Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vinná klobása - vánoční dobrota

Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení

Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Meryl


20.12.2012   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 33   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vinná klobása - vánoční dobrota

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
orinka
orinka - 30.12.2012 14:19

atsalv: já jsem to napřed důkladně očichala ze všech stran a krásně voněla. Tak nevím, co to bylo, že to tak zapáchalosmajlik - 55

 
orinka
orinka - 30.12.2012 14:18

nechala jsem se zlákat a dnes jsme měli parádní oběd podle tohoto receptu a s bramborovou kaší, k tomu jablečný křen. Musím říct, že je to moc dobré a přitom rychle hotové jídlo. Ale zimní, protože je fakt dost tučné.

 
Milda3
Milda3 - 29.12.2012 11:29

tak my klobásu dneska s brkaší,ale byla i dřívemna štědrý den si vzal každý co chtěl ,obalenýho kapra,kuřecí a vepřové řízky (kotlety,kýta a krkovička ) a klobása a brsalát

 
Jagea
Jagea - 27.12.2012 17:02

Mám klobásu celkem ráda, ale necítím potřebu ji obalovat. Dovedu i pochopit, že nemusí vonět a chutnat každému, a to ani čerstvá.
Na Štědrý večer ale jen kapr, hodně moc kapra...smajlik - 57
Tato je z dnešního dne:
obrázek - klobasa_vin.jpg

 
Milda3
Milda3 - 27.12.2012 12:31

anhelli: to je dobře že ji nedojedl,jak píšeš že smrděla tak by ho asi vynesli nohama napřed,protože už musela být stará a zkažená smajlik - 70

 
helca.nelly
helca.nelly - 26.12.2012 23:27

mám(e) ji ráda, byla i s kaprem.

Smrdí asi když je stará. Kupujeme ji těsně před ŠD.

 
atsalv
atsalv - 26.12.2012 17:52

krasaka: souhlasím s Tebou, u nás vinná klobása také vždycky voní - stočím jí do šneka, spíchnu jehlou, obalím v trojobalu a usmažím. Chutnalo to vždy všem, akorát u nás není zvyk jí připravovat o Vánocích.

 
krasaka
krasaka - 23.12.2012 20:10

anhelli: smajlik - 68to zřejmě byla vinná klobása již částečně obalená penicilínemsmajlik - 26, protože jinak to není možné - při jakékoliv přípravě příjemně vonísmajlik - 57

 
anhelli
anhelli - 22.12.2012 23:45

Jeste kdyz jsem jedla maso, tak me zajimalo, ja ta klobasa asi tak muze chutnat. U nas na jihovychodni Morave jsem ji nikdy nevidela, ani to nikdo nikdy nejedl. Dneska ji pritelova mamka nabidla priteli, tak jsem byla zvedava, jak to vypada v realu... To byl tak uuudesny smrad, kdyz to prinesla smajlik - 76 Pritel to jenom ochutnal a nesnedl to, protoze mu to pry vubec nechutnalo. Takze ode dneska uz na vinnou klobasu zvedava vubec nejsem.

 
Křeček
Křeček - 22.12.2012 10:28

Já ji prostě jen hodím do trouby a upeču a chutná to doma všem, což se mi stává málokdy

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.12.2012 20:56

evusche: To vímsmajlik - 64myslela jsem - čím je vinnásmajlik - 58smajlik - 76smajlik - 63když je tak dobrásmajlik - 68

 
evusche
evusche - 21.12.2012 13:39

Světlonoska: ty fakt nevíš, proč je to vinná klobása?
Je v tom víno smajlik - 57

mam-ča: to musím vyzkoušet, smajlik - 47smajlik - 5

 
evusche
evusche - 21.12.2012 13:36

tak teď jste mě fakt pobavily, dámy smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34
Já tu čekala náročný postup, jak si udělat domácí vinnou kobásu a on je tady recept na to, jak si ji udělat v trojobalu smajlik - 68
mimochodem, jen tak osmažená bez trojobalu mi chutná mnohem více

 
PEGG
PEGG - 21.12.2012 10:38

Almega - 20.12.2012 15:00 - jen si ji kup,smajlik - 61 tak si dej k vánocům, já to mám taky tak, spoustu věcí jím samasmajlik - 27 ale když jsou pitomí, jejich chybasmajlik - 68

 
kubikm
kubikm - 20.12.2012 18:07

mam-ča: smajlik - 47výborný nápad

 
kubikm
kubikm - 20.12.2012 18:06

Almega: já některá jídla jím taky jen sama, pro muže udělám něco jiného...

 
kubikm
kubikm - 20.12.2012 18:05

já někdy dělám, vytlačím stejné kousky do nádoby, co může do trouby, lehce osmahnu bez tuku, přikryju br. kaší, nahoru strouhaný sýr a zapéci krátce
k tomu rajský salát

 
Almega
Almega - 20.12.2012 15:00

Mám ráda,ale nevím,jestli to budu kupovat,jedla bych to jen já sama,a zbytečně bych se vyžírala...

 
evropka
evropka - 20.12.2012 12:56

mam-ča: já jim plním mmjn roládu,,(masovou)

 
Linda
Linda - 20.12.2012 12:50

Planuji na dnesek mistni klobasku smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-33
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.