Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Višňové řezy

Višňové řezy

Potřebujete: 1 heru, 250 g moučkového cukru, 5 žloutků, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, trochu mléka, sníh z 5 bílků, kakao, třešně nebo višně (sklenice 0,75 l ). Krém: šťáva z ovoce, voda, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink, 250 g másla. Čokoládová poleva: 100 g čokolády, 100 g 100% tuku, 3 lžíce kakaa.

Postup: Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme mouku, prášek do pečiva, trochu mléka a nakonec ušlehaný sníh. Do menší poloviny těsta přidáme kakao. Na plech vymazaný a vysypaný moukou nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované třešně nebo višně (višně jsou chutnější) a upečeme ve středně teplé troubě. Krém: štávu z višní doplníme do 1/2 l vodou, přidáme 2 polévkové lžíce cukru, vanilkový pudink a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme 250 g másla a přidáme k němu vychladlý krém. Tuto hmotu natřeme na vychladlý moučník, necháme ztuhnout a nakonec polijeme čokoládovou polevou.

 

Redakce


6.1.2014   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Višňové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 15.1.2014 14:23

do krému

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 14.1.2014 15:32

myše - do krámu píší máslo smajlik - 68 smajlik - 75

máš tam jeden tuk zdravý a druhý... také zdravý

 
myše
myše - 14.1.2014 11:41

jen mě trošku zaráží jedna Hera do těsta a druhá Hera do krému...
ale dala bych si říct, ne, že ne...

 
Jagea
Jagea - 9.1.2014 14:07

jj, tohle je super, ale krátce po přeslazených svátcích jsou mi milejší suché bramborové placky (třeba se špenátem) a podobné věci, než výroba sladkostí.smajlik - 58

 
sharon
sharon - 6.1.2014 15:44

mňam , višně máme vlastní.smajlik - 33.....až se otřepem od vánočních sladkostí tak tuhle buchetku upeču......smajlik - 34smajlik - 47.

 
Anahir
Anahir - 6.1.2014 9:43

anitech: že by se místo té vody dala griotka? áách, to by bylo dobrééésmajlik - 5

 
anitech
anitech - 6.1.2014 7:51

orinka: a co kdyby se do krému přidala griotka? Tu mám taky rádasmajlik - 68

 
orinka
orinka - 6.1.2014 6:05

to musí být velká dobrota, všechno v receptu mám ráda a višně obzvláště.smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.