Dvacetiminutová polévka
Potřebujete: 3 lžíce dětské krupičky, 1 lžíci másla (ramy, oleje), 2 vejce, hrst strouhané kořenové zeleniny (mrazené), šálek oprané pohanky, polévkové koření, sůl, pepř, případně lžíci instantní jíšky
Postup: Krupičku v hrnci nasucho opražíme, přidáme omastek, rozklepneme vejce a necháme je srazit. Přidáme zeleninu, pohanku, koření, zalijeme vodou a necháme 15-20 minut povařit. Polévku je třeba hlídat a míchat, aby "neutekla". Dochutíme, můžeme přidat petrželku nakrájenou nadrobno.
"Kdo má rád, může přidat i lžíci instantní jíšky a povařit. Ale nemusí být," upřesňuje čtenářka sharon a dodává: "Je to tzv. rychlovka a nám chutná. Dobrou chuť!" Děkujeme za recept.
22.7.2009 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dvacetiminutová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.taky ji dělám s vločkama,napřed je opražím a pak postupuji stejně
babkatapka: i já dám někdy vločky....
dělávám i s menšíma obměnama , je to rychlé a dobré. Někdy místo pohanky dávám trhané krupky nebo ovesné vločky.