Zelenáč
Potřebujete: 1 větší pórek, půl sáčku mraženého hrášku, 1 bramboru, 1 velkou cibuli, 1-2 hrsti červené čočky, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Necháme zesklovatět. Bramboru nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka. Vše spolu mraženým hráškem přisypeme k cibuli a zalijeme 1-1,2 l vody. Povaříme. Když je zelenina měkká, rozmixujeme. Vhodíme červenou čočku a ještě chvíli vaříme.
Tip:
* chuť polévky zvýrazní kostka zeleninového bujonu
* místo čočky můžete vhodit jednu až dvě hrsti kuskusu
* na ozdobu připravte krutony nebo polévku posypejte strouhaným sýrem.
19.2.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelenáč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.velice šikovný typ už je zkopírovaný
orinka: Mě cibulačku holky nejedí, tak jen přes týden, když je manža doma....jináč mám peška....ale taky dobrý nápad, už jsem přemýšlela, co udělám příští týden, až budou holky ve škole....díky
Já bych tam dala pórek až tak dvě minutky před úplným koncem a nerozmixovaný. Protože pórek se mixuje strašně špatně a často jsou z něj takový cancoury nehezký a nedobrý Zatímco jenom spařenej, na ozdobu a se zachováním chuti...
počkám, až pórek zlevní. Cibulačka je dobrá taky.
Zní to lákavě. Pořád vymýšlím, co za polévku a to je šikovný typ, myslím, že příprava bude rychlá a o to kolikrát jde.
Vypadá to slibně, dala bych i říct....Pórek milujeme všici, hrášek-až na mě-taky, ale rozmixovaný a ještě s něčím by mi tolik nevadil...
Dobrý tip na víkendový obík