Podzimní čočková polévka
Potřebujete: 15 dkg červené čočky, 1 kg dýně čisté váhy, 2 brambory, 2 cibule, 2–3 stroužky česneku, 20 dkg plísňového sýra, 1 dl smetany na vaření, olivový olej.
Postup: Oloupejte dýni a zbavte ji semen a vlákniny. Nakrájejte na kousky. Oloupejte brambory, česnek a cibuli – vše rovněž nakrájejte.
V hrnci nechte rozehřát olivový olej a všechny nakrájené suroviny na něm restujte po dobu asi 15 minut na mírném plameni. Poté přidejte čočku a 1 l vody. Vařte tak dlouho, až bude vše měkké. Na závěr vše rozmixujte, spojte smetanou a lehce vmíchejte kostky plísňového sýra.
Dochuťte až podle výsledné chuti – plísňový sýr je sám o sobě slaný.
Tipy:
* červená ani žlutá čočka se nemusejí namáčet
* pokud někdo z vašich blízkých plísňový sýr nerad, servírujte sýr zvlášť v misce
* smetanu můžete nahradit sojovou smetanou
* zdobení pažitkou nebo petrželkou jen dodá chuť k jídlu
30.10.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní čočková polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kilo dýně? kolik té polívky bude?