Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pekař peče housky

Pekař peče housky

Pekaři zaplní v sobotu 17. července Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Jejich bílé úbory nebudou krášlit skanzen jen tak náhodou, uskuteční se tu totiž 17. ročník pořadu s názvem Pekařská sobota.

Dřevěné městečko přivítá pekařské firmy, které představí svůj sortiment – nabídnou nejen „běžné“ pečivo, tedy chléb a rohlíky, ale na pulty vyloží také sladké pečivo, koláče a cukroví. Pekaři se také zapojí do tradičních soutěží o nejlepší chleba a nejlepší rohlík. Zpestřením budou netradiční pekařské disciplíny, tzv. pekařský trojboj.

Návštěvníci Pekařské soboty se mohou do soutěží zapojit prostřednictvím hlasovacích kuponů, kterými vyberou nejlepší pekařský stánek Valašského království. Nově proběhne i soutěž o nejlepšího jedlíka Valašského království.

Letos se uskuteční pečení chleba v chlebových pecích v domě z Nového Hrozenkova ve Valašské dědině a v objektu vodního mlýna v Mlýnské dolině

Pojedete ocenit práci bílého řemesla a ochutnat dobroty? Co máte nejraději - koblihy, koláče, vánočky, krachle, preclíky...?

 

Foto: archiv muzea VMP

 

Elen Melicharová


16.7.2010   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Pekař peče housky Pekař peče housky Pekař peče housky  

Diskuse ke článku - Pekař peče housky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 16.7.2010 20:07

to je lákavá nabídka, ...
jsme na dovo na Šumavě a objevili jsme úúúžasnou pekárnu v Kvildě, .. museli jsme se tam i druhý den vrátit smajlik - 64

 
babkatapka
babkatapka - 16.7.2010 14:34

hned bych jelasmajlik - 76takovej povedenej frgál, to je dobrotasmajlik - 57

 
sharon
sharon - 16.7.2010 11:05

bylo o tom v Tv...super, jela bych , ale nejde to .....tak ať se vám pekaři dařííííísmajlik - 47

 
batum
batum - 16.7.2010 7:28

Beskydy,skanzem a pečivo, to je krásná vzpomínka na neuvěřitelnou, dávnou, dovolenou a hodní lidé.smajlik - 105
Ať táhne komín.smajlik - 93smajlik - 31

 
manka
manka - 16.7.2010 7:11

teda těm tam bude horko, ale jela bych hned. a co mám ráda? ochutnám všechno, sladké, slané, neobvyklé kombinace, jsem žroutsmajlik - 57

 
Elen
Elen - 16.7.2010 0:21

talenka: viď! švarní pekaři a samé ňamky!

 
talenka
talenka - 16.7.2010 0:14

ty jo, to bych jela hned smajlik - 60smajlik - 47

 
martus
martus - 16.7.2010 0:07

smajlik - 61 - kde ty lonské snehy jsou ? Pri kazdé návsteve Beskyd jsme si zajeli do skanzenu, líbil se velmi i svagrové z Ameriky a rodine z Bavorska. Zrovna pri poslední návsteve predvádeli remeslníci svá remesla - bylo to velmi zajímavésmajlik - 47 Skoda, ze to mám tak dalekosmajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.