Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Polévka s drožďovými knedlíčky

Polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebujete: mrkev, celer, petržel, kostku zeleninového bujónu, lžíci nasekané petrželky, sůl. Na knedlíčky: 2 lžíce másla, 1 vejce, 20 g droždí, 2 stroužky česneku, 3 lžíce mléka, strouhanku, sůl, pepř

Postup: Očištěnou zeleninou nakrájejte na kostičky a povařte v osolené vodě s kostkou bujónu asi 15 minut. Pak zavařte knedlíčky. Na konec nasypte do polévky naseknou petrželku a osolte podle chuti.

Příprava knedlíčků: Na rozehřátém másle osmažte dorůžova rozdrobené droždí. Do vychladlého pak přidejte vejce, česnek utřený se solí, mléko, sůl a pepř a promíchejte. Podle potřeby zahustěte strouhankou. Vytvarujte knedlíčky a povařte je v polévce asi pět minut.

Lenka Moučková


22.11.2010   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Polévka s drožďovými knedlíčky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 22.11.2010 11:43

evča.: dávám do ní pohanku a zelenou petrželku.....

 
sharon
sharon - 22.11.2010 11:42

mňamky , drožďový miluju, ale taky bez česneku, maminka je dělala báječný , bez česneku..........chystám se na ně...smajlik - 47

 
orinka
orinka - 22.11.2010 11:00

evropka: čínského česneku dej klidně celou paličku a ani to nepoznášsmajlik - 42smajlik - 68

 
evča.
evča. - 22.11.2010 8:14

Dělávám taky ,ale nepřidávám mléko.Jinak dělám ze 2 kostek droždí.smajlik - 57
I drožďová polívka je dobrá,to se zase ty kvasnice rozpuštěné zalejí vývarem,dá česnek,přichutí,a do ní nudle.Je taky smajlik - 47

 
evropka
evropka - 22.11.2010 7:12

orinka: také ji milujemsmajlik - 47,dělám knedlíčky tak ze tří kostek,přidávám do nich ještě petrželku ale bez česneku,mám strach že přebije chuť kvasnic,ale třeba se mýlímsmajlik - 26,trochu nechápu jak se může zabarvit droždí do růžova..nevím,stačí když je roztopené,nemít v hrnci "excelentní"hovězí,hned jdu do nísmajlik - 47

 
orinka
orinka - 22.11.2010 5:30

2 deka droždí? Neuletěla nula? To by bylo proklatě málo, půl kostky. Já kupuju na knedlíčky nejradši vážené kvasnice, mají lepší chuť. Zeleninu před zalitím vodou osmažím na másle. Tahle polévka je můj favorit, je rychlá, zdravá a výborná.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.