Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí buchty

Domácí buchty

Potřebujete: 250 ml vlažného mléka, 150 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 lžíci citronové štávy, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, trochu strouhané citronové kůry, špetku soli, 1 lžičku sušeného droždí.

Postup: připravíme si kvásek z vlahého mléka, lžičky droždí, mouky a cukru, necháme vykynout. Pak přidáme další přísady, mouku, 2 žloutky, citronovou kůru, máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou štávu. Těsto důkladně zpracujeme, na teplém místě necháme vykynout, tvoříme malé bochánky. Z nich si uděláme placičky, které plníme například povidly, a zabalíme. Dáme na vymazaný plech, potřeme bílkem, necháme ještě deset minut kynout, a dáme péci do předehřáté trouby. Buchty jsou upečené, když mají nahnědlou kůrku. 

Meryl


27.3.2013   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Domácí buchty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
sharon
sharon - 1.4.2013 18:56

pozri: máslo s rumem - tím potírám malé překládané svatební koláčky....smajlik - 47

 
sharon
sharon - 1.4.2013 18:55

tornado-lou: já teda v plynové troubě peču roky a všechno a nestalo abych něco vyhodila, nic nepřikrývám a nemám vysušené.....myslím že spíš záleží na přípravě těsta, kynuté mám jako peříčko a pokud zbyde tak i druhý den.....smajlik - 26

 
pozri
pozri - 27.3.2013 21:39

O víkendu jsem byla za vnoučaty a dcera dělala buchty - tvarohové a povidlové. Po upečení je ještě horké potřela rozpuštěným máslem -2 lžíce s 1 lžící rumu. Buchty byly úžasné...Takže i v důchodu se pořád dovídám něco nového :).

 
Nessie
Nessie - 27.3.2013 16:13

tornado-lou: Hrozně moc ráda bych ji vyhodila a koupila si elektrickou, fakt!!!" smajlik - 68Jenomže bohužel já mám v bytě úplně vše na elektriku (mimo toho podělanýho plynovýho sporáku) a další spotřebič s tak hrozným příkonem, jako má el. trouba, už si tam nemůžu dát - v jednom kuse by to vyhazovalo jistič. Řešením by bylo dát si silnější jistič, ale to by stálo 5 tis....do toho se mi zatím nechce....
Tak nic a díky za rady, každopádně mě udivuje, že někomu el. trouba vysušuje víc než plynová...to koukám teda... smajlik - 63

 
Anahir
Anahir - 27.3.2013 16:07

orinka: obyč. trouba.
ona není špatná, ale kynuté pečivo musím přikrývat a buchty mají prostě ten vršek takový sušší než má mamka a než jsem měla v plynové troubě.
možná dělám něco špatně čert ví.

 
orinka
orinka - 27.3.2013 15:24

a vidím, že se tu před časem podobně debatovalo
http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=1024&record=17037

 
orinka
orinka - 27.3.2013 15:22

Anahir: a jaká ta trouba je? Máš obyčejnou nebo s vrtulí - horkovzdušnou?

 
orinka
orinka - 27.3.2013 15:20

Ten rozvaděč tepla je vlastně vytvarovaný plech. Pokud bude předloha, možná by to zvládl i domácí kutil. V podstatě to není nic složitého, ale nápad, ten je jedinečný!smajlik - 47

 
orinka
orinka - 27.3.2013 15:19

Nessie: já v plynové troubě měla na roštu nasunutý rozvaděč tepla. Koupila jsem ho u nás v malé prodejně domácích potřeb a železářství pod názvem Brejníkův rozvaděč tepla. Kromtoho jsem měla při každém pečení na spodu trouby hrneček s vodou, kterou jsem během pečení doplňovala. Za těchto opatření se mi i v plynové docela dařilo dobře péct.

 
tornado-lou
tornado-lou - 27.3.2013 15:11

Nessie: já mám tip. ale nebude se ti líbit. VYHOĎ tu zatracenou plynovou troubu. nenávidím ji. elektrická nevysušuje nic. vysušuje trochu horkovzduch, ale jenom maso, ne koláče. míň drastické řešení by mohlo být pořízení remosky.

 
Anahir
Anahir - 27.3.2013 12:51

Kadla: Nessie: Taky mi el. trouba víc vysušuje. U mamky v plynové troubě jsou lepší. Zatim jsem na nic nepřišla čím to zmírnit.
Kynuté těsto peču na své troubě kolem 150°
Třebas vánočku nebo bochánky přikrývám buď mokrým pečícím papírem nebo alobalem lesklou stranou ven od pečiva - jinak jsem nebyla schopna vánočku upéct. A to dělám stejné těsto jako když jsem měla troubu plynovou.

 
Nessie
Nessie - 27.3.2013 12:29

Kadla: Fakt?? Tak to jsi první, kdo mi něco takovýho říká.....já byla celý roky přesvědčená, že je to troubou.....
Hm...a čím to teda může být, nevíš?

 
Kadla
Kadla - 27.3.2013 12:13

Nessie: To nebude troubou. Já mám naopak elektrickou a ta skutečně děsně vysušuje. Když dělám tytéž buchty (stejné těsto, stejný postup) u mamky, která má troubu plynovou, jsou podstatně vláčnější...

 
Nessie
Nessie - 27.3.2013 11:29

sharon: Ty určitě jsi zkušená kuchařka ,tak se zeptám - nemáš náhodou nějaký fígl na plynovou troubu, aby nevysušovala?? Já mám na dně té pitomé trouby danou střešní tašku, ke každýmu pečení dávám na dno rendlík s vodou ještě - a stejně ty buchty nejsou prostě jak z té elektrické trouby, nejsou tak vláčný. Mám právě strach dělat kynutý buchty, že se s tím budu půl dne paplat a pak to kvůli té troubě bude vysušený - to by mě hráblo. Proto je vůbec nedělám, i když je miluju.. Nemáš ty (nebo někdo jiný smajlik - 97) nějaký tip, co s tím??

 
sharon
sharon - 27.3.2013 10:56

a droždí jedině čerstvé, toho mívám doma zásobu protože když nevím jakou polévku tak udělám drožďovou...smajlik - 77smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.3.2013 10:55

orinka: já kůru jen do tvarohu...smajlik - 26 ato jen malinko, je to samá chemie...smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 27.3.2013 10:52

Taky je promázávám olejem ze všech stran i seshora... Bílek vůbec nepoužívám. Já do těsta nedávám citrónovou šťávu, zato tam strouhám kupu citrónové kůry. Těsto je pak o hodně chutnější.

 
orinka
orinka - 27.3.2013 10:26

sharon: já strouhanou kůru přidávám, mám ráda, když ji cítím v těstě.

 
sharon
sharon - 27.3.2013 9:34

dadka: kup místo rozinek sušené brusinky......smajlik - 47smajlik - 34

 
dadka
dadka - 27.3.2013 9:12

Budu péct buchty teď v sobotu, ale tvarohové. Do tvarohu dávám rozinky, žloutky, citronovou kůru, trochu rumu a cukr. Buchty taky omažu dokola rozpuštěným máslem, jak je dávám na plech. Potom se neslepí.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.