Kvasnicovo-pohanková polévka
Potřebujete: 100 g másla, 3 kostky kvasnic, hrstku kořenové zeleniny pokrájené na nudličky (případně mraženou), hrstku pokrájeného pórku, hrstku namočené a oprané pohanky, sůl, pepř, kmín, vegetku.
Postup: Kvasnice rozpustíme na másle, okořeníme, zalijeme studenou vodou, přidáme ostatní suroviny (kromě pohanky) a povaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme opranou pohanku a vaříme cca 5 minut. Může, ale nemusí se přidat rozšlehané vejce.
"Polévka je nenáročná na přípravu, výborná na chuť a zdravá," píše čtenářka Sharon. Děkujeme za recept.
23.2.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kvasnicovo-pohanková polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Včera jsem vyzkoušela, opravdu výborné!
Lhasa: určitě můžeš dát míň,nebo i máslovou ramu, nebo olej........babkatapka: nekaz mi recept a dej si svůj
Másla je moooc stačí polovička, a když se to ještě rozmixuje a teprve potom přidá vajíčko, jen tak srazit a na talíři se nahoru plácne kopeček kysankyto je teprve dobrota
sharon: A nestačilo by míň másla? 100 g se mi zdá dost - skoro půlka kostky
Holky, je fakt dobrá, komu kvasnice nevadí může rozpustit třeba i 5 kostek, a přidat třeba pažitku.....podle fantazie! Tak přeju dobrou chuť!
Výborný tip, všecko doma mám, jen mi chyběla inspirace
zajímavé, vyzkouším, zhrovna včera mi doporučila mudra, dávat manželovi kvasnice