Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Podzimní čočková polévka

Podzimní čočková polévka

Potřebujete: 15 dkg červené čočky, 1 kg dýně čisté váhy, 2 brambory, 2 cibule, 2–3 stroužky česneku, 20 dkg plísňového sýra, 1 dl smetany na vaření, olivový olej.

Postup: Oloupejte dýni a zbavte ji semen a vlákniny. Nakrájejte na kousky. Oloupejte brambory, česnek a cibuli – vše rovněž nakrájejte.

V hrnci nechte rozehřát olivový olej a všechny nakrájené suroviny na něm restujte po dobu asi 15 minut na mírném plameni. Poté přidejte čočku a 1 l vody. Vařte tak dlouho, až bude vše měkké. Na závěr vše rozmixujte, spojte smetanou a lehce vmíchejte kostky plísňového sýra.

Dochuťte až podle výsledné chuti – plísňový sýr je sám o sobě slaný.

Tipy:

* červená ani žlutá čočka se nemusejí namáčet

* pokud někdo z vašich blízkých plísňový sýr nerad, servírujte sýr zvlášť v misce

* smetanu můžete nahradit sojovou smetanou

* zdobení pažitkou nebo petrželkou jen dodá chuť k jídlu

Lenka Moučková


30.10.2007   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Podzimní čočková polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Pavla_L
Pavla_L - 30.10.2007 11:34

smajlik - 76kilo dýně? kolik té polívky bude?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 76958.
    Archiv anket.