Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenkav listovém těstě

 

Potřebujete: na 4 porce – 4 ks vepřové panenky, 200 ml rajčatového pyré Valfruta, 500 g listového těsta, 1 vejce, lžíci oleje, 2 lžíce hladké mouky, rozmarýn, sezamová semínka, mletý pepř, sůl.

Postup: maso osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na oleji. Tomatové pyré zahustíme moukou, přidáme sezamová semínka a rozmarýn. Vyválíme listové těsto asi na 4 mm silný plát, přeneseme na plech a rozdělíme na 4 obdélníky. Směsí z pyré potřeme maso a položíme ho na obdélník těsta. Zabalíme a potřeme vejcem. V rozpálené troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou.

Meryl


9.4.2013   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřová panenka v listovém těstě

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
MonikaCZ
MonikaCZ - 22.4.2013 20:00

sevenofnine: A když se dává do toho listového těsta, může se plnit jako jindy? Přemýšlím, jestli by to nějak nešlo zkombinovat s něčím takovým: http://veprova-panenka-recepty.unas.cz/syrova-veprova-panenka-plnena-olivami.html smajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 11.4.2013 9:08

Eduna - 11.4.2013 8:10 smajlik - 68
sharon - 9.4.2013 16:50 smajlik - 34

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.4.2013 20:17

smajlik - 68Nebylo by lepší do toho nacpat bůček,opravdu škoda pannensk,masasmajlik - 76smajlik - 58smajlik - 95

 
matysek
matysek - 9.4.2013 19:05

jeee, to asi mělo být úplně jinam pardon smajlik - 97

 
matysek
matysek - 9.4.2013 19:04

holky ale ten Mucha by opravdu stál za výlet do Prahy<smajlik64

 
sharon
sharon - 9.4.2013 16:50

Milda3: smajlik - 68 už si to nepamatuješ ???....smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 9.4.2013 16:09

sharon: tak to já bych zase panenku koupil,ale nevím co bych s ní dělal

 
sharon
sharon - 9.4.2013 12:38

panenku vůbec nekupuju, nepodléhám módě....smajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.4.2013 9:16

Přijde mně škoda cpát panenku do těsta.

 
sevenofnine
sevenofnine - 9.4.2013 9:13

Světlonoška: opeču panenku na pánvi (je potřeba zatáhnout do růžova i boky) a dávám péct na 25min pod alobal a 10min na opečení. Za 35min se Ti panenka udělá . Ale je potřeba opravdu dobře opéct aby netekla šťáva, jinak se to děsně rozmočí.

 
loupák
loupák - 9.4.2013 9:13

Světlonoska: přečti si postup,maso nejdřív osmahnesmajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.4.2013 8:51

Chutnalo by mi tosmajlik - 68jen se vždy bojím,dávat syrové maso do listového,aby se to dobře propeklosmajlik - 26smajlik - 55smajlik - 55to mě odrazujesmajlik - 57

 
magic11
magic11 - 9.4.2013 8:06

sevenofnine: smajlik - 47

 
sevenofnine
sevenofnine - 9.4.2013 6:27

já dávám na listové těsto palačinku, na to plátky slaniny a dušené houby. Dělám to i z hovězího. Wellington mám ráda.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.