Omáčka z hub
Potřebujete: Na omáčku: čerstvé houby, bobkový list, nové koření, celý pepř, zakysanou smetanu, hladkou mouku, sůl, polévkové koření typu maggi. Na bramborové placky – uvařené brambory, vejce, sůl, hrubou mouku, dochuťte jak máte rádi. Zpracujte těsto, rozválejte a vykrájejte placky, smažte na oleji nebo na sádle z obou stran.
Postup: Omáčka: Do hrnce s vodou dejte nakrájené houby spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Když jsou houby uvařené, zahustěte omáčku hladkou moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Dochuťte solí a podle chuti případně i polévkovým tekutým kořením typu maggi. Podávajte s bramborovými plackami.
15.7.2013 Rubrika: Houby | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Omáčka z hub
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: áále kecáš, když to není s čím porovnat tak jsou taky dobrý....
sharon: čéče tak žámpíky ne,to není ono..
také dusím na cibulce
Stanik: praváci jsou praváci ale když nejsou tak mám dobrou omajdu i z blbých žampionů...
IVUSKA 56: ....asi ano, já vařím lidově a prý že chutně...a nejen hubou....proto se mě ten můj chlap taky drží.....říkal že až se rozvedem tak si u mě koupí stravenky....
sharon: asi jsme měly stejnou kuchařku. Zjistila jse, že se ve spoustě receptů schodujeme.
dá se připravit různě a skoro vždy je to bašta- rodina si moje omáčky chválila - jenom já -jsem si ji přecedila, aby v ní nebyly houby - ty mám ráda pouze jako smaženici - z polévky je vybírám, omáčku cedím, protože mi evokují na jazyku tlusté maso, jsou měkké a čvachtavé /ale tou chutí jsem nadšená/
sharon: ja mam nejradeji tu od maminky.. zadne bobklove listy ani podravku, ble, to mi do tak ciste chuti nesmi.
houby podusit na cibulce.. nepatrne drceneho kminu, ale opravdu jen symbolicky, aby skoro nebyl citit.. az jsou mekke zalit smetanou rozkvedlaunou s hladkou moukou.. dozdobit nasekanou petrzelkou nakonec. Podavano s houskovym knedlikem. A jeste dodam, ze uplne nejchutnejsi je samozrejme ciste hribkova
sharon: Taky tak podobně,nechápu,proč by se houby měly macerovat hned ve vodě a celkem mi nesedí placky s omáčkou??? Já tuhle udělala polévku z lišek: lišky se očistí,rozkrájí na menší kousky.Pak je přeliju dvakrát vařící vodou,aby se vyčistily dokonale a zároveň trochu spařily.Pak jsem je hodila na trochu oleje spolu s cibulemi(tak 2-3) nakrájené různě:na kolečka i na kostičky.Jakmile to zesklovatí,posypu to dětskou krupičkou,majoránkou a trochou celého kmínu,to chvíli nechám zapražit.Pak teprve doliju vařící vodu a dám půlku zeleninového bujónu.Chce to hodně míchat,ať se krupička odmíchá ode dna.Pak přidám na drobnou nakrájené brambory a trochu rozetřeného česneku.Sůl jen velice málo nakonec,u nás se nesmí solit kvůli tlaku.Vzniklá polévka je tak akorát hustá,liška jsou takové "chrupavé"...
houby nejdřív podusit na cibulce , ochutit, zalít vodou, máslovou jíšku a nakonec smetanu ( šlehačku)....a s novým bramborem nebo dobrým knedlíčkem....takhle robím já...
Chybí mi tam cibule...jinak místo magi,dávám trošku podravky
Do houbovky magi? to si nedovedu představit.