Moravská zelňačka
Potřebujete: 200 g kořenové zeleniny, 200 g kysaného zelí, 200 g uzeného masa, 1 cibuli, 100 ml kysané smetany, 40 g sádla, 40 g hladké mouky, mletou pálivou papriku, sůl, vodu
Postup: Omyté maso vložte do hrnce, přidejte nakrájené zelí a zalijte horkou vodou, přiveďte k varu. Pak přidejte zeleninu nakrájenou na kolečka a vařte doměkka. Maso poté vyjměte, nakrájejte na malé kousky a vraťte zpět. Na pánvi na sádle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte papriku, mouku a osmahněte. Zásmažkou pak polévku zahustěte a povařte. Nakonec polévku zjemněte rozšlehanou smetanou a dle chuti osolte.
9.10.2009 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Moravská zelňačka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: Zelňačka je mňam
Dělám bez zeleniny,ale dávám sušené houby i klobásu
chlapa už doma nemám a zelňačku nemusím
Jojo, já mám doma ještě dva syny, někdy přítele a k tomu 5 koček, přičemž 2 kocouři chodí krást jídlo (když mají za to, že je nikdo nevidí), a zelňačku, tu milují obvzlášťí .
Kadla: já už mám doma jen toho jednoho, doživotního.....
sharon: Všichni mí chlapi se mohou užrat
Kadla: můj chlap se může užrat....
sharon: Dělám ji stejně, jen do ní dávám navíc na kostičky nakrájené brambory. A přidávám litr mléka a jednu 33% šlehačku. Je to neskutečná mňamka.
dělám zelňačku bez zeleniny, jen na kostičky klobásku a šlehačku a papriku sladkou,pálivé nemusím...
Dělám slovenskou zelňačku, je hodně podobná, akorát se do ní nedává kořenová zelenina a naopak se dávají navíc sušené švestky