Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

3 nejoblíbenější způsoby zavařování – který si vyberete vy?

3 nejoblíbenější způsoby zavařování – který si vyberete vy?

způsoby zavařováníOkurky jako od našich babiček, marmelády ze všech druhů ovoce, na které si jen vzpomenete, masové polotovary a polévky a zkrátka vše, co všichni máme tak rádi. Vyberte si právě ten způsob, který vám bude nejbližší a zásobte se vlastními zavařenými potravinami i vy!

 

Zavařování v troubě

Zavíčkované sklenice postavte na pečící plech a do výšky 2 cm nalijte na plech vodu. Celé dílo pak vložte do předehřáté trouby. A na kolik °C ji nastavit?

· Elektrická trouba – doporučovaná teplota 95 °C

· Plynová trouba – nastavení na stupeň 1

· Horkovzdušná trouba – v případě tohoto typu trouby vodu přidávat nemusíte, stačí pouze troubu nastavit na 150 °C. Po uplynutí prvních pěti minut pak troubu ztlumte na 85 – 90 °C.

Při zavařování v troubě je potřeba sklenice zahřát, což trvá zhruba 15 minut. Pak už záleží, jestli se jedná o zavařování okurek, zavařování masa, ovoce nebo jiné zeleniny. Celková doba zavařování pak většinou činí 20 – 25 minut, kdy dochází ke sterilizaci.

 

Zavařování v mikrovlnce

Pokud jste se rozhodli zavařovat v mikrovlnce, můžete využít sklenice s běžným šroubovacím víčkem. Jak známo, co mikrovlnky by se neměly dávat kovové předměty a nádobí, ale materiálu víček od zavařovacích sklenic dokáže mikrovlnka bez problémů odolat. Samotná doba nastavení je pak dána objemem sklenic.

způsoby zavařováníU běžného objemu sklenic (720 ml) je nastavení následující:

· 700 W = 6 min/1 ks

· 750 W = 5,5 min/1 ks

· 800 W = 5, 25 min/1 ks

· 850 W = 5 min/1 ks

· 900 W = 4,5 min/1 ks

Zavařovací soupravy

Stále oblíbenějším a sofistikovaným způsobem zavařování je za využití zavařovacích souprav. Souprava na zavařování vám zjednoduší celý proces. V případě zavařovací soupravy od Tescomy vám stačí běžný hrnec o průměru 24 cm. Univerzální nástavec zavařovací soupravy pak nasadíte na hrnec, a tím jej o dost zvýšíte, takže můžete zavařovat vysoké sklenice nebo několik nižších sklenic na sobě. Výhodou zavařovacích souprav je hlavně energetická úspora.

A jak jste na tom vy – už jste si také oblíbili některý ze způsobů nebo vás zavařeninami zásobují vaši blízcí?

 

Komerční článek


27.5.2020   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - 3 nejoblíbenější způsoby zavařování – který si vyberete vy?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 76946.
    Archiv anket.