Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Na Karlovském gastrofestivalu, uvaří i Ital Emanuel Ridi

Na Karlovském gastrofestivalu, uvaří i Ital Emanuel Ridi

Velké Karlovice na Valašsku opět ožijí valašskými specialitami. Ve dnech 11. až 18. listopadu se tu uskuteční druhý ročník Karlovského gastrofestivalu, který nabídne ochutnávky mladého svatomartinského vína, soutěž O nejlepší valašský frgál nebo košt slivovice. Místní hospody a restaurace budou nabízet speciality krajové kuchyně i Svatomartinské menu a chybět nebude ani jarmark či zabíjačka. Hvězdou hlavního víkendového programu bude Emanuel Ridi, známý z kuchařské show TV Prima, který předvede návštěvníkům své kuchařské umění.

karlovský gastrofestivalJiž od čtvrtku 11. listopadu v rámci Karlovského gastrofestivalu společně zařadí některé hospody a restaurace ve Velkých Karlovicích do svých jídelníčků vybrané speciality krajové kuchyně či typické svatomartinské menu s pečenou husou a svatomartinským vínem.

V sobotu 13. listopadu návštěvníky čeká na několika místech Velkých Karlovic bohatý doprovodný program. V hotelu Horal se uskuteční jarmark s ukázkami výroby perníků, trdelníků, košíků nebo svíček. Své umění předvedou řezbáři či šindeláři, bude se také ochutnávat „valašský penicilin“ a na novém golfovém hřišti se odehraje Gastrofestival cup. U sjezdovky Razula vypukne domácí zabíjačka za hudebního doprovodu harmonikářů. U hotelu Galik se budou podávat valašské speciality, zájemci si zkusí práci s marcipánem a mohou se zapojit do Valašské olympiády. V blízké hospodě Pod Pralesem, známé dříve jako hospoda U Románků, se budou podávat speciality klasické kuchyně. Během této takzvané Gastro tour se budou moci návštěvníci z jednoho místa na druhé přepravovat Jelínkovým expresem a koňskými povozy. Vstupné je dobrovolné, rodiče mohou pro své děti využít možnosti hlídání.emanuel ridi

V sobotu 13. listopadu také dorazí do Velkých Karlovic Emanuel Ridi, šéfkuchař pražské restaurace Da Emanuel, který se mezi širokou veřejností proslavil díky uznávané kuchařské show TV Prima věnované italské kuchyni. V sobotu i neděli připraví ukázkové pětichodové menu pro Galavečeři snoubené se značkovými víny, pocházejícími částečně z Moravy a Itálie. „Sobotní galavečeře v nové zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna bude zaměřena na pokrmy z ryb, nedělní v hotelu Horal na zvěřinu a červené maso.V neděli pak Emanuel Ridi přidá dvě devadesátiminutové kuchařské show, při nichž budou moci návštěvníci nahlížet zkušenému kuchaři zblízka pod ruce a dokonale tak pochytit různé tipy a triky. Počet míst na galavečeře i kuchařské show je z kapacitních důvodů omezen, doporučujeme co nejvčasnější rezervaci a zakoupení vstupenek. Lze tak učinit telefonicky či e-mailem na recepci hotelů,“ uvedl Michal Vala. V sobotu bude mít navíc Emanuel Ridi od 15 hodin autogramiádu v hotelu Horal.

V neděli 14. listopadu také vypukne ve Spa hotelu Lanterna oblíbená soutěž O nejlepší valašský frgál. Ta existovala již před založením tradice gastrofestivalu - letos se koná 9. ročník. „Soutěže se může zúčastnit každý. Vzorky nejprve posoudí porota, v jejímž čele opět zasedne Ladislav Frgál, zkušený odborník, který se i díky svému neobvyklému jménu o tradici pečení frgálů dlouhodobě zajímá. Po hodnocení poroty budou moci ochutnávat i návštěvníci,“ uvedla ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová. Porota při soutěži hodnotí vzhled, tvar, chuť a vůni, poměr náplně k těstu a originalitu. Frgál se na Valašsku připravuje podle stejného receptu již několik století, ten „správný“ má v průměru 30 centimetrů, váží 600 gramů a vždy je pouze s jednodruhou náplní.

karlovský gastrofestivalV neděli 14. listopadu budou také vyhlášeny výsledky prvního ročníku hlasovací soutěže o nejlepší valašskou hospodu, kterou uspořádala Centrála cestovního ruchu východní Moravy.

Gastrofestival pak pokračuje až do 17. listopadu ve vybraných hospodách, které budou dál nabízet svatomartinské menu. Ve čtvrtek 18. listopadu nabídku doplní Beaujolais Nouveau, které zahájí další gastronomickou událost. Beaujolais Nouveau je vůbec nejznámější mladé víno světa.

www.valachy.cz

Redakce


25.10.2010   Rubrika: Cestování   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Na Karlovském gastrofestivalu, uvaří i Ital Emanuel Ridi

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 25.10.2010 9:44

paráda, díky za informace, třeba se tam vypravíme.....smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.