Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Krůtí prsa s játry

Krůtí prsa s játry

Kdysi, je to asi tak 25 let, jsem tento recept zkusila uvařit poprvé. Manžel je konzerva, takže brblal, že zas nějaká novinka. No a od té chvíle je to naše slavnostní jídlo, děláváme ho většinou na narozeniny (když tedy nevyhrají řízky).

Potřebujeme:

Krůtí prsa

Sůl

Bílý pepř

Mouku

Olej na smažení

Pivo

2-3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku

Cibule

Krůtí nebo kuřecí játra

 

Postup:

Krůtí prsa nakrájím na plátky a jemně naklepu, osolím, opepřím bílým pepřem a obalím v mouce. Na pánvi je osmahnu pěkně dorůžova z obou stran a zaliju pivem (dávám Gambrinus, nevím proč). Pozvolna dusím za občasného podlití pivem až je maso měkké. Nakonec přidám dvě tři lžíce domácího kečupu nebo rajčatového protlaku a provařím pěknou omáčku. Maso a omáčku ještě nakonec dochutím - solí, pepřem, cukrem.

Na druhé pánvi si orestuju najemno nakrájenou cibulku, přihodím na malé kostičky nakrájená krůtí nebo kuřecí játra. Osolím, opepřím a trošku podliju vodou a dusím až jsou játra měkoučká a všechna voda je pryč.

 
Servírujeme s hranolkama nebo pečenýma bramborama, plátek masa politý omáčkou a nahoru naklademe kopeček játrové směsi…. Mňam

Dobrou chuť dnes přeje manka

Redakce


10.12.2015   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Krůtí prsa s játry

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
máša h.
máša h. - 13.12.2015 7:29

manka: vypadá to dobřesmajlik - 47... vyzkouším to tedy i na mým konzervovismajlik - 68smajlik - 58

 
sharon
sharon - 11.12.2015 14:58

manka: věřím smajlik - 47...i mě to baví.....a když bych sama uměla prd tak nebudu kritizovat.....smajlik - 68smajlik - 26

 
manka
manka - 11.12.2015 12:18

sharon: děkuji, nevím jestli skvělá, ale baví mě to. a tohle je fakt dobré.

 
sharon
sharon - 11.12.2015 10:57

manka: musí to být dobré , ty jsi skvělá kuchařka.....smajlik - 47

 
manka
manka - 11.12.2015 7:03

krasaka: já dávám domácí kečup a patlavé to není, je to moc dobré. ale každý máme jiné chutě, to je jasné.

 
krasaka
krasaka - 10.12.2015 22:00

smajlik - 61ten odkaz na levé straně je špatný - má tam snad být recept a ne začátek hlavního článku ? smajlik - 26

Ten pokrm ze dvou druhů masa vypadá dobře - jen mi k těm játrům nějak nesedí červená omáčka - zvláště s hranolkami smajlik - 66 /já kečup nemusím a rajskou omáčku s opečeným bramborem nebo hranolkami taky nesmajlik - 48-ty by byly brzy patlavésmajlik - 26/.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.