Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Neobvyklá rychlá polévka

Neobvyklá rychlá polévka

Potřebujete: 1/2–3/4 l vody, 2–3 rohlíky nakrájené na kostičky, 4 trojúhelníčky taveného sýra s příchutí nivy (může být i jiný, záleží na vaší chuti), čerstvou nebo mraženou pažitku.

Postup: Vodu přivedeme do varu, vložíme rohlíky a tavený sýr. Necháme rozvařit, aby se sýr rozpustil. Přisolíme podle chuti a nakonec přidáme pažitku. Je to rychlá a velmi dobrá polévka, ač má málo přísad.

Recept nám zaslala čtenářka Blanka Závodská.


 

Marie Poštová


11.6.2007   Rubrika:   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Neobvyklá rychlá polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Nyotaimori
Nyotaimori - 11.6.2007 23:29

Rozvařený rohlík s taveným sýrem? Milane, já bych blil.

 
Meander
Meander - 11.6.2007 23:26

Je mi líto, ale já vařím pro požitek z vaření a jím pro požitek z jídla. Touhle hňahňou bych možná zalepovala dírky po molech. Možná... smajlik - 70

 
máša h.
máša h. - 11.6.2007 19:23

k tý polívčicce - asi bych si radši namazala rohlíkem sýrem a posypala pažitkou. Ale já nejsem moc polívková, tak nikoho neodrazuji!

 
máša h.
máša h. - 11.6.2007 19:21

Ponorák je super vynález. Hlavně ho mají rádi ve Francii v hotýlcích F1. Přijede autobus českých turistů, všichni si chtějí uvařit kávičku z vlastních zásob a vyhodí elektriku v půlce hotelu.smajlik - 34

 
Ota
Ota - 11.6.2007 14:40

Pavla_L: to asi jo....

jenže spíš se ovládnu nenamazat si na chleba bujón než sádlo.... znám sesmajlik - 10

 
Pavla_L
Pavla_L - 11.6.2007 14:23

Ota: radši sádlo než umělej bujónsmajlik - 42

 
Qwerty
Qwerty - 11.6.2007 14:13

Ota: Ponorák.Tak ten mám ještě doma,v minivelikosti 5 cm,tvaru spirálky,perfektní na krátké cesty s ubytováním,nebo do špitálu.
V jednom zaměstnání si taková jednodušší paní ohřála ve společné konvici párky.Vodu jen vylila.Ostatní si pak vařili ňam kávičku a přišli na to náhodou,když to paní chtěla zopakovat.smajlik - 16

 
Ota
Ota - 11.6.2007 13:11

Pavla_L: sádlo ?

co to je smajlik - 42

To mám doma jen ve stopových množstvích po pečení kachýnky nebo husičky....

 
Ota
Ota - 11.6.2007 13:09

Pusina: Není třeba vařit jen trochu míchat ... možno předtím nadrobit

je i ekovarianta " kostku bez glutamátu"

Qwea: chudák konvica ..... nó pokud máš bezspirálovou dalo by se o tom uvažovat smajlik - 68

Pamatuješ " ponorák" ? Tak já viděl machra, kterej ponorákemo dělal kakaosmajlik - 42

 
Pavla_L
Pavla_L - 11.6.2007 13:08

Ota: taky znám, ale nedávám bujón, ale lžíci sádla, dva tři stroužky čenesku, sůl, pepř, majoránka, rozklepnu vajíčko, trochu sýra, když je a zalít vroucí vodou...manžel tomu říká "instantní česnečka" a zná to od svého táty...

 
Pusina
Pusina - 11.6.2007 13:02

Ota: teda nevím, ale nepovařit kostku bujonu...smajlik - 55 to se fakt jen tak rozpustí v tý horký vodě?? nezbudou tam hrudky???

 
Qwerty
Qwerty - 11.6.2007 11:50

Ota: A machři vše povaří v té rychlovarné konvici...smajlik - 16

 
Ota
Ota - 11.6.2007 10:59

tak to v rychlosti trumfne snad jen MCČesnečka .....

mačkátko na česnek, rychlovarná konvica, půlka kostky bůjona a třeba i ta pažitka ......

zatímco se vaří voda promáčknout 2-3 až podle chutě stroužečky do talíře, na vrchol položit půl kostečky bůjona,posypat pažitkou, zalít vodou....

Kdo je labužník postrouhá trochu sýra nebo odsype z strouhaného uzeného...

a pak už ....smajlik - 51

 
Lhasa
Lhasa - 11.6.2007 9:23

Holky, znám, dělám a je to fakt velice dobrej trn z paty smajlik - 47 Když je chuť na polívku, doma rohlík a taveňák (já přidávám ještě lžičku másla a trošku Vegetky dobrotky - bez glutamanu), máte za 10 minut na stole smajlik - 77 Blemcavý to není ani trochu - já to nakonec rozmixuju tyčovým mixérem, takže je to spíš hlaďounkej krém smajlik - 68

 
orinka
orinka - 11.6.2007 9:00

mám obavy, aby to nebylo blemcavé.smajlik - 66

 
Pavla_L
Pavla_L - 11.6.2007 8:40

omlouvám se za překlepy, píšu jak smajlik - 79

 
Pavla_L
Pavla_L - 11.6.2007 8:39

no já nevím, ty rozvařené rohlíky...smajlik - 63 připomíná mi to trochu chlebovou polívku, kterou vařil ababičk a akterá mi vůbec nechutnalasmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 76867.
    Archiv anket.