Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Houbová polévka

Houbová polévka

Potřebujete: 1 kg hub, 2 vejce, máslo, 2 bujonové kostky (kuřecí bujon), zakysanou smetanu, slaninu vcelku, ztvrdlý chléb, kremžskou hořčici 

Postup: Připravte bujon podle návodu. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Do hrnce dejte máslo, rozpusťte jej a přidejte houby. Chvilku poduste a zalijte kuřecím bujonem. Povařte půl hodiny. Pomocí ponorného mixéru houby rozmixujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte, plátky ztvrdlého chleba nakrájejte na kostičky (nebo vložte starší chleba do toastovače a opečte jej). Vejce rozklepněte a oddělte žloutky. Ty smíchejte se zakysanou smetanou  a 2 lžícemi křemžské hořčice. Přidejte k polévce a krátce povařte. Jednotlivé porce polévky zdobte grilovaným chlebem a slaninou.

Lenka Moučková


16.4.2009   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houbová polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 18.4.2009 9:38

kilo hub je zbytečně moc, houbovku dělám úplně jinak, včera jsem ji dělala z žampionů a byla moc dobrá, s bramborem, majoránkou,máslovou jíškou a nádherně voněla houbama....smajlik - 47

 
orinka
orinka - 16.4.2009 12:13

Almega: PRA-ŠIV-KY - jak můžeš?!smajlik - 76 co bych za to dala nějakou teď vidět místo toho, co mám kolem sebe. Ach, být tak v lese, jen já a stromy....a ty prašivky....smajlik - 100smajlik - 68

 
Almega
Almega - 16.4.2009 11:05

No houby v polívce mít nemusím,ale už se těším,že porostou,včera jsem v lese viděla už nějaké prašivky....

 
orinka
orinka - 16.4.2009 9:56

Ota: žampiony ze supermarketu pouze v krajní nouzi - kdybych poznala májovky, řekla bych, že až zaprší, mohly by růst docela brzo.

 
Ota
Ota - 16.4.2009 9:28

orinka: to je pravda ... právě proto mě přijde, že je to dobrý recept ve špatnou dobu smajlik - 42

 
orinka
orinka - 16.4.2009 9:19

Ota: jenomže žampiony moc houbově nechutnají, jsou strašně sterilní. Lepší počkat na sezónu v lesesmajlik - 57 masáci, suchohřiby...

 
Ota
Ota - 16.4.2009 9:04

orinka: kilo žampionů to je tak na kotel pro marškupačku
Jinak to je zajímavý a rád bych to zkusil ,ale mražený houby jsem dobral minulý týden tak asi jedině koupit ty žampiony ......

 
1567
1567 - 16.4.2009 9:01

Boubel: a co smetanu, nebo zakysanku?

 
1567
1567 - 16.4.2009 9:00

Boubel: to mi připomíná kulajdu

 
evča.
evča. - 16.4.2009 8:56

A já teď vařila houbovou z pytlíku,taky dost dobrásmajlik - 35smajlik - 5

 
Boubel
Boubel - 16.4.2009 8:39

Já dělám bílou kyselou. Houby dám vařit v osolené vodě s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, přidám brambory nakrájené na kostičky. Až je to všechno měkké, zahustím moukou rozkvedlanou v mléce, chvíli povařím. Až to trochu vychladne dám tam dle chuti ocet, dochutím popř. solí a hotovo.

 
1567
1567 - 16.4.2009 8:30

Já dám na cibulku houby, osolím, okmínuju a prostě je dusím jako na smaženici. Pak zaliju vodou, dám kostku masoxu a nebo taky né a zahustím. Je taky moc dobrá.

 
orinka
orinka - 16.4.2009 8:03

Není těch hub trošku moc? Ale jinak to může být dobrý, samozřejmě:)

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.