní jídla i zavářky do polévek.
Vyzkoušejte sypké bramborové směsi Lagris – výsledek příjemně překvapí a uspokojí i toho nejnáročnějšího strávníka!
Bramborová kaše 130 g Tradiční, a také nejoblíbenější příloha z brambor. Pokud chcete hotovou kaši ještě vylepšit, můžete ji posypat například restovanou cibulkou nebo čerstvě posekanou petrželkou. Cena: 15,90,- Kč |
Bramborová kaše s mlékem 130 g Variace bramborové kaše, která navíc obsahuje i mléko, díky němuž i obyčejná bramborová kaše získá krásně jemnou chuť. Standardní servírování můžete ozvláštnit posypáním kaše nasekanými čerstvými bylinkami (například bazalkou). Cena: 17,90,- Kč |
Bramborové těsto 400 g Kvalitní základ pro přípravu univerzálního bramborového těsta umožňuje rychle a jednoduše vytvořit nepřeberné množství skvělých pokrmů a příloh ve sladké i slané formě. Můžete jednoduše připravit třeba bramborové taštičky, noky, placky nebo kypré koblížky. Lze ho použít i pro přípravu krajových specialit, jako jsou třeba bramborové placky. Suroviny použité v nové receptuře zaručí rychlé a snadné zpracování základního těsta, které je možno dále upravovat do mnoha variací sladkých i slaných pokrmů. Cena: 22,90,- Kč |
Bramborové knedlíky 400 g Příprava bramborových knedlíků patří mezi ty časově náročnější. Základ pro bramborové knedlíky od Lagris ušetří čas a budete mít jistotu, že výsledek bude vždycky skvělý. Cena: 22,90,- Kč |
Halušky 400 g Původně tradiční slovenský národní pokrm, který si časem našel své místo i v českých kuchyních. Halušky jsou nejchutnější s čerstvou brynzou z ovčího sýra a s křupavými kousky vypečené slaniny. Je možné je ale připravit i jako sladký pokrm, například s mákem, cukrem a přelité máslem. Cena: 22,90,- Kč |
Více informací na www.lagris.cz
21.12.2011 Rubrika: Náš domov | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapomeňte na loupání brambor, s bramborovými přílohami Lagris to zvládnete bez práce!
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.talenka: těsto na halušky je řidší než těsto na chlupatý knedlíky
talenka: těsto na halušky je řidší než těsto na chlupatý knedlíky
talenka: Jo jo, brambory nastrouhané, mouka sůl... nic víc! Mám půlku rodiny ze Slovenska Ale to jsou tzv. strapačky. V Čechách se halušky asi říká tomu, co se dělá z vařených brambor (takže noky?)
sharon: hm, nás učila halušky stará paní ze Slovenska a vajíčko tam rozhodně nedávala. Jen brambory a polohrubou mouku, uvařit v osolené vodě. Toť vše.
Kadla: do halušek patří vejce , oříšek sádla....dělávám je jsou super.....
Juana: Tak, jak to popisuješ, to zní jako těsto na bramborové halušky neboli strapačky...
Nevim jak Lagris, ale to co prodavaji u nas je jako lepidlo na tapety, at clovek dela co chce.
Když bramborový knedlíky, tak u nás musejí být ze syrových brambor, dělám je od oka, úplně jednoduše. Nastrouhám brambory, trochu té vody sleju, osolím a přidávám tak dlouho hrubou mouku, až to má správnou konzistenci - ne moc tvrdé, ale dostatečně tuhé, aby to udrželo tvar. Drží to i bez vajíčka. Pak to těsto buď lžící vkládám do vařící osolené vody, nebo někdy z toho rukou formuju takové větší noky - prostě jak se mi zachce.
párkrát jsem z nouze dělala kaši...a když se dobře vyšlehá, není špatná...
Linda: Prosím, jestli budeš psát recept matyskovi, můžeš mi ho taky poslat?
Když by nebylo nic jiného po ruce,tak by se dalo využít i těchto pytlíků!
matysek: já s úspěchem používám celá léta recept, který jsem se naučila od maminky, a knedlíky se mi vždycky povedou: kolik je uvařených nastrouhaných brambor, tak k tomu 1/4 množství hrubé mouky a 1/8 krupičky (tj. na 80 dkg brambor 20 dkg mouky a 10 dkg krupičky), lžičku soli, lžičku solamylu a 1-2 vajíčka. Mám takovou tu přivažovací váhu s mísou a všechno vážím - neumím odhadovat
Bramborové knedlíky z prášku nedělám nikdy, ale kaši jako rychlovku třebas na chalupě klidně, už jsem dělala i halušky (jinak je neumím)
Linda: hodíš mi recept pro blbý do vzkazu, až budeš mít chvilku?
balenka:
Tuto znacku neznám. Ale jsem konzerva a kase v prásku mi nesmi pres práh. Jediny co jsem kdy pouzivala instantniho z brambor byly knedle, ale od ty doby co jsem objevila recept pro blby je delám sama a rodina me vynási do nebes.