Neobvyklá rychlá polévka
Potřebujete: 1/2–3/4 l vody, 2–3 rohlíky nakrájené na kostičky, 4 trojúhelníčky taveného sýra s příchutí nivy (může být i jiný, záleží na vaší chuti), čerstvou nebo mraženou pažitku.
Postup: Vodu přivedeme do varu, vložíme rohlíky a tavený sýr. Necháme rozvařit, aby se sýr rozpustil. Přisolíme podle chuti a nakonec přidáme pažitku. Je to rychlá a velmi dobrá polévka, ač má málo přísad.
Recept nám zaslala čtenářka Blanka Závodská.
11.6.2007 Rubrika: | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Neobvyklá rychlá polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Rozvařený rohlík s taveným sýrem? Milane, já bych blil.
Je mi líto, ale já vařím pro požitek z vaření a jím pro požitek z jídla. Touhle hňahňou bych možná zalepovala dírky po molech. Možná...
k tý polívčicce - asi bych si radši namazala rohlíkem sýrem a posypala pažitkou. Ale já nejsem moc polívková, tak nikoho neodrazuji!
Ponorák je super vynález. Hlavně ho mají rádi ve Francii v hotýlcích F1. Přijede autobus českých turistů, všichni si chtějí uvařit kávičku z vlastních zásob a vyhodí elektriku v půlce hotelu.
Pavla_L: to asi jo....
jenže spíš se ovládnu nenamazat si na chleba bujón než sádlo.... znám se
Ota: radši sádlo než umělej bujón
Ota: Ponorák.Tak ten mám ještě doma,v minivelikosti 5 cm,tvaru spirálky,perfektní na krátké cesty s ubytováním,nebo do špitálu.
V jednom zaměstnání si taková jednodušší paní ohřála ve společné konvici párky.Vodu jen vylila.Ostatní si pak vařili ňam kávičku a přišli na to náhodou,když to paní chtěla zopakovat.
Pavla_L: sádlo ?
co to je
To mám doma jen ve stopových množstvích po pečení kachýnky nebo husičky....
Pusina: Není třeba vařit jen trochu míchat ... možno předtím nadrobit
je i ekovarianta " kostku bez glutamátu"
Qwea: chudák konvica ..... nó pokud máš bezspirálovou dalo by se o tom uvažovat
Pamatuješ " ponorák" ? Tak já viděl machra, kterej ponorákemo dělal kakao
Ota: taky znám, ale nedávám bujón, ale lžíci sádla, dva tři stroužky čenesku, sůl, pepř, majoránka, rozklepnu vajíčko, trochu sýra, když je a zalít vroucí vodou...manžel tomu říká "instantní česnečka" a zná to od svého táty...
Ota: teda nevím, ale nepovařit kostku bujonu... to se fakt jen tak rozpustí v tý horký vodě?? nezbudou tam hrudky???
Ota: A machři vše povaří v té rychlovarné konvici...
tak to v rychlosti trumfne snad jen MCČesnečka .....
mačkátko na česnek, rychlovarná konvica, půlka kostky bůjona a třeba i ta pažitka ......
zatímco se vaří voda promáčknout 2-3 až podle chutě stroužečky do talíře, na vrchol položit půl kostečky bůjona,posypat pažitkou, zalít vodou....
Kdo je labužník postrouhá trochu sýra nebo odsype z strouhaného uzeného...
a pak už ....
Holky, znám, dělám a je to fakt velice dobrej trn z paty Když je chuť na polívku, doma rohlík a taveňák (já přidávám ještě lžičku másla a trošku Vegetky dobrotky - bez glutamanu), máte za 10 minut na stole Blemcavý to není ani trochu - já to nakonec rozmixuju tyčovým mixérem, takže je to spíš hlaďounkej krém
mám obavy, aby to nebylo blemcavé.
omlouvám se za překlepy, píšu jak
no já nevím, ty rozvařené rohlíky... připomíná mi to trochu chlebovou polívku, kterou vařil ababičk a akterá mi vůbec nechutnala