Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vegetariánské brambory

Vegetariánské brambory

Potřebujete: 8 brambor, 1 smetana, 2 cibule, 4 lžíce másla, 4 lžičky mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, olej na vymazání.

Postup: Na másle osmahneme cibulku přidáme česnek, mouku, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Brambory nakrájíme na kolečka, klademe do vymazaného pekáče a zalijeme polovinou omáčky. Přidáme další vrstvu brambor a zalijeme. Pečeme zakryté 40 minut a odkryté dalších 20 minut. Mužete podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu.

Meryl


5.4.2013   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vegetariánské brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 7.4.2013 9:19

kubikm: smajlik - 66dělám vše od oka a podle toho co dům dá,co bych sepisovalasmajlik - 16smajlik - 22smajlik - 58ale pár dobrých recpetů mám,jen čas jaksi nezbývásmajlik - 26

 
kubikm
kubikm - 6.4.2013 21:57

Světlonoska: smajlik - 64to neřeš, pošli merylce své receptysmajlik - 64, co ti brání?

 
kubikm
kubikm - 6.4.2013 21:55

1567: bučková je otapetovaná kostra, to je hnus...smajlik - 48

 
1567
1567 - 6.4.2013 12:04

Světlonoska: a vaření pana Pohlraicha se ti líbí?Ten rád brambory nakrájené na tenká kolečka, nastrouhaný sýr, česnek a smetanu. Vše zamíchá a dá zapéct, až brambory zrůžoví. Je to také francouzská mňamka a je to fakt moc dobré. To já sice nejsem hubená jako modelka Bučková, a ani bych nechtěla. Tak si občas užij života, strašně utíká....

 
sharon
sharon - 6.4.2013 11:36

Světlonoska: ale Meryl nedává nikomu příkaz aby tak vařil.....jasně že si budeš dál vařit podle sebe.....proč ne ?.....magic11: smajlik - 34smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.4.2013 18:52

Ani bych to tak tučné neuměla udělat,je mi proti srsti,prostě tak nevařím a vařit nebudusmajlik - 58smajlik - 26smajlik - 66

Když ono s Merylkou je to recept za druhým,..samý tučný..to není jen občassmajlik - 37

 
magic11
magic11 - 5.4.2013 16:12

Světlonoska: hřešit takhle jednou za čas se smí , zkus to někdy, bude ti líp na světě smajlik - 68smajlik - 64smajlik - 47

 
helena123
helena123 - 5.4.2013 15:45

Souhlasím, že je to trošku kalorická bomba. Taky dávám přednost bramborám v páře, dělám si je na svém novém "miláčkovi", multifunkčním přístroji Thermomix, a je to mňamka.

 
sqwela
sqwela - 5.4.2013 14:28

světlonožko, ale víš, jak je to dobrý? smajlik - 33

 
Světlonoska
Světlonoska - 5.4.2013 14:10

smajlik - 66Na brambory nehňácám smetanu a celou to ani náhodousmajlik - 76a ještě tolik másla,to bychom za chvíli takovýmto vařením neprošli dvěřmi a mohli je zrušit,sorry,Merylko,jsou to samé tuky!!smajlik - 80nejlepší brambory jsou v páře,nebo zapečenésmajlik - 57

 
sqwela
sqwela - 5.4.2013 12:28

to jsou gratinované brambry, ne? já tam dávám i brokoličku, a místo smetany mlíko plnotučné.. mňam :-)
sharon: řízek k tomu, hm? smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.4.2013 12:09

já říkám že řízek je řízek.......smajlik - 26smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.4.2013 12:08

Jagea: tohle nám dělávala teta na jižní moravě...a zapíjelo se burčákem....smajlik - 47smajlik - 34

 
orinka
orinka - 5.4.2013 11:33

Jagea: anebo (ale musí být domácí) brambory kartáčkem i se slupkou vydrhnu dočista, upeču vcelku na plechu a pak měkké i se slupkou jím tak, že ke každému soustu přiberu kousínek másla. Samozřejmě i sůl.

 
Jagea
Jagea - 5.4.2013 7:35

Já si zase pochutnám na bramborách, když je nakrájené na plátky na sucho upeču na plechu a pak shrnu do mísy, kde mám rozetřený česnek a čerstvé máslo. Protřesu, jím. smajlik - 57

 
orinka
orinka - 5.4.2013 7:12

cajthamlová by asi vytýkala nedostatek bílkovin. Jinak výborná chuťovka.

 
loupák
loupák - 5.4.2013 6:38

smajlik - 47dělám trošku zjednodušeně,brambory nakrájím a prokládám vrstvy: cibulí,česnekem,kořením a nakonec zaleju smetanou a navrh zasypu sýremsmajlik - 57...pro masožravce se tam dává jakýkoliv masíko,já dávám kotletkysmajlik - 58

 
dadka
dadka - 5.4.2013 6:27

Abych brambory nemusela tak dlouho péct,napřed si je předvařím.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.