Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Medovník si můžete připravit i doma

Medovník si můžete připravit i doma

Potřebujete: těsto: 20 dkg cukru krupice, 2 celá vejce, 10 dkg másla, 1 lžíci sody, 6 dkg medu, dále 50 dkg hladké mouky; krém: 0,5 l studeného mléka 10 dkg hrubé mouky 1 vanilkový cukr, dále 250 g másla a 15 dkg cukru.

Postup: Ze surovin na těsto (kromě mouky) vyšlehejte metličkou v teplé lázni hmotu konzistence krému, pak přimíchejte mouku. Na válu vypracujte těsto, rozdělte ho na 3 díly, hmotu vyválejte na pečicím papíře a upečte postupně 3 placky tak, aby měly zlatavě hnědou barvu. Nezapomeňte je propíchat před pečením. Ze surovin na krém uvařte kaši. Pak utřete 25 dkg másla a 15 dkg cukru, utřenou hmotu spojte s kaší. Po upečení placky sundejte z pečicího papíru a odkrojte okraje. Ty rozdrobte a dejte stranou na pozdější posypání medovníku. Drobečky můžete navíc smíchat s mletými vlašskými ořechy. Placky spojujte krémovou nádivkou, můžete je dokonce pokapat rumem či potřít marmeládou. Řezy nechte do druhého dne uležet v ledničce, pak podávejte.

Redakce


24.1.2013   Rubrika: Dorty   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Medovník si můžete připravit i doma

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 24.1.2013 16:43

Linda: přesně. Já si koupila řez pravé Marlenky a musím uznat, že domácí perník je lepší.

 
sharon
sharon - 24.1.2013 10:33

Marlenka ...ta pravá je mňam, dávám si ji na bazéně po plavání s pressíčkem a jeden kousek stojí 35....tedy stál naposledy v listopadu...smajlik - 68smajlik - 68
tady se mi zdá hodně cukru - málo medu ...smajlik - 26 a ten krémsmajlik - 66 to bych raději utřela jen máslo s půl plechovkou karamelu......nevím , je to věc názoru....

 
Linda
Linda - 24.1.2013 9:08

Medovnik jsem jednou ochutnala v restauraci a nenadchnul me, takovy lepsi mekky pernik smajlik - 26

 
Kadla
Kadla - 24.1.2013 9:04

No ono tohle vypadá spíš jako levná nahrážka skutečného medovníku, ani bych to medovníkem nenazývala. Já mám na skutečný medovník jiný recept a levné to teda není ani náhodou.. Zato je naprosto nepřekonatelný.

 
orinka
orinka - 24.1.2013 8:41

já vždycky žasnu nad cenou Marlenky, když podobný recept tu byl už dávno, jen se na něj zapomnělo. Ve staré kuchařce ho mám pod názvem Levný dort Zázrak. Je opravdu dobrý.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.