Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Potřebujete: bílé hlávkové zelí - 1 kg již očištěné zeleniny, 1 l vývaru (z kostky nebo z masa), 2 středně velké cibule, 40 dkg brambor, kmín, majoránku, sůl, pepř, tuk

Postup: Zelí nakrouháme na tenké proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Do hrnce dáme trochu tuku (oleje, ztuženého pokrmového tuku...) a cibuli na něm orestujeme. Přidáme zelí, zalijeme horkým vývarem a vše přivedeme k varu, pak přidáme brambory a koření (kmín, majoránku, sůl a pepř). Vaříme asi 40 minut. Podáváme s tmavým chlebem či celozrnným pečivem.  

Elen Melicharová


6.1.2010   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelná polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sarobrouk
sarobrouk - 6.1.2010 18:11

manka: Tuhle verzi neznám, vypadá taky moc dobře, mňam.

 
sarobrouk
sarobrouk - 6.1.2010 18:10

IVUSKA 56: Já jsem si pro změnu střihla hrnec toho ruského boršče a to byla mňamka, povedl se mi jak nikdy. A taky jsem si musela zamrazit, protože bych praskla.

U nás se dělá zelná s tmavou zásmažkou. A zelňčka na červeno s kysaným zelím, hříbky, brambory a ueznnou a bílá taky s kysaným zelím, hříbky, brambora a šlehačku s moukou.

 
manka
manka - 6.1.2010 14:49

a u nás se dělá zelňačka z kysaného se smetanou a nic jiného v ní není. a pak se uvaří brambory ve slupce, namačkají a opečou a to se vkládá po troškách do talíře a jí. Jejda, dnes bude.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 6.1.2010 14:41

Tak já jsem dělala o svátcích vylepšenou zelňačku na způsob ruského boršče, ještě jsem přidala červenou řepu a masko ovarové a klobásku a nakonec na talíř zakysanou smetanu. jedla jsem to 3krát denně. Zbytek jsem musela zamrazit, abych se toho nepřejedla.

 
sharon
sharon - 6.1.2010 11:36

Lubar: já naleju šlehačku i do té s klobásou a paprikou.....ale bez brambor,ty v zelňacce z kyselýho zelí nemám ráda.....

 
Lubar
Lubar - 6.1.2010 10:11

Ňam, zelňačku bych si dala smajlik - 57 asi bude k večeři, na oběd už se rozmražuje hovězí, nějak ho udělám s rýží...

Já dělám dva druhy zelňačky - jednu červenou, s klobásou, jednu bílou, se smetanou... a obě jsou skvostné

 
Almega
Almega - 6.1.2010 10:05

Tuhle jsem dělala zelňačku,ale z kysaného zelí,nedávám tam jinou zeleninu, jen cibuli a brambory.

 
sharon
sharon - 6.1.2010 9:54

smajlik - 68bez majoránky,ta mi tam nepasuje a přidala bych smetááánkusmajlik - 57

 
Lisa
Lisa - 6.1.2010 9:42

trpajzlik: Mńam, právě jsem to dovařila, moc dobré, jen jsem místo oleje použila sádlo a místo majoránky pálivou pariku (a muž si do toho právě nakrájel pálivou paprikovou klobásu a ujídá už teď).

 
trpajzlik
trpajzlik - 6.1.2010 9:10

smajlik - 94 dnes bych to brala hotovésmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.