Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Smažený hermelín

Smažený hermelín

Potřebujete: hermelín, uzeninu (šunku, šunkový salám, uherák s parmezánem nebo se zeleným pepřem, apod.), trochu hořčice, mouku, vejce, strouhanku, olej na smažení

Postup: Hermelín rozkrojíme na dva stejně silné disky, vnitřní část potřeme hořčicí, dáme kolečko salámu. Disky k sobě opětovně přiložíme. Obalíme dvakrát v trojobalu z mouky, vejce a strouhanky. Smažíme. Podáváme s bramborovou kaší, listy hlávkového salátu a dobře vychlazeným pivem

Lenka Moučková


21.4.2009   Rubrika: Dnešní recept   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Smažený hermelín

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
rudicka
rudicka - 25.4.2009 21:31

smajlik - 87smajlik - 93smajlik - 99

 
sirael
sirael - 21.4.2009 16:43

talenka: tak ty trochu jo, ale dalo se to vydržet smajlik - 68

 
Ota
Ota - 21.4.2009 14:07

talenka: neříkalo se u vas bompari H-ladké S-ladké?

 
sharon
sharon - 21.4.2009 13:10

talenka: smajlik - 24

 
talenka
talenka - 21.4.2009 12:53

sharon: já tě nenutím, to není po hanácke, to je po našem. V našem kraji se mísí horácké a hanácké nářečí. A horácké má poměrně časté protetické H. Takže moje prababi nikdy neřekly "aby", ale dycky "habe" Totéž Holomóc. Ale to už jsem od (h)ermelína dost daleko smajlik - 58

 
sharon
sharon - 21.4.2009 12:50

talenka: Holomóc, nee.....já to tam nechcosmajlik - 75

 
talenka
talenka - 21.4.2009 12:45

sharon: ale jo, patří smajlik - 58

 
sharon
sharon - 21.4.2009 12:28

talenka: to H tam neptříííí....Olomóco, dež ož smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 21.4.2009 12:27

Listové těsto potřu kečupem, posypu posekaným hermelínem nebo nivou,pórkem, sroluju, pokrájím a upeču na pečícím papíře šneky.......smajlik - 57

 
talenka
talenka - 21.4.2009 12:19

sirael: ani ty tvargle? to je jediný, co si dávám pouze v Holomócu v restauraci - jakkoli tepelně upravované tvargle. DOma nemám dovahu smajlik - 16

 
Katy..
Katy.. - 21.4.2009 12:01

úžasnej je hermelín (nejlíp s pepřem nebo paprikou) potřít olivovým olejem a zabalit do alobalu a šup s ním na grilsmajlik - 57

 
sirael
sirael - 21.4.2009 11:22

talenka: není, jen ten šáteček nesmí prasknout, pak teda jo smajlik - 80

 
talenka
talenka - 21.4.2009 10:43

Ota: ale teda to musí bejt odér, když se to peče smajlik - 16

já raději hermadůr než hermelín. Fofroběd: Hermadůr mrsknu na minutu do mikrovlnky. Krásně se rozteče, s rohlíkem je to mlask!smajlik - 57

 
Ota
Ota - 21.4.2009 10:26

elephant: sirael:
mám v mrazáku vždy "zálohové listové těsto", jen tak pro nenadále potřeby "rozežraných návštěv", ale hermelín jsem do něj sám ještě nedával.. ono to bude tím, že hermelín u nás v lednici nevydržísmajlik - 42.
V podstatě je to jedno z nejpohotovějších pohoštění co se dá použít téměř vše ... v nejhorším případě se to jen naplní pampeliškama a sedmikráskama posype kořením a kmínemsmajlik - 34

 
Almega
Almega - 21.4.2009 10:09

Bridgetj: Nebráním členům domácnosti,aby se živili podobnými věcmi,ba dokonce jim to i koupím....ale nic z toho nevařím.

 
elephant
elephant - 21.4.2009 9:46

sirael: Já listové těsto plním vším možným, ale takhle jsem to ještě nezkoušla, ale určitě zkusím smajlik - 57

 
sirael
sirael - 21.4.2009 9:43

Ota: elephant: jj, to dělávám taky a je to božíííísmajlik - 57smajlik - 57.šáteček ještě posypu semínky

 
elephant
elephant - 21.4.2009 9:37

Ota: Ty šátečky zní výborně, to bych se asi přežrala do bezvědomí smajlik - 80

 
Ota
Ota - 21.4.2009 9:06

nemažu hořcicí ale tabaskem, variantu lehce prosypat řez provensálským kořením ...
Jedni známí balí hermelín najkrájený na 3-4 kolečka do listového těsta s různými ingrediencemi - šunka, pórek.uzené, slanina - jsou to takové šátečky a je to děsná mňamka protože udělají vždycky plech s heremlinem, plech s nivou a plech s tvaróžky .......

 
Bridgetj
Bridgetj - 21.4.2009 8:51

Almega: Jo, tak to bys mě asi s olomouckýma syrečkama vyhodila, co? smajlik - 68
sirael: Jo jo, smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.