Originální rajská polévka
Potřebujete: Asi 10 dobře vyzrálých rajčat, asi 6 stroužků česneku, olivový olej, 1 l vody, kostičky opečeného chleba nebo pečiva, bazalku.
Postup: Rajčata nařízněte do kříže, spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Lístky bazalky nakrájejte nadrobno.
Česnek nakrájený na plátky opražte dozlatova na 6 lžících olivového oleje. Poté přidejte rajčata a poduste asi čtvrt hodiny. Zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu, pak povařte asi 10 minut na mírném ohni. Osolte, vsypte bazalku.
Podávejte s kostičkami opečeného chleba, chuť případně zjemněte lžící zakysané smetany (nebo sojovou smetanou).
Tip: * do polévky můžete přidat zeleninový bujón
* kdo chce, může polévku rozmixovat dohladka
25.10.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Originální rajská polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.https://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw
Děkuji za recept. No já ji dělám takto ttps://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw a je fakt výtečná.
Jediná polévka kterou prostě nemůžu
Na zahradě máme každý rok asi 40 keříků rajčat. Loni jsme měli vlastní rajčata až do Vánoc. Na podzim jsme je otrhali, a opravdu nám vydrželi až do těch Vánoc, jak postupně dozrávali. Už jsme nevěděli co s nima.
Pavla_L: leda tak
orinka: no třeba má někdo přebytky ze zahrady, před mrazem otrhal a čeká na dozrávání
V době, kdy rajčata stojí skoro 60 korun, je hodně odvážné doporučovat udělat si z nich polívku!