Hruškový koláč se šunkou
Potřebujete: 4 zralé hrušky, 2 celá vejce, 100 g plísňového sýra, 2 tenké plátky šunky od kosti, kelímek zakysané smetany, chlazené křehké těsto, pepř
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupeme hrušky a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme je na plátky. Křehké těsto rozbalíme a vmáčkneme do koláčové formy. Šunku nakrájíme (nebo natrháme) a poklademe jí těsto. Plísňový sýr rozdrobíme na šunku. Na sýr položíme plátky hrušek. Smícháme celá vejce se zakysanou smetanou, mírně opepříme. Zalijeme vaječnou hmotou a dáme péct, až je těsto zlatavé.
Tip: nesolte, neboť plísňový sýr je již dost slaný
29.10.2010 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hruškový koláč se šunkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak to nemusím mít
anitech: dík,já kupuji to motané na pizzu
evropka: ne, prodává se už hotové taky namotané na papíře. Jsou vlastně tři druhy tohoto zamotaného jednorázového těsta. Je listové, croisantové a křehké. Vyzkoušela jsem všechny a právě to křehké mě neoslovilo..Křehké těsto prostě chutná jako suché linecké
Arna: to je asi listové,to křehké..
To nemusí být špatné. Jen jsem ještě v obchodech neviděla chlazené křehké těsto, ale klidně by mohlo být listové.