Houbová polévka
Potřebujete: 1 kg hub, 2 vejce, máslo, 2 bujonové kostky (kuřecí bujon), zakysanou smetanu, slaninu vcelku, ztvrdlý chléb, kremžskou hořčici
Postup: Připravte bujon podle návodu. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Do hrnce dejte máslo, rozpusťte jej a přidejte houby. Chvilku poduste a zalijte kuřecím bujonem. Povařte půl hodiny. Pomocí ponorného mixéru houby rozmixujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte, plátky ztvrdlého chleba nakrájejte na kostičky (nebo vložte starší chleba do toastovače a opečte jej). Vejce rozklepněte a oddělte žloutky. Ty smíchejte se zakysanou smetanou a 2 lžícemi křemžské hořčice. Přidejte k polévce a krátce povařte. Jednotlivé porce polévky zdobte grilovaným chlebem a slaninou.
16.4.2009 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Houbová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kilo hub je zbytečně moc, houbovku dělám úplně jinak, včera jsem ji dělala z žampionů a byla moc dobrá, s bramborem, majoránkou,máslovou jíškou a nádherně voněla houbama....
Almega: PRA-ŠIV-KY - jak můžeš?! co bych za to dala nějakou teď vidět místo toho, co mám kolem sebe. Ach, být tak v lese, jen já a stromy....a ty prašivky....
No houby v polívce mít nemusím,ale už se těším,že porostou,včera jsem v lese viděla už nějaké prašivky....
Ota: žampiony ze supermarketu pouze v krajní nouzi - kdybych poznala májovky, řekla bych, že až zaprší, mohly by růst docela brzo.
orinka: to je pravda ... právě proto mě přijde, že je to dobrý recept ve špatnou dobu
Ota: jenomže žampiony moc houbově nechutnají, jsou strašně sterilní. Lepší počkat na sezónu v lese masáci, suchohřiby...
orinka: kilo žampionů to je tak na kotel pro marškupačku
Jinak to je zajímavý a rád bych to zkusil ,ale mražený houby jsem dobral minulý týden tak asi jedině koupit ty žampiony ......
Boubel: a co smetanu, nebo zakysanku?
Boubel: to mi připomíná kulajdu
A já teď vařila houbovou z pytlíku,taky dost dobrá
Já dělám bílou kyselou. Houby dám vařit v osolené vodě s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, přidám brambory nakrájené na kostičky. Až je to všechno měkké, zahustím moukou rozkvedlanou v mléce, chvíli povařím. Až to trochu vychladne dám tam dle chuti ocet, dochutím popř. solí a hotovo.
Já dám na cibulku houby, osolím, okmínuju a prostě je dusím jako na smaženici. Pak zaliju vodou, dám kostku masoxu a nebo taky né a zahustím. Je taky moc dobrá.
Není těch hub trošku moc? Ale jinak to může být dobrý, samozřejmě:)