Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Mlsný jazýček

Mlsný jazýček

Potřebujete: 5 hrnků vody, 1 telecí jazyk, 1/2 hrnku polévkové zeleniny nakrájené na kostičky, 3 kuličky pepře, 1 lžíci vegety, petrželku, sůl. 

Postup: Omytý jazyk uvaříme doměkka. Do vývaru přidáme vegetu, sůl, pepř, nakrájenou zeleninu a povaříme. Uvařený jazyk na několik vteřin ponoříme do studené vody, abychom jej snáze oloupali. Oloupaný jazyk nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky. Zdobíme petrželkou.

Recept pochází z knihy Hubneme nad plným talířem (Hrníčková kuchařka) od Jaroslavy Pechové, Laguna, Praha 1996.

Lenka Moučková


24.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mlsný jazýček

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
chomutovačka
chomutovačka - 29.3.2010 11:44

smajlik - 76smajlik - 66smajlik - 66fuj jazyk nemusím raději uzené masosmajlik - 5

 
evča.
evča. - 24.1.2008 15:26

Hovězí jazyk se používá místo pravé svíčkové na omáčkusmajlik - 57.

 
Aja
Aja - 24.1.2008 13:40

talenka: Až se k tomu vybičuješ, tak nezapomeň po uvaření ten jazyk sloupnout smajlik - 99

 
orinka
orinka - 24.1.2008 13:28

babkatapka: hovězí se prodává uzený, mají ho vždycky v Globuse, hodně váží, takže je z toho fůra jídla, dá se to rozdělit na víc obědů. Je vynikající k tomu špenátu jak píšu, ale i postudenu, na plátky jako studený nářez. Chutná to velejemně, trošku jako šunka, ale líp se to jí. Je to suché, dietní a přece šťavnaté, to se musí zkusit. Před revolucí těžce nedostatkové zboží.

 
babkatapka
babkatapka - 24.1.2008 13:21

to bych si hned udělala, ale telecí jazyk jsem nikde neviděla prodávatsmajlik - 26Vepřový jazyk znám, je moc dobrý,hovězí jsem ještě nejedla, ale telecí jsem ještě ani neviděla!

 
orinka
orinka - 24.1.2008 11:26

talenka: tak ho jez rozkrájený. Vážně, jestli to trochu jde, zkus se oprostit od pocitů. Nemyslím zrovna telecí jazyk, ten jsem vlastně ani v prodeji neviděla, ale vepřové jazyky jsou moc dobré, uvařit, sloupnout, nakrájet a můžeš to obalit v trojobale a usmažit jako řízečky anebo se z toho dělá výborná citronová omáčka. Jazyky se do měkka uvaří s divokým kořením (bobkový list, nové koření, pepř). Vývar se scedí, jazyky přelijí ledovou vodou, sloupnou a úhledně nakrájí na kolečka. Vývar se zasmaží máslovou jíškou, dochutí citronovou šťávou a spoustou zelené petrželky. S bramborama výborné. A uzený hovězí jazyk se taky uvaří, sloupne a je nedostižný ke špenátu - je to mimořádně jemné a není to tučné.

 
talenka
talenka - 24.1.2008 9:36

orinka: taky smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34
já nevím, asi je to způsobený i estetičnem... na kravský jazyk kouknouti, celý den nechutenstvím trpěti, nebo tak něco smajlik - 16

 
orinka
orinka - 24.1.2008 9:19

talenka: a co vajíčka, jíš???smajlik - 68

 
talenka
talenka - 24.1.2008 8:46

smajlik - 76 já jsem hrozná, většina lidí okolo mi říká, jak dobrý je jazyk, ale představa, že jím něco, co měla kráva v hubě smajlik - 76smajlik - 66 a to i přesto, že normálně jím šunku, a vím, kde ji prase mělo smajlik - 68smajlik - 42

 
1567
1567 - 24.1.2008 8:44

brrrrrrrrrrrrrrrr jazyk yž mělo v hubě tele

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 76958.
    Archiv anket.